Opvliegers
EAT

Afvallen helpt bij opvliegers

Gewichtsverlies kan overgangsklachten bij vrouwen verminderen. Vooral opvliegers nemen af. Dat blijkt uit een pilotonderzoek aan de University of Pittsburgh. De studie bevestigt een significant verband tussen gewichtsverlies en opvliegers. Daarbij bleek de mate van gewichtsverlies ook samen te hangen met de afname in opvliegers. De onderzoekers publiceren de resultaten in het tijdschrift Menopauze.

Meer dan 70 procent van de vrouwen in de overgang heeft last van opvliegers. Bij veel vrouwen komen deze vaak voor en zijn de klachten ernstig. Daarbij lopen vrouwen met opvliegers een verhoogd risico op mindere kwaliteit van leven, slaapproblemen en depressie. Onderzoek suggereert dat vrouwen gemiddeld negen jaar last hebben van de klachten.

Bij deze nieuwe studie waren veertig vrouwen met overgewicht of obesitas betrokken. Alle vrouwen binnen de studie hadden last van opvliegers. Door gewicht te verliezen werden deze klachten aanzienlijk minder. Hoe meer gewicht de vrouwen verloren, des te groter was het effect.

Hoewel de resultaten van het onderzoek veelbelovend zijn benadrukken de onderzoekers het belang van een grootschalig onderzoek. Uit de studie blijkt ook dat het verminderen van opvliegers voor veel vrouwen een goede motivatie is om af te vallen.
Het is een grote beloning, waardoor een gezonde leefstijl gemakkelijk volgehouden kan worden.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken