EAT MOVE

Afvallen met deze thuis fitness routine

Thuis fitness

Last Updated on: 19th mei 2017, 12:58 pm

Nee, ik ga je hier niet de clichés van “minimaal 30 minuten per dag bewegen” uitleggen. Ik ga er vanuit dat iedereen weet dat je lichaam iedere dag beweging nodig heeft.

Ik ga je hier uitleggen hoe je een slimme routine kunt opbouwen die bijdraagt aan het opbouwen van spiermassa (geen bodybuilder spiermassa, maar mooi elegante spiermassa). Ik ga je ook uitleggen waarom je spieren moet opbouwen om snel te kunnen afvallen, want bij snel afvallen speelt de spiermassa een belangrijke rol.

Wat spiermassa te maken heeft met afvallen

Spieren zijn belangrijk bij het afvallen omdat ze energie verbruiken… en best een aardig portie! Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie je verbruikt in ruststand. Dat houdt dus in dat als je jouw spiermassa laat toenemen, je dus meer energie gaat verbruiken terwijl je niets doet! Als je slaapt, als je op bank zit, tv kijkt… is dat niet geweldig? Een klein beetje meer spiermassa verhoogd direct je vetverbranding. En het mooiste is… je hoeft er niet eens voor naar de sportschool! Lees hieronder snel verder hoe je het sporten slim in je dag inpast.

Iedere dag 10 minuten trainen

Ik heb een behoorlijk druk schema met mijn bedrijf en mijn gezin, dus tijd en motivatie om naar een sportschool te gaan heb ik niet. Daarom heb ik een routine ontwikkeld die mijn spiermassa laat toenemen, zonder één minuut een sportschool te bezoeken. Ik koppel een oefening aan vaste momenten in mijn dagelijkse schema. Hierdoor wordt het een routine en is het makkelijker vol te houden. Zie hieronder mijn fitness-momenten:

  • Zoveel push-ups als ik kan tegen het aanrecht voordat ik mijn ontbijt maak
  • Ik loop altijd tijdens het bellen (ik bel veel voor mijn werk)
  • Ik neem altijd de trap
  • Voor het douchen zoveel push-ups als ik kan en arm- en schouder- oefeningen met mijn fitness elastieken
  • Na het douchen zo lang als ik kan muurzitten (90 graden hurken met je rug tegen de muur). 30 seconde is voldoende.
  • Zodra ik in bed stap doe ik zoveel situps als ik kan (gewoon terwijl ik in bed lig)

Als je dit iedere dag doet gedurende 6 weken, val je niet alleen snel af… je hebt er een gewoonte van gemaakt en het volhouden zal nu geen moeite meer kosten. Sla dus geen dag over! Het kost je slechts 10 minuten van je dag.

Wandelen na het eten

Oké… dit is een lastige… want deze heb ik zelf ook nog niet in mijn routine. Maar dat neemt niet weg dat een wandeling na het eten een zeer gezonde gewoonte is. Je komt met zo’n wandeling makkelijk aan je 30 minuten bewegen per dag, maar het helpt ook je metabolisme te verhogen, waardoor je voeding beter wordt verwerkt door je lichaam. Dit is een van de dingen die ik mezelf heb voorgenomen. Een half uurtje wandelen na het eten.

Zo kun je een eigen thuis sportschool bouwen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl