EAT Foodfeiten

Hoe gezond is truffelmayonaise? 

gezond truffelmayonaise

Last Updated on: 9th oktober 2023, 11:00 am

Mayonaise is een lekkere saus die in veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Zo smaakt mayonaise heerlijk op een boterham, bij de barbecue of bij een verse salade. Veel mensen willen toch net iets meer smaak geven aan hun gerechten en zijn op zoek naar een luxe mayonaise. Voor deze mensen kan het interessant zijn om eens te kijken naar truffelmayonaise. Met truffelmayonaise geef je extra smaak aan je gerechten. Daarnaast maakt dit ingrediënt je gerechten net iets culinairder. Truffelmayonaise is ook heel aantrekkelijk voor mensen die proberen om een gezondere levensstijl te implementeren. In dit artikel lees je hoe gezond truffelmayonaise is. 

Wat is truffelmayonaise eigenlijk?

Voordat we ingaan op de gezondheidsaspecten van truffelmayonaise, is het belangrijk om te weten wat truffelmayonaise nu daadwerkelijk is. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt truffelmayonaise gemaakt van truffels. Het basisrecept is nog steeds hetzelfde als die van conventionele mayonaise, namelijk: ei, zonnebloemolie, olijfolie, mosterd en azijn. Deze ingrediënten worden met elkaar gemengd waarna er mayonaise ontstaat. Bij truffelmayonaise wordt precies hetzelfde principe toegepast, maar nu wordt er dus ook truffel toegevoegd aan het recept. 

Er zijn twee soorten truffel die kunnen worden toegevoegd aan truffelmayonaise. Dit zijn de witte en zwarte truffel. Hieronder staat kort beschreven wat de twee soorten truffel precies zijn:

Black truffle

Black truffle groeit voornamelijk in Frankrijk maar wordt tegenwoordig ook op andere plekken in de wereld gecultiveerd. Deze truffel is vrij zeldzaam wat hem ook duur maakt. De truffelmayonaise die van deze truffel wordt gemaakt is vooral lekker bij kaas, vlees en vis. 

White truffle 

White truffle is nog exclusiever dan black truffle, omdat deze truffel louter in Italië wordt gevonden. Dit maakt deze truffel dan ook zeer gewild en daarmee ook prijzig. Daarentegen heeft deze truffel een unieke rookachtige smaak. 

Truffelmayonaise en verantwoord eten

Je weet nu wat truffelmayonaise precies is, maar hoe gezond is truffelmayonaise nu? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel: truffelmayonaise is super gezond. Er zijn een aantal redenen waarom dit zo gezond zijn:

  • Er is tegenwoordig truffelmayonaise verkrijgbaar die volledig organisch is en geen toegevoegde suikers heeft. Daarnaast worden er geen chemische stoffen en conserveermiddelen toegevoegd. 
  • Een andere variant is de absolutely vegan mayonaise. Deze mayonaise wordt geheel zonder dierlijke producten gemaakt. Er wordt dus geen ei gebruikt voor de productie van deze mayonaise. In plaats daarvan worden er plantaardige vervangers gebruikt die bijna een identieke smaak leveren. 
  • Je hebt niet veel truffelmayonaise nodig om de smaak te proeven. Truffelmayonaise heeft namelijk een sterke overheersende smaak. Je hebt dus nooit veel mayonaise nodig, dus je bespaart op de calorieën. 

Zoals je hierboven kunt lezen is truffelmayonaise dus super gezond. Daarnaast is het ook nog eens gewoon heel lekker!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl