EAT

Afvallen met supplementen: Deze 4 supplementen boosten je vetverbranding

Afvallen met supplementen

Last Updated on: 5th februari 2021, 06:50 pm

Toen ik begon met het 4 Hour Body dieet, concentreerde ik me vooral op het aanpassen van mijn voedingspatroon. Daar verwachtte ik bij mezelf namelijk de grootste uitdaging. Ik schrapte de koolhydraten bijna volledig uit mijn voedingspatroon. Mijn gewichtsverlies verliep fantastisch, maar ik haalde nog niet het resultaat dat het boek mij beloofde. Ik had mensen gesproken en reviews gelezen van mensen die makkelijk 8 KG per maand afvielen. Ik zat nog op 4 KG per maand. Dus hoogstwaarschijnlijk deed ik iets fout… ik las het boek nog een keer en zocht naar iets wat ik over het hoofd had gezien. Het duurde niet lang tot ik het gevonden had… het was de supplementen cocktail van Timothy Ferriss… PAGG!

Tijdens het lezen van het boek had ik niet beseft hoe belangrijk die supplementen waren, ook al had Timothy dat wel benadrukt in zijn boek. Ik voegde de supplementen cocktail aan mijn dieet toe en begon direct sneller af te vallen. Binnen no-time had ik mijn doelstelling behaald. Afvallen met supplementen is geen fabel! Je moet het alleen wel combineren met een gezond eetpatroon en beweging. Dan haal je echt het maximale uit je dieet.

Afvallen met de PAGG supplementen cocktail

Mijn ervaring is dat de PAGG cocktail zeer efficiënt werkt in combinatie met een koolhydraatarm dieet en een Paleo dieet. De werking in combinatie met andere dieten heb ik niet getest. Natuurlijk kun je deze voedingsstoffen beter uit je gewone voeding halen, maar mijn ervaring is dat het bijna niet te doen is om deze hoeveelheden binnen te krijgen, zonder je dagelijkse energiebehoefte te overschrijden. Zelf heb ik er dan ook voor gekozen om deze supplementen vooral te gebruiken tijdens het afvallen. Zodra ik op gewicht wil blijven, stop ik met deze cocktail en probeer ik zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen vanuit mijn voeding. Zie deze supplementen dan ook als de turbo voor het afvallen en niet als de brandstof.

‘PAGG’ staat voor…

 • Policosanol
 • Alpha-Lipoic Acid
 • Green Tea Extract
 • Garlic

Policosanol

Policosanol helpt bij het verlagen van het ‘slechte’ cholesterol en verbetert het goede cholesterol. Maar dit supplement heeft als prettige bijwerking dat je er ook gewicht door verliest. Timothy Ferriss experimenteerde met de doseringen en merkte dat 23 mg per dag de optimale dosering was. Een lagere dosering werkte minder goed en een hogere dosering had geen beter effect dan de 23mg. Zelf gebruik ik al een tijdje de 20mg Policosanol van Bodyenfitshop.nl (niet meer verkrijgbaar) naar tevredenheid. Ik neem dus 3 mg minder dan de, volgens Timothy perfecte dosering, maar behaal daar zeer goede resultaten mee.

Mijn dosering: Ik nam iedere avond voor het slapen gaan 1 tablet van 20mg

Alpha-Lipoic Acid

Alpha-Lipoic Acid is een zuur dat vrije radicalen in het lichaam bestrijd en zelfs vernietigd. Onderzoek wijst uit dat een bijna 4000 mg per dag aan Alpha-Lipoic Acid kan binnenkrijgen, zonder dat het ongezond wordt. Alpha-Lipoic Acid zit onder andere in groenten zoals broccoli en spinazi, maar om 30 mg binnen te krijgen, zou je enkele honderden broccoli’s moeten eten. Alpha-Lipoic Acid versterkt de werking van vitamine C en E, maar staat ook bekend om het beter afscheiden van zware metalen, zoals kwik. Zo is te lezen in het boek Body een Lijfboek (Nederlandse vertaling van The 4 hour body). In het boek beschrijft Timothy hoe Alpha-Lipoic Acid ervoor zorgt dat koolhydraten worden opgeslagen in je spieren en lever en niet opslaat als vet.

Mijn dosering: 3 x 150mg. Steeds een tablet voor de hoofdmaaltijd.

 

Green Tea Extract

Diverse onderzoeken wijzen uit dat groene thee een efficiënt supplement is om af te vallen. Zo blijkt uit dit en dit onderzoek, waarnaar werd verwezen door het betrouwbare blog authoritynutrition.com. Het boek Body een lijfboek beschrijft hoe de groene thee de volgende effecten teweeg brengt die bijdragen aan het afvallen:

 • Het bevordert de toevoeg van koolhydraten naar spieren en lever
 • Het remt de omzetting van koolhydraten naar vet
 • Het zorgt ervoor dat ‘nutteloze’ vetcellen als het ware zelfmoord plegen en zichzelf vernietigen

Het groene thee extract is dan ook een van de twee supplementen die ik continu gebruik. Groene thee heeft namelijk nog veel meer positieve bijwerkingen voor ons lichaam. Ik heb zelf de beste ervaringen met deze groene thee supplementen, maar ieder ander kwaliteit-supplement voldoet.

Mijn dosering: 3 x 250 mg. Een voor iedere maaltijd.

Aanbevolen supplementen om te kopen: deze

Knoflook

Knoflook wordt in verband gebracht met zeer veel gezondheidsvoordelen! Zo verlaagt het je slechte cholesterol en je bloeddruk, zoals is te lezen in dit en dit onderzoek. Maar knoflook kan je ook goed helpen bij het afvallen. Timothy schrijft in zijn boek hoe een atleet zijn laatste restjes vet kwijtraakte door dit extract. Het was de laatste, maar belangrijkste toevoeging aan zijn PAGK-formule.

Mijn dosering: 3 x 650 mg. Voor iedere maaltijd een.

Aanbevolen supplementen om te kopen: deze

Afvallen met supplementen is dus aan te raden?

In mijn geval zeker. Ik ben natuurlijk geen arts, maar een gezond mens heeft zeker baat bij deze cocktail. Als je de potentiële risico’s bekijk van de supplementen op zichzelf, dan is het dat ze allemaal in min- of meerdere mate een bloed verdunnend effect hebben. Mensen met een hoge bloeddruk of zwangere vrouwen zouden dus beter eerst een arts raad moeten plegen.

Maar overall kan ik iedereen aanbevelen om deze supplementen toe te voegen aan je dieet. Al was het dus alleen maar om even snel af te vallen. Ze hebben mij een enorme dienst bewezen bij het kwijtraken van die vervelende zwembandjes.

Literatuur en geraadpleegde bronnen:

Geraadpleegde onderzoeken:

 

 

Over de auteur

Redacteur

8 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen
 • Ik heb net de cocktail besteld via je links. Bedankt voor het delen! Ik heb het boek van Ferris ook, maar eigenlijk haal jij de belangrijkste elementen eruit, zodat ik het niet meer hoef te lezen :p

  • Hey Conny! 🙂 Ik ben benieuwd wat voor resultaat het jou oplevert! Ondanks al mijn tips is het boek van Timothy Ferriss wel echt een aanrader! Dit zijn slechts een aantal zaken die ik uitlicht. Er staan nog veel meer tips in en het is ook nog eens een vermakelijk boek om te lezen. Er is trouwens op Bol.com ook een eBook beschikbaar. Die is ook wat goedkoper. Succes!

 • Hey Nico,

  ik heb al wel een heel stuk van het boek gelezen hoor; het is inderdaad leuk om te lezen met al zijn gekke experimenten 🙂

  Ik heb de supplementen net ontvangen (lekker snel!) en ik ben ook heel benieuwd wat het me gaat opleveren naast een gezond eetpatroon uiteraard. Over 6 weken zit ik in Ibiza en voor die tijd wil ik 5 kg kwijt. Ik laat je het resultaat weten! 🙂

 • Hallo Nico,
  Ik heb de supplementen ook besteld bij b &f. Maar lees dat je van de supplementen maar 1 neemt voor een maaltijd. De gram van mijn knoflook is maar 50 gram . En ik lees dat je 650 gram per keer neemt . Klopt dit? En in het boek staat ala 100 /300 gram per keer. En knoflook 200gram maar staat niet bij per maaltijd of totaal per dag. Kun jij mij duidelijkheid her over geven . Ik wil graag alles er uit halen wat mogelijk is.
  Alvast bedankt .
  Groet Irma.
  .

  • Hoi Irma, ik denk dat je deze knoflook moet nemen. Daar is de dosering hoger! En dus het effect hoger. https://www.gezondblog.nl/go/bol-com-knoflook/ Je neemt daar voor iedere maaltijd een pil. In het boek kun je (volgens mij) op pagina 167 meer info vinden over doseringen.

   Heb ik zo je vraag beantwoord?

 • Hallo Nico,
  Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik maak deze eerst op en neem er dan maar meer per maaltijd en bestel daarna die van je link. Alleen jammer dat je die wat ik heb ook bij je link hebt staan. Want zo heb ik hem besteld.
  Ik ben al een hele tijd bezig met koolhydraten arm eten maar wil uit proberen of de toevoegingen van supplementen en een smokkeldag nog meer uithalen.

  Groet Irma

  • Hoi Irma,

   Dat kan inderdaad verwarrend zijn. Ik heb de verwijzing naar de lager gedoseerde knoflook pillen verwijderd. Het overigens om ‘mg’ en ‘gram’. Even als opheldering voor de mensen die mogelijk alleen de comments scannen. 200 gram knoflook lijkt me niet wenselijk 😉

   Het kan overigens wel zo zijn dat die 50mg tabletten ook verschil maken. Ben heel benieuwd wat je ervaringen zijn met zowel de 50 mg tabletten als de 650 mg tabletten.

   Succes!

 • hallo,
  Ik zie dat de reacties uit 2014 zijn. Na hoeveel weken zie je resultaat met het nemen van de voedingssupplementen en opletten met voeding?

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl