EAT Inspiratie

10 superfoods om aan je smoothies toe te voegen

10 superfoods om aan je smoothies toe te voegen

Last Updated on: 6th augustus 2020, 07:37 pm

Maak je groene smoothie compleet met 10 superfoods die je gewoon in je supermarkt kunt kopen:

1 Amandelen

Amandelen een superfood? Jazeker! Amandelen zijn rijk aan vitamine E, zink en magnesium. Dit zijn allemaal stoffen die belangrijk zijn voor je gezondheid en welzijn. Vitamine E is een anti-oxidant die je cellen helpt beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Zink is belangrijk voor je weerstand en magnesium speelt een rol bij zeer veel verschillende soorten processen in je lichaam. Zo is het mineraal onder ander belangrijk voor een goede gemoedstoestand.

Amandelen bevatten ook nog eens gezonde vetten die je smoothie een verzadigend karakter geven. Strooi de hele noten over je smoothie of gebruik amandelschaafsel als topping. Op je gezondheid!

2 Kurkuma

Kurkuma is het kruid dat kerrie zijn gele kleur geeft. De specerij bevat een stofje met een bijzonder heilzaam effect: curcumine. Zo werkt curcumine ontstekingsremmend en draagt het bij aan een gezonde spijsvertering. Ook ons hart en ons brein varen er wel bij.

Kurkuma helpt ons om optimaal te blijven functioneren in periodes van stress. Dit superfood mag dus zeker niet in je smoothie ontbreken! Kurkuma heeft van zichzelf weinig smaak, maar het geeft je smoothie wel een hele mooie gele kleur.

3 Kardemom10 superfoods om aan je smoothies toe te voegen

Kardemom voegt niet alleen een bijzondere smaak toe aan je smoothie. Deze specerij is ook nog eens rijk aan calcium, magnesium en kalium. Je botten, bloeddruk en humeur profiteren er dus van als je je smoothie verrijkt met kardemom. Bovendien bevat dit kruid stofjes die helpen bij de spijsvertering.

4 Wilde bosbessen

Wilde bosbessen zijn rijk aan anti-oxidanten en dat maakt ze een top ingrediënt voor je smoothie. Ze bevatten niet alleen veel vitamine C, maar ook anthocyaninen met een bijzonder krachtig antioxiderend effect. Daarnaast leveren ze vitamine K en mangaan, naast vezels en omega 3-vetzuren. Een aanwinst voor je smoothie!

5 Cacao

Cacao staat bol van de vezels, dus daar verrijk je je smoothie mee als je dit lekkere poeder eraan toevoegt. Daarnaast bevat cacao veel ijzer, magnesium en mangaan, net als anti-oxidanten. Bovendien vind je diverse gelukmakende stofjes in cacao. Dan bevat cacao ook nog het natuurlijke anti-hoestmiddel theobromine. Zowel je humeur als je gezondheid profiteren er dus van als je cacao aan je smoothie toevoegt.

6 Chia zaad

Chiazaden bevatten veel vezels, eiwitten en omega 3-vetzuren. Bovendien kun je er belangrijke mineralen in vinden, te weten: calcium, kalium en koper. Deze gezonde stoffen krijg je allemaal binnen als je chia zaad als topping voor je smoothie gebruikt.

7 Kaneel

Kaneel heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar is ook nog eens extreem rijk aan anti-oxidanten. Bovendien heeft dit kruid zuiverende eigenschappen. Daar profiteer je van als je kaneel over je smoothie strooit.

10 superfoods om aan je smoothies toe te voegen8 Goji bessen

Goji bessen leveren een behoorlijke hoeveelheid vezels en essentiële aminozuren. Daarnaast zijn ze niet alleen rijk aan vitamine C en A,  maar bevatten ze ook veel ijzer. Met deze kleine besjes krijg je dus heel veel gezondmakende stoffen binnen.

9 Gember

Gember is heerlijk verwarmend en lekker pittig in je smoothie. Bovendien verbetert het je doorbloeding, versterkt het je weerstand en reinigt het je lichaam. Dat maakt het tot een echt superfood voor in je smoothie. De specerij smaakt erg lekker in combinatie met citrusfruit en groene bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool.

10 Hennepzaad

Hennepzaad is een goede leverancier van vezels, essentiële vetzuren en aminozuren. Zo leveren deze kleine zaadjes maar liefst 7 gram eiwit per eetlepel. Dat zijn bovendien essentiële aminozuren. Op deze manier dragen hennepzaden bij aan een voedzame smoothie voor een verzadigd gevoel.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl