Mijn twee favoriete recepten voor Sugar Snaps
EAT

Mijn twee favoriete recepten voor Sugar Snaps

Deze blog laat je mijn twee favoriete zien hoe je sugar snaps klaarmaakt met twee verschillende kookmethodes. Makkelijk, lekker en gaar in minder dan 10 minuten.

Als je gefocust bent op het hoofdgerecht, kan het gemakkelijk zijn om een vegetarisch bijgerecht te vergeten. Het is heerlijk om wat snelle bijgerechtrecepten in je achterzak te hebben. Zoals gebakken sperziebonen met kruidenboter of recepten voor sugar snaps.

Sugar snaps worden meestal rauw geserveerd, maar zijn ook gekookt lekker. Door ze licht te koken, blijft de crunch-factor behouden, maar worden de smaken en zoetheid verbeterd.

De twee recepten in deze blog zorgen voor een eenvoudig maar elegant bijgerecht.

 

Redenen waarom je deze recepten voor sugar snaps zult gebruiken

  • Ze zijn in minder dan 10 minuten gaar met eenvoudige ingrediënten
  • Het geeft je een geheel nieuwe manier om van sugar snaps te genieten
  • Ze smaken geweldig

Recepten voor sugar snaps zijn geweldig, omdat ze eetbare peulen hebben en vol en ‘sappig’ zijn.

Peultjes – hoewel hun peulen eetbaar zijn, werken ze niet zo goed met deze recepten omdat ze dunner zijn.

 

1. In de pan gebakken sugar snaps

  • Verhit pan- Voeg olie toe aan een pan met anti-aanbaklaag (voor dit recept gebruik je sesamolie) en verwarm op middelhoog vuur.
  • Kook de sugar snaps – Voeg het toe aan de pan, gooi de olie erdoor en kook 2-3 minuten. Kook tot ze heldergroen zijn en pas op dat ze niet te gaar worden.
  • Serveer- Voor dit recept kruid je met zout en peper en bestrooi je met sesamzaadjes. Je zou hier zeker creatief kunnen zijn.

Variaties:

  • Voeg knoflook of gember toe aan de sesamolie
  • Probeer een kruidenmix met citroenkruiden (verwissel de sesamolie voor olijfolie)
  • Voeg chilipoeder toe en serveer met een scheutje limoen

 

2. Sugar snaps roosteren

  • Verwarm de oven – Begin met het voorverwarmen van jouw oven tot 220 ° C.
  • Bereid de doperwten in olijfolie, panko, parmezaanse kaas en citroenschil. Schik op een bakplaat.
  • Geroosterd – Bak de erwten 8-10 minuten, tot ze heldergroen zijn.

 

Recept tips

Als ze op de juiste manier worden gekookt, zijn erwten felgroen. Ze, behouden wat van hun ‘crunch’ en zijn ze zoet. Als ze te gaar zijn, worden erwten rimpelig, taai en kunnen ze een bittere smaak hebben. Zorg ervoor dat je je sugar snaps op tijd verwijdert.

 

Serveer het niet als kliekjes

Het beste is om snel na het bereiden van deze recepten te genieten. Het recept met gegrilde erwten is niet zo goed houdbaar vanwege het citroensap en de munt. De geroosterde erwten met Parmezaanse kaas behouden ook niet hun knapperige textuur nadat ze in de koelkast worden bewaard.

 

Meer manieren om van erwten te genieten

  • In een roerbakgerecht – wat dacht je van een roerbakgerecht met zoete chili-garnalen?
  • In een curry- erwten zijn zo lekker in een Thaise curry. Kook ze kort zodat ze een beetje krokant blijven.
  • Iin een salade – je kunt ze rauw toevoegen of ze snel blancheren. Ze passen goed bij gerst en een honing-citroenvinaigrette. Bestrooi ze met feta .
  • In een ontbijt met wat spek, uien en asperges en top met een gepocheerd ei.

 

Zijn sugar snaps goed voor je?

Ja. Sugar snaps bevatten een aantal voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine A, vitamine K en vitamine B. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze een bron van vezels en ijzer zijn.

 

Kunnen sugar snaps worden ingevroren?

Ja. Ze verliezen een beetje van hun knapperigheid nadat ze zijn ingevroren/ontdooid, maar ze behouden nog steeds een geweldige smaak. Zoals de meeste groenten, is het aan te raden om rauwe peultjes te blancheren voordat je ze invriest.

 

Kun je de schil van sugar snaps eten?

Ja. De schil is zoet en knapperig en smaakt heerlijk.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken