EAT Eiwit dieet Fitness

Afvallen met Suikervrije Eiwitshakes

Afvallen met Suikervrije Eiwitshakes

Last Updated on: 22nd juli 2021, 10:08 am

Vandaag de dag worden eiwitshakes steeds vaker gebruikt voor bij het afvallen. Denk je erover na om gebruik te maken van eiwitshakes? Dan kun je beter kiezen voor een eiwitpoeder zonder toegevoegde suikers. 

Maar waarom is dat? En waar moet je verder op letten bij het kiezen van een eiwitshake? Dit alles en nog veel meer lees je in dit artikel.

Wat is een eiwitpoeder?

De meest populaire eiwitpoeders op de markt worden gemaakt van whey, ook wel wei genoemd. Whey is het restant wat overblijft bij de productie van kaas.

Dit restant wordt vervolgens gedroogd zodat het whey poeder wordt. Whey poeder bevat enorm veel eiwitten, namelijk zo’n 80 tot 90%. Daarnaast heeft onbewerkte whey een enorm hoge voedingswaarde. Het is rijk aan eiwitten, mineralen, verschillende vitamines B en bèta-glucanen.

Waarom gebruik maken van eiwitshakes?

Het nemen van voldoende eiwitten brengt verschillende voordelen met zich mee. Want wat gebeurt er wanneer je lichaam niet voldoende eiwitten binnenkrijgt? Dan is het lastiger om spierweefsel aan te maken.

Dit is voor vele sporters dé reden om veel eiwitrijke voeding en eiwitshakes te gebruiken. Eiwitten zijn niet alleen maar handig om spieren op te bouwen. 

Ook als je graag wilt afvallen zijn eiwitten enorm belangrijk! Ze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet en dus minder calorieën binnenkrijgt.

Moet je een eiwitshake met of zonder suiker kiezen?

Afvallen met Suikervrije EiwitshakesHet is altijd een goed idee om zo weinig mogelijk toegevoegde suikers binnen te krijgen via je voeding.

Ben je van plan om eiwitshakes te gebruiken ter ondersteuning bij het afvallen? Dan is het nemen van een eiwitshake zonder suiker uiteraard de beste keuze! Suikers leveren namelijk lege calorieën.

Ze geven maar kort een verzadigd gevoel, waardoor je alweer snel trek krijgt en meer eet.

Bovendien zorgt suiker, in tegenstelling tot eiwitten, al snel voor een dip in je energie. Kies je voor een eiwitshake zonder suiker, dan ervaar je dus meer voordelen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een eiwitshake zonder suiker?

Het is van belang dat je kiest voor een eiwitshake zonder suiker én zonder zoetstoffen. Zoetstoffen hebben namelijk hetzelfde negatieve effect op je lichaam als suiker. Ze zorgen ervoor dat je meer trek krijgt en sneller een dip ervaart.

Tot slot is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de gebruikte eiwitpoeder en dat ze geen kunstmatige toevoegingen en vulmiddelen bevatten.

Wanneer moet je een eiwitshake nemen?

Over het algemeen is het advies om 30 tot maximaal 60 minuten voor je training een eiwitshake te nemen, indien je weinig eiwitten in je voeding hebt.

Heb je echter voor de training al voldoende eiwitten binnen gekregen? Dan is het verstandiger om binnen ca. 60 minuten na je training een eiwitshake te nemen.

Tijdens je training een eiwitshake nemen heeft niet zoveel toegevoegd waarde. Het aanvullende van je koolhydraten en voldoende drinken is op dat moment vele malen belangrijker.

Is jouw doel om gewicht kwijt te raken en af te vallen? Dan kun je een eiwitshake maken in combinatie met groen fruit. Dit zorgt er namelijk voor dat je gedurende de dag een verzadigd gevoel hebt.

Wil je nu nog meer weten over eiwitshakes zonder suiker en hoe ze jou kunnen helpen om af te vallen? Neem dan ook een kijkje op de website TakeActionNow.nl. Op deze website vind je alle informatie omtrent afvallen, fitness en voeding waarmee jij je gezondheidsdoelen kunt bereiken.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl