EAT

Bodyenfitshop Smart Protein Review

Body en fit smart protein review

Last Updated on: 17th februari 2017, 03:16 pm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik heb getwijfeld of ik de Bodyenfitshop Smart Protein wel moest reviewen. Het is immers mijn favoriete eiwittenshake. Hoe kan ik objectief zijn over mijn lievelings eiwitten? En ineens besefte ik het me… ik heb zo ongeveer alle eiwittenshakes geprobeerd en ben grondig te werk gegaan, dus waarom niet? In deze review leg ik haarfijn uit waarom ik zweer bij deze eiwittenshake. Welkom bij de Smart Protein review!

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik ben begonnen met het gebruiken van eiwittenshakes. Ik ben begonnen met eiwittenshakes toen ik mezelf had voorgenomen dat ik 10 KG vet wilde afvallen.Ik besloot om zoveel mogelijk koolhydraten te schrappen en het overgrote deel van mijn calorieën te halen uit eiwitten en vetten. En omdat ik het niet zag zitten om iedere ochtend 3-4 eieren te eten, wilde ik mijn eiwitten aanvullen met shakes.

Sindsdien heb ik heel wat verschillende soorten eiwittenshakes geprobeerd, maar de Bodyenfitshop Smart Protein is degene die is blijven hangen. In deze review zal ik je vertellen waarom ik zweer bij de Smart Protein eiwitten.

Mijn zoektocht naar de beste eiwitten

Ik ben iemand die snel resultaat wil zien. Ik ben namelijk alleen een volhouder als er continu progressie plaatsvindt. Ik heb me daarom vooraf intensief verdiept in welke eiwitten er te krijgen zijn en wat de verschillen waren. Natuurlijk heb je de eiwitten van uitzonderlijke kwaliteit en eiwitten die spotgoedkoop zijn. Mijn doel was om de eiwitten te vinden die zoveel mogelijk resultaat leverde voor zo min mogelijk geld.

Zo probeerde ik eiwitten die, in mijn ogen, zeker weten de beste kwaliteit vertegenwoordigen. Maar ik probeerde ook eiwitten die verreweg het goedkoopst waren. Daarna heb ik nog talloze andere eiwittenshakes geprobeerd die daar tussenin vielen. En daarmee ontstond ook mijn derde meetpunt… smaak. Ik heb absolute bagger gedronken!! Als ik in een staat van bewusteloosheid moet zijn om een eiwittenshake weg te krijgen, dan ga ik dat niet lang volhouden. Ik moet de eiwittenshakes dus ook nog lekker vinden… en dan vallen er ineens heel veel af.

Bodyenfitshop Smart Protein review

Dan komen we nu bij de review van de Bodyenfitshop Smart Protein. Het is de eiwittenshake die ik nu het langst gebruik en die ook het beste resultaat oplevert. Laat ik beginnen met de ‘softe’ kant van de review.

De smaak

Veel van de eiwittenshakes die ik heb geprobeerd waren melk-achtig en hadden een weeïge smaak. De Smart Protein van Bodyenfitshop is wat dikker en komt dichter bij de smaak van een milkshake. Hij is met de juiste verhoudingen net zo dik, maar als je ‘m liever wat dunner hebt, kun je eenvoudig wat meer water toevoegen om ‘m wat dunner te maken. Hierdoor kun je deze eiwittenshake veel beter afstemmen op je eigen smaak dan de andere eiwitten.

De Smart Protein van Bodyenfitshop is in verschillende smaken te verkrijgen, maar zelf gebruik ik hoofdzakelijk vanille, maar wissel ook regelmatig af met Kokos of banaan. Ik bestel dan ook meestal een grote pot (2KG) met vanille en een kleine pot (1KG) van een andere smaak. Het loont echt de moeite om bij je bestelling een monster te kiezen als cadeau van dezelfde shake, zodat je meerdere smaken kunt uitproberen… ja je mag bij iedere bestelling 2 cadeaus uitzoeken 😉

De werking

Ik heb niet de middelen en zin om een wetenschappelijk onderzoek te doen, maar ik heb wel de ervaring om iets te zeggen over de werking in de praktijk. Wat ik vooral merkte tijdens het gebruik van deze eiwitten is dat je spiergroei toeneemt. Dat is vaak niet de directe verwachting van veel mensen omdat je immers ‘afslank’ eiwit heb gekocht, maar de achterliggende gedachte is heel logisch. Het is namelijk zo dat hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je in ruststand gebruikt. Daarnaast zul je door de grote hoeveelheid eiwitten een negatieve vetverbranding op gang brengen. Dat houdt in dat het meer energie kost om de eiwitten af te breken, dan ze aan energie opleveren. Dit is heel kort door de bocht, maar in essentie de strekking van het principe.

De Smart Protein van de Bodyenfitshop hadden een zeer goed merkbaar effect bij de juiste dosering (lees verder).

Dosering

De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt om spier op te bouwen en af te vallen verschild per persoon. Je moet denken aan zo’n 2,5 gram per kilo lichaamsgewicht, per dag. Zelf begin ik mijn dag met een shake met 2 scheppen (+/- 28 gram per schep) op 500 ml water en een handje noten. En twee keer per week vervang ik een lunch met een zelfde shake en een handje amandelen. ‘S avonds eet ik een salade met  bacon/ei.

Conclusie

Ik ben laaiend enthousiast over deze eiwittenshakes! En natuurlijk ben ik altijd op zoek naar een nog betere kwaliteit, maar voor nu zweer ik bij de Smart Protein van de Bodyenfitshop. Ik zeg… probeer het gewoon even een maandje uit en ervaar het resultaat! Deel gerust jouw ervaringen in de comments!

Afslank eiwit smart protein body en fits hop[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ben je op zoek naar shakes voor meer gewichtsverlies dan is deze zeker ook een aanrader![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl