Zout in kaas
EAT

Brood en kaas bevatten steeds minder zout

De hoeveelheid zout in veel voeding is het afgelopen jaar langzaam maar zeker verminderd, maar bij een aantal producten is dat niet het geval. Ook verschilt de hoeveelheid zout per fabrikant. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Brood, kaas en lang houdbare groenten en peulvruchten zijn in 2013 steeds minder zout gaan bevatten. Bij diepvriessnacks, kant-en-klaarmaaltijden, sauzen, soep en vleeswaren is de hoeveelheid ongeveer gelijk gebleven. Volgens de NVWA staat op driekwart van alle producten in de supermarkt het zoutgehalte aangegeven. Fabrikanten zijn niet verplicht om dit te doen.

In Nederland consumeren volwassenen ongeveer negen gram zout per dag. Dit is 1,5 keer de hoeveelheid die de Gezondheidsraad als maximum adviseert (zes gram per dag), meldt de NVWA verder.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken