10 x zomerse salades
EAT Foodfeiten Recepten Diner Recepten lunch

10 x zomerse salades 

De zomer is hét seizoen om te genieten van frisse salades met versie ingrediënten. We zochten tien zomerse salades voor je uit die naast frisheid ook nog eens allerlei heerlijke smaken bieden, net als gezonde en voedende ingrediënten.

1 Hollandse noten en rauwkost salade

Wat een lekkere salade is dit! De basis bestaat uit knapperige ijsbergsla en komkommer, wat heerlijke groenten zijn in de zomer. 

De frisse smaak van deze zomergroenten wordt verrijkt door de rijke smaken van zongedroogde tomaatjes en rauwkostgroenten als prei, witte kool en rode paprika. Noten en ei zorgen voor een lekkere bite en zijn bijzonder gezond en verzadigend.  

Doordat ijsbergsla en komkommer het vocht in je lichaam weer aanvullen, voel je je na deze salade fris en energiek. IJsbergsla heeft niet zoveel voedingswaarde, maar komkommer des te meer. 

Komkommer bevat namelijk krachtige fytonutriënten, vitamines en mineralen. Denk aan quercetine, vitamine C, K en magnesium. In dit artikel vind je nog meer voedingsmiddelen die magnesium bevatten. 

 2 Bietensalade met sinaasappel

Deze salade bestaat uit een heerlijke combinatie van bietjes, sinaasappel en geitenkaas. In de zomer eet je hem lekker koud voor een frisse salade-ervaring. 

makreelsalade

3 Makreel salade met avocado

Wat is er lekkerder dan gerookte makreel op een bedje van veldsla met romige avocado? Wat extra vierge olijfolie, peper en zout erover en je kunt genieten van deze frisse zomersalade. 

4 Avocadosalade met zachte kaas

Lekker fris en knapperig, met de zachte en romige smaken van geitenkaas en avocado. Dat is deze lekkere avocadosalade. Probeer hem eens deze zomer! 

5 Bloemkoolcouscoussalade met sperziebonen en geitenkaas

Verse sperzieboontjes zijn de ultieme zomergroente. Voor deze salade kook je ze beetgaar en verwerk je ze gekoeld, samen met rode ui, komkommer en couscous van geroosterde bloemkool. 

Met een dressing die het friszurige van citroensap combineert met het zoete van coconut aminos en het zoetzurige van balsamicoazijn, heb je een verrukkelijke maaltijdsalade voor dit warme seizoen. 

6 Rode kool salade

Rodekool met appeltjes, maar dan voor de zomer. Dat is deze salade met de stevige bite van rode kool en het frisse van appel. Mango of jackfruit voegen zachte zoetheid toe. Cashewnoten en rozijnen completeren het zoete en zachte karakter van deze zomerse salade. 

7 Witlof salade met mandarijn en noten witlofsalade

Zoete sappige mandarijntjes met de licht bittere smaak van witlof is een heerlijke combinatie in de zomer. Noten geven een lekkere bite en voegen gezonde vetten en vezels toe. 

Met een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie zorg je met deze salade voor een opwekkende smaakbeleving op een warme dag. 

8 Salade met granaatappelpitjes

Frisse en knapperige veldsla en kiemen combineren fantastisch met de sappige bite van granaatappelpitjes, verse paprika en tomaten. Een rijke dressing van onder andere walnoten, honing en knoflook maakt dat deze salade voor een ware smaakexplosie in je mond zorgt. 

9 Koolsalade

Een heerlijke frisse salade met een lekkere bite voor stevige trek in de zomer. Witte kool en wortel leveren veel verzadigende vezels en daarnaast vitamine A en C. Ook calcium, ijzer en magnesium zijn vertegenwoordigd in deze voedende salade. 

De smaak mag er eveneens zijn. Hoewel witte kool van zichzelf niet al te veel smaak heeft, voegen rozijnen en rucola des te meer smaak toe. Rucola zorgt voor pit en rozijnen zorgen voor een zoete touch, samen met winterwortel. 

De dressing met kerrie, sesamolie en sojasaus geeft de salade een Oosterse twist. Lekker! 

10 Courgette met avocado

Dé koolhydraatarme pastasalade voor in de zomer. Dat is deze salade van slierten rauwe courgette met een topping van pesto, feta, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Geniet ervan! 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken