EAT

Alcohol goed voor de conditie

Is rode wijn gezond?

Last Updated on: 9th april 2016, 11:22 am

Oudere mensen die regelmatig alcohol drinken zijn fitter en hebben minder moeite met bewegen. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Dat schrijft de Daily Mail.

Mensen van middelbare leeftijd of ouder die helemaal nooit alcohol drinken hebben daarentegen een minder goed conditie, waaroor alledaagse dingen als wandelen en aankleden moeilijker worden.
Dat blijkt uit een onderzoek naar de drinkgewoontes en conditie van dertigduizend mensen tussen de 45 en 69 jaar oud door onderzoekers van University College London.

Inhoudsopgave

Wijn

Mensen die zo’n vier keer per week een glas wijn, bier of sterke drank dronken, bleken soepeler te zijn en hadden daardoor minder problemen met alledaagse zaken als wandelen of zich aankleden.
Mensen die helemaal geen alcohol drinken blijken tot 27 procent meer kans te hebben op bewegingsproblemen. De niet-drinkers hadden over de gehele een slechtere conditie dan de matige drinkers.

“Het drinken van alcohol werd tot nu toe altijd geassocieerd met lichamelijke problemen op latere leeftijd”, zo zeggen de onderzoekers. “Maar we ontdekten dat niet-drinkers de meeste kans hebben op problemen met de conditie, zelfs meer dan zware drinkers.”

Matig

Een Britse organisatie voor gezondheidszorg adviseert mensen om om de dag een glas alcoholhoudende drank te drinken. Dagelijks alcohol nuttigen kan volgens hen wel degelijk tot gezondheidsproblemen leiden.

“De meeste mensen van vijftig jaar en ouder weten echt wel wat ze doen”, zo zegt Paul Green van Saga, een belangengroep voor ouderen. “Ze eten en drinken matig, zonder dat iemand ze dat hoeft te vertellen. Het is prettig dat er nu een onderzoek is dat bevestigt dat deze mensen goed bezig zijn.”

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl