EAT Foodfeiten

Gezond eten van de toko!

Gezond eten van de toko

Last Updated on: 5th augustus 2021, 12:01 pm

Dat gezonde voeding belangrijk is weten we allemaal. Misschien heb je wel een paar standaard recepten waar je altijd naar toe gaat als gezonde maaltijd. In dat geval hopen we je te inspireren met een aantal nieuwe ingrediënten en gerechten die je kunt maken met spullen van de toko of die je kant en klaar kunt halen bij de toko. Van kimchi tot spring rolls met rijstpapier en dumplings.

Kimchi

Kimchi is een populair Koreaans bijgerecht. Kort gezegd zijn het gepekelde groenten met een pittige, fris-zure smaak. Het wordt ook wel de Koreaanse zuurkool genoemd, omdat het net als zuurkool gefermenteerd is. Kimchi kan gemaakt worden met oneindig veel verschillende groenten, maar meestal zit kool wel in deze mix. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond. Door de grote hoeveelheid vitaminen, ijzer en calcium en de lage hoeveelheid calorieën hoort dit lekkere bijgerecht zeker in dit lijstje thuis.

Rijstpapier

Rijstpapier, ook wel rijstvellen genoemd, zijn vellen die lijken op wraps of vellen om loempia’s mee te maken. Wanneer je er nog niks mee hebt gedaan zijn de vellen hard en wit. Door ze een tijdje in water te weken worden ze zacht en doorzichtig. Net als wraps en loempia’s kun je de vellen vullen met allerlei lekkere vullingen. Door ze te vullen met een eiwit, groenten en noedels kun je er een volwaardig gerecht van maken. Je kunt zo ook vullen met alleen groenten en bijvoorbeeld mango als een lekkere gezonde snack of als bijgerecht. In tegenstelling tot loempia’s hoef je deze rolletjes niet te frituren, dat maakt dit een gezond en licht alternatief.

Dumplings

Dumplings zijn kleine deeghapjes met lekkere vullingen. Deze kun je zelf maken of kant en klaar vinden in de toko. Een deeghapje klinkt misschien niet als de meest gezonde optie, maar deze dumplings worden gestoomd, waardoor je ze op een gezonde manier worden bereid. Daarnaast zijn deeghapjes niet per definitie slecht voor je. Ook de vulling is erg bepalend voor hoe ‘gezond’ dit gerecht is.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl