LIFE Werk Winacties

Waarom staand werken gezond voor je is

Last Updated on: 12th april 2023, 09:53 am

Je kunt wel zeggen dat zitten het nieuwe roken is geworden. Tegenwoordig zitten we heel veel: TV kijken, lezen, reizen naar het werk met de auto/ het openbaar vervoer en vergeet vooral de banen niet waar je de hele dag door achter een bureau zit. Lang en veel zitten is erg slecht voor je gezondheid. Zo heeft een onderzoek aangetoond dat er een verband is tussen veel zitten en een verhoogd risico op hartziekten en diabetes. Tegenwoordig kan je hier wat aan doen: staand werken!

Voordelen van staand werken

 • Je werkt effectiever

Als je staand werkt, pompt je hart 10 keer meer bloed rond in je lichaam. Je bloedcirculatie is dus beter als je staat, hierdoor ben je beter geconcentreerd en kan je langer effectiever werken.

 • Beter voor je rug

In een bureaustoel zit je urenlang in dezelfde houding, maar dit is erg schadelijk voor je rugspieren. Als je staand werkt, werk je direct aan een betere houding. Op deze manier ga je rug- en nekklachten uit de weg.

 • Je verbrandt meer calorieën

Door staand te werken span je je meer in. Wist je dat je 144 calorieën verbrandt als je drie uur staand werkt!?

Wat als je deze mogelijkheid niet hebt?

Veel bedrijven spelen in op deze nieuwe en gezonde manier van werken, maar lang niet alle bedrijven. Als het bij jou nou niet mogelijk is om staand te werken, dan is het het beste om elk half uur even vijf minuten te staan. Je kan bijvoorbeeld gewoon even een rondje lopen, koffie/ thee zetten, een bezoekje aan het toilet of even langs collega’s lopen. Zo kom je toch nog uit die bureaustoel!

Flexibele oplossing

Wil je wel graag staand werken maar wil je baas geen kostbaar electronisch bureau voor je aanschaffen dan is de You-Stand misschien wel wat voor jou.
Een super eenvoudig systeem om met maar vier plankjes een staand bureau te creëren. Je bouwt hem binnen enkele seconde op en af om zo eenvoudig je manier van werken te kunnen veranderen. Hieronder zie je mijn eigen computer opstelling met en zonder de You-Stand.

Wil jij een You-Stand?

Ik mag van de firma You-Stand een exemplaar (twv € 240,-) verloten onder mijn volgers. Dus is het wat voor jou dan kun je hieronder laten weten dat je hem graag wilt winnen!  We maken op 3 april de winnaar bekend! Op www.you-stand.nl kun je kijken voor meer informatie over prijzen, andere modellen en kleuren.

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

25 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Hi Evelina,

  Dit zou echt perfect zijn bij mij op het werk. Ik werk niet alle dagen op dezelfde locatie, dus inpakken en meenemen zou voor mij wel super makkelijk zijn!
  Laat maar deze kant op komen!! 🙂

  Groetjes Cindy

 • Oh wat zou ik die graag winnen!! heb regelmatig last van mijn rug en ben al van alles aan het fabriceren om af en toe hoog en dan weer wat lager te kunnen werken. Het ziet er niet uit (een mix van schootkussens en een verhoogd dienblad) dus ja dit zou voor mij echt een uitkomst zijn.

 • Ik heb er al veel over gehoord van anderen maar het zelf nog niet mogen ervaren. Dus dit is de ideale kans om het te gaan gebruiken. Last van de onderrug dus ook daarvoor lijkt het me heel prettig.

 • Wat een prachtige oplossing voor het verminderen van klachten door zittend werk. Afgelopen periode ben ik vaak thuis vanwege die klachten, maar het werk (debiteuren beheer, geld in het laatje brengen) moet toch gedaan worden. Je wilt niet weten hoe ik er dan bij zit, sta ;-). Met de strijkplank op hoogte, toetsenbord erop, beeldscherm op een stapeltje boeken. Tis en oplossing, maar als ik dan deze You-Stand zie…. wow.
  Zou hem graag willen, Maar als er mensen zijn die hem nog harder nodig hebben….. no hard feelings! Succes met je actie.

 • Ik zou deze graag willen winnen. Ik ben 60 kilo afgevallen en moet veel blijven bewegen. Dit zal me zeker helpen.

 • Deze kan ik denk ik heel goed gebruiken met mijn slechte nek en rug. Merk als ik mijn laptop op de kast zet al dat mijn schouders ontspannen en ik minder last van mijn nek heb.
  Heb al een aangepast toetsenbord, muis en zit op een swopper maar toch merk ik dat mijn rug en nek snel overbelast zijn na een dag werken.

 • Ik loot ook graag mee!
  Staan kost 2 keer zoveel energie dan zitten.
  Dan raak ik eindelijk mijn buikje kwijt 🙂

 • Wat een pracht. Dit komt mij zeer goed van pas. 8 uur zit ik achter de receptiebalie, lopen is geen optie. Maar staand werken zou een uitkomst zijn.

 • Graag loot ik mee.
  Veel doe ik staand en dat zal niet altijd in de goede houding zijn.
  Met zo’n stand-in zal dat vast beter gaan. (voor mijn rug)
  Cross my fingers!
  Tineke.

 • Dit lijkt me een leuke afwisseling op het werk. Binnenkort gaan we verhuizen en zou dit een leuk item kunnen zijn voor het nieuwe kantoor.

 • Ik zou hier samen met veel collega’s graag gebruik van willen maken als we deze kunnen winnen ??

 • Wat een super gave en vooral gezonde win-actie! En ik zou de You-stand graag winnen, zodat ik kan transformeren in I-stand! Super handig om zowel thuis als op kantoor bij computerdagen veel gezonder en dynamischer te kunnen werken! Beter voor mijn rug en tegen RSI en ook een goed signaal voor onze leidinggevende dat er in zulke dingen geinvetseerd moet worden in het kader van onze duurzame inzetbaarheid! Ik ga duimen (hoewel dat tot de sluitingsdatum ook tot RSI kan leiden 😉 ).

  Karin

 • Hier heb ik al vaker aan gedacht voor op mijn werk. Dus ik zou deze graag willen. Groet Marc.

 • Lijkt me geweldig om staand te werken waarbij deze you stand een geweldig hulpmiddel kan zijn. Loot dus graag mee.

 • Ik werk in een WSW stekbedrijf en werk samen met collega’s die, net als ik, een geestelijke en of lichamelijke beperking hebben.
  Ik zit ook,als kaderlid regionaal platform Noord- Limburg , bij vakbond FNV en BedrijfsLedenGroep van de NLW Venray en dat is veelal zittend werken en vergaderen !
  Ik zie erop toe dat de CAO afspraken nagekomen worden en vertegenwoordig en bemiddel voor mijn collega’s omdat zijzelf niet in staat zijn om het zélf te kunnen !
  Hier word geregeld door directie en leiding misbruik van gemaakt,zie persberichten !
  Ik kom op voor de belangen van de zwakkeren in onze bedrijf !

  • Ik wijs ze daarom op hun afspraken en verantwoordelijkheden dus een sterke rug moet ik op velerlei fronten hebben !
   Daarom zou dit ideaal materiaal voor mij zijn !

 • Als ik win geef ik hem graag aan mijn dochter. Hagelnieuwe ladyboss met eigen kantoor sinds begin dit jaar. Dus…het perfecte cadeau!

 • Wauw, die zou ik heel graag willen winnen. Ik werk thuis aan een vast bureau en dit zou een ideale oplossing zijn op afwisseling van zitten en staan toe te passen.

 • Zou ideaal zijn om thuis de perfecte werkplek te creëren. Aan de keukentafel zitten is niet de meest ideale werkplek. Met de You-Stand maakt je daar wel de juiste staande werkplek van!

 • Binnenkort verander ik van baan en ga ik weer als ambulante verpleegkundige werken.
  Door het lichamelijk zware werk heeft mijn rug al meer dan genoeg te lijden.
  Als ik de administratie thuis doe dan doe ik dat voortaan liever staand dan zittend, dus ik loot heel graag mee.

 • We weten het allemaal: af en toe opstaan en lopen is zoveel beter voor je lijf. Maar laten we eerlijk zijn: in de praktijk komt het er niet van. Eigenlijk voelt het helemaal niet prettig achteraf, zolang achter de computer zitten. Ik vind dit wel een hele mooie uitvinding. Ja, deze actie wil ik heel graag winnen. Ook al omdat ik gezond leven heel hoog op mijn prioriteitenlijst heb staan.

 • Heel graag! Ik heb al zo lang nek- en rugklachten en misschien kan ik hiermee dan ook eens thuiswerken. Dat scheelt een boel reistijd.

 • And the winner is….. Lisette Broekhuizen! ?????
  Mail je ons je adresgegevens nog even door?

  Voor alle andere geïnteresseerde, je kunt deze maand nog gebruik maken van de 10% door de kortingscode “gezondblog” in te vullen op de bij You-Stand site: https://www.you-stand.nl/

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken