EAT Foodfeiten

Dit is waarom curcumine goed voor je is 

Last Updated on: 17th mei 2022, 11:44 am

Wil je zo gezond mogelijk leven en jouw lichaam goed verzorgen? In de eerste plaats is het naleven van een goed dieet belangrijk: door de juiste hoeveelheid vitaminen en voedingsstoffen binnen te krijgen, sterk je jouw lichaam. Hiermee kun je ziekte en andere lichamelijke klachten vermijden of verminderen. Een goede aanvulling op je gezonde levensstijl is de integratie van superfoods zoals curcumine. Wat is dit precies, wat kun je ermee en wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van curmine? Dat lees je hier!

Ontdek alles over curcumine

Curcumine is een werkzame stof uit de Curcuma longa plant, oftewel de kurkumaplant. Kurkuma is al langer een bekende specerij die je in gerechten kunt verwerken, maar curcumine is een belangrijke stof in de kurkumaplant. De werkzame stoffen binnen kurkuma worden door het lichaam niet makkelijk opgenomen in het maag-darmkanaal. Maar wanneer je kiest voor een curcumine extract is dit wel mogelijk. Je neemt hiermee alleen curcumine tot je: dit brengt een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen met zich mee. 

Gezondheidsvoordelen van curcumine

Het gebruik van curcumine brengt diverse voordelen met zich mee. Zo draagt de stof bij aan de goede werking van hart en bloedvaten, maar is het ook goed voor je cholesterol. Verder zorgt curcumine voor de ondersteuning van je afweersysteem, waardoor je niet alleen verbeteringen ziet in de huid, maar ontdek je ook dat je gewrichten flexibeler zijn. Curcumine wordt goed opgenomen in het lichaam en dit zorgt er dan ook voor dat je de effecten snel merkt. Door curcumine op te nemen in je dieet creëer je een nog gezondere levensstijl. Ontdek het zelf en schaf je curcumine eenvoudig en snel online aan!

Er zijn veel verschillende soorten superfoods waar je voor kunt kiezen. Online vind je niet alleen curcumine, maar kun je ook groenlipmossel kopen. Ook dit is een interessante toevoeging op jouw gezonde levensstijl. Ontdek zelf al je mogelijkheden!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl