EAT Foodfeiten

Boost je gezondheid met een Royal Jelly kuur

Als het om onze gezondheid gaat, hebben we liever natuurproducten dan chemische producten die ons een handje helpen. Dan is Royal Jelly een mooie optie. Dit is een bijenproduct dat wordt gemaakt voor de groei van de larven. Daardoor bevat het veel belangrijke bouwstenen die ons als mensen ook kunnen helpen. Royal Jelly is ook wel bekend onder de noemer van bijenmelk, koninginnebrij of koninginnegelei. Het bevat veel eiwitten en verschillende varianten vitamine B. Dit zijn voor ons ook belangrijke bouwstoffen. Een Royal Jelly kuur kan je daarom goed doen. Het is ook in een combinatie met honing te koop. 

Hoe zo’n kuur werkt

Een kuur van Royal Jelly is het meest effectief als je voor drie weken lang dagelijks Royal Jelly neemt. Daarmee geef je je gezondheid een boost. Je krijgt die extra bouwstoffen binnen. Om de kuur te doen koop je allereerst Royal Jelly. Als je het in huis hebt, kun je starten. Elke dag doe je verwarmde Royal Jelly onder je tong, 1 of 2 theelepeltjes. Het werkt het beste als je dit in de ochtend doet en hierna een half uur niet eet of drinkt. Dit doe je dan drie weken lang elke dag. Je kunt het ook langer, korter of minder consequent doen, maar als je de drie weken elke dag aanhoudt, heeft de kuur het meest effectieve resultaat voor je gezondheid. 

Honing is een gezonde keuze

Honing is natuurlijk sowieso een gezonde keuze. Niet alleen omdat het een natuurproduct is. Bepaalde soorten honing kun je bijvoorbeeld goed gebruiken in gerechten als zoetmaker. Dat is een stuk gezonder dan een lepel suiker bijvoorbeeld. Honing kun je door de thee, koffie of je gebak doen, maar ook gewoon op brood eten. Zeker voor de zoetekauw is honing een gezond alternatief. 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl