EAT Gezondheid

4 producten die een gezonde levensstijl ondersteunen en bevorderen

4 producten die een gezonde levensstijl ondersteunen en bevorderen
Het onderhouden van een gezond lichaam vergt soms wat extra tijd en aandacht. Die tijd heb je er graag voor over omdat een fit en sterk lijf het belangrijkste is dat we ons kunnen wensen.

Last Updated on: 23rd januari 2023, 09:55 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maar we willen daarnaast ook dat een gezonde levensstijl makkelijk wordt gemaakt. En dat kan tegenwoordig heel goed door bepaalde producten die verkrijgbaar zijn. Het maakt een gezonde maaltijd bereiden vaak een stuk sneller, waardoor je sneller betere keuzes maakt. Ben je vaak druk, maar wil je wel zoveel mogelijk van je maaltijden zelf bereiden met verse ingrediënten? Lees dan hier welke producten niet mogen ontbreken in je keukenkastjes.

 

Slacentrifuge

Vroegen hadden de meeste huishoudens standaard wel een slacentrifuge in huis. Toen was de mogelijkheid er nog niet om gesneden en gewassen sla in de supermarkt te kopen. Tegenwoordig liggen de schappen vol met zakjes sla, en zie je de slacentrifuge dus ook een stuk minder. Jammer, want verse sla smaakt een stuk frisser en knapperiger. Je kunt natuurlijk kiezen voor voorverpakte sla uit de supermarkt, maar nog lekkerder én goedkoper is om een verse krop sla te halen. Een slacentrifuge zorgt ervoor dat je de gewassen sla snel droogt krijgt en hij direct klaar is voor gebruik. Zo wordt het een stuk makkelijker om een maaltijdsalade of salade voor erbij op tafel te zetten. Altijd wat extra groente bij de maaltijd bevordert jouw gezonde levensstijl. Neem een kijkje Op Chefo.nl, hier kun je meer lezen over de beste slacentrifuges.

 

Keukenweegschaal

Wat niet mag ontbreken in elke keuken is een weegschaal. Hiermee kun je verschillende ingrediënten afwegen zodat je de juiste hoeveelheid kunt klaarmaken. Een goede balans is altijd de basis van een gezonde maaltijd. Bij een pastagerecht wil je in verhouding niet teveel pasta binnenkrijgen ten opzichte van de saus die gevuld is met groente. Met een weegschaal kun je alles makkelijk afwegen zodat je nooit meer teveel maakt. Een keukenweegschaal is ook nog eens handig in de strijd tegen voedselverspilling. Helaas gooien we nog altijd veel te veel eten weg. Enorm zonde van al die mooie producten en slecht voor het milieu. Heel veel dingen kunnen nog prima worden bewaard, maar gooien we te snel weg. Of restjes eten blijven een aantal dagen liggen in de koelkast, om vervolgens toch te worden weggegooid. Door je eten af te wegen maak je nooit teveel klaar, zodat je ook geen kostbaar eten hoeft weg te gooien.

 

Blender of keukenmachine

Hoewel een blender en een keukenmachine wel degelijke verschillende apparaten zijn, hebben ze wel een aantal overeenkomende functies. Zo kun je in allebei verse ingrediënten vermalen tot een glad geheel. Ideaal om bijvoorbeeld sauzen of soepen te maken, waar geen pakje of zakje aan te pas komt. Gezond eten bereiden doen we namelijk het liefst met verse ingrediënten. In een blender of keukenmachine kun je heel eenvoudig zelf verse sauzen maken voor bij de pasta of een rijstgerecht. Bijvoorbeeld met verse tomaten en kruiden. Een stuk gezonder dan uit een potje en ook nog eens razendsnel. Natuurlijk is het meest populaire optie om te maken in de blender nog altijd de smoothie. Het maken van een smoothie is een goede manier om alvast een deel van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit binnen te krijgen. Voor mensen die geen grote fan zijn van groente is het een stuk makkelijker om zo genoeg groente binnen te krijgen. Door de combinatie met fruit proef je de smaak van de groente een stuk minder.

 

Airfryer

Veel mensen hebben er ondertussen al eentje in de (bij)keuken staan: de populaire airfryer. Al jaren wint dit product aan populariteit, vooral als alternatief voor het bereiden van producten die normaal gesproken in een frituurpan worden gemaakt. Natuurlijk zijn snacks zoals patat of een kroket niet ineens `gezond´ wanneer je ze in de airfryer klaarmaakt. Maar het is wel gezonder dan ze bakken in een hele laag frituurvet. Elke dag dit soort snacks eten is ook met een airfryer dus nog steeds geen goed idee. Maar op het moment dat je enorme zin hebt in dat patatje, dan kun je het beter in de airfryer klaarmaken. Een ander voordeel van de airfryer is dat je er ook andere gerechten in kunt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde groente, zelfgemaakt brood of gezonde alternatieven voor cake. De bereiding gaat vaak een stuk sneller dan in de oven en maakt je gezonde levensstijl dus weer een stukje makkelijker.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl