LIFE Reviews Winacties

CBD-olie capsules voor doorslapen

CBD Capsules Raw (Medihemp)
CBD Capsules Raw (Medihemp)

Last Updated on: 10th september 2019, 07:57 am

Een dingetje waar ik in drukke tijden last van kan hebben is doorslapen…. Het komt regelmatig voor dat ik 3 tot 6 keer per nacht wakker schiet en dan ontdek dat het nog lang geen tijd is om op te staan. 01.00, 02.00, 03.00 …. om gek van te worden! En op het moment dat ik er wel uit moet ben ik zo moe dat ik me het liefste nog even lekker omdraai.

Vooral als ik voor mijn werk met veel verschillende projecten tegelijk bezig ben loop ik hier tegen aan. Maar ook bijvoorbeeld voor ik op vakantie ga. Dan zijn dat soort nachten extra vermoeiend omdat ik in al die korte slaapjes wel steeds in mijn REM-slaap kom en dus telkens weer opnieuw ga dromen. Voor een vakantie gaat zo’n droom meestal over de reis, mijn koffers, spullen die worden vergeten, dingen die niet goed gaan… voor het ochtend is heb ik de reis al zo’n 6x ondernomen en ben ik bekaf!

CBD Capsules Raw (Medihemp)

Samen slapen met CBD capsules!

Omdat ik niet afhankelijk wil zijn van slaapmiddelen neem ik geen middelen op dokters voorschrift, maar soms is de verleiding erg groot! Omdat ik eerder goede ervaringen had met CBD-olie druppels wat betreft inslapen ben ik verder gaan kijken op de site van MEDIHEMP. Ik kwam de CBD capsules tegen, dezelfde CBD maar dan anders verpakt. Je neemt ze in de vroege avond en doordat de opname in de maag plaatsvindt (in tegenstelling tot druppels, deze worden direct door de slijmvliezen opgenomen), is er een tragere afgifte en daardoor ook langere werking, extra behulpzaam bij doorslapen dus, kijk dat is interessant! Het fijne is dat MEDIHEMP ook zelf regelmatig alles laat testen en de uitslag op hun site zet. De producten van MEDIHEMP zijn 100% biologisch en worden, in eigen beheer, duurzaam verbouwt zonder toevoegingen. Dit is iets wat ik zelf ook belangrijk vind.

CBD capsules, de test

Om er een goede test van te maken ben ik het in de week voor onze vakantie samen met mijn man Patrik gaan testen. Die week hadden we ook die hittegolf in Nederland dus ook zijn nachten waren erg onrustig.

Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht maar jeetje, wat sliepen we goed! Het inslapen ging ook makkelijker maar mijn grootste blijdschap lag in het feit dat ik maar 1x wakker was geworden voor een bezoekje aan het toilet en daarna zo weer verder sliep tot de volgende morgen! Ook manlief was verrukt van dit effect. We zijn er de hele week mee doorgegaan met hetzelfde effect. Wel leuk om nog even te vermelden dat Patrik op nacht drie geen capsule had gebruikt. Ik zei nog, neem nou in! Maar nee hoor, hij vond het wel goed zo. Hahaha nou dat viel hem toch tegen! Normaliter heeft hij nooit last van slapeloze nachten maar tijdens die hittegolf lag hij nu ook te draaien terwijl ik heerlijk lag te slapen 🙂

CBD capsules review
CBD capsules review

Hoe het werkt

Leuk dat het (bij ons) werkt maar hoe werkt de CBD-olie eigenlijk in je lichaam?

In ons lichaam maken we cannabinoïden aan genaamd endocannabinoïden. Deze hechten zich aan receptoren in ons lichaam, waardoor informatie van de ene cel wordt doorgegeven aan de andere. Dit systeem is daarom te vergelijken met de signaalgever van ons lichaam, het geeft seintjes af aan de hersenen als er ergens disbalans of iets mis is. Je hersenen kunnen dan hulptroepen naar de plek sturen om het op te lossen.

De cannabinoïden die van nature in de hennepplant voorkomen, en dus ook in de CBD capsules zitten, passen naadloos op dezelfde receptoren van ons endocannabinoïde systeem. Op die manier kunnen zij ons systeem op een natuurlijke manier ondersteunen en in balans brengen. Bij slecht (door)slapen is er sprake van een disbalans in je lichaam. Waar jouw eigen endocannabinoïden te kort schieten, vult CBD dit aan. Met makkelijker in slaap vallen en beter doorslapen als gevolg.

En dit zonder dat je de nadelige effecten ervaart van de reguliere slaapmiddelen zoals sufheid overdag, concentratieproblemen, gewenning etc.

Voordelen van CBD capsules

 • Geen bijsmaakjes
 • Makkelijk te doseren
 • Makkelijk innemen
 • Langere werking door tragere afgifte tov druppels
 • De capsules zijn gemaakt van een plantaardig materiaal (methylcellulose), geschikt voor veganisten
 • Rijk aan CBD, CBDA, terpenen, flavonoïden, onverzadigde vetzuren, vitaminen en mineralen.
 • Aangevuld met koudgeperste hennepzaadolie voor essentiële, hoogwaardige eiwitten

De capsules die ik heb geprobeerd zijn van MEDIHEMP, het fijne van dit merk is  dat alles wordt gemaakt van 100% biologisch geteelde hennep. Ik startte met de 2,5%. Er is ook een 5% voor als je na een tijdje het gevoel hebt dat je lichaam behoefte heeft aan een hogere dosering.

Maak kans op een gratis verpakking!

Omdat ik zelf een hele positieve ervaring heb met de CBD capsules mag ik van CBD-expert 3 potjes CBD capsules verloten onder de volgers van Gezondblog! Laat hieronder of op Facebook weten waarom jij deze capsules wel kan gebruiken en wie weet ben jij de gelukkige! Je kunt meedoen tot 22 september!

Ze hebben ook nog een leuk filmpje gemaakt over de productie.

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/cjxbX_LO9Zg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

16 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Hallo, ik zou de capsules graag winnen omdat ik veel klachten heb waar dit bij zou kunnen helpen. ??

 • Sinds de geboorte van mijn dochter slaap ik niet meer door. Al 10 jaar ?lang heb ik van alles geprobeerd, maar doorslapen lijkt gewoon niet te lukken. Ik houd mij héél graag aanbevolen om de capsules te testen. Zou dit dan echt de oplossing zijn?!??

 • Dat zou voor mij dan een wondermiddel zijn. Heb al cbg druppels geprobeerd maar daar krijg ik nachtmerries van en word nog dikwijls wakker om dan weer versuft in slaap te vallen en versuft en soms zelfs angstig wakker te worden. Dus ben ik nu terug begonnen met zolpidem, ik weet het niet goed maar ik slaap wel aan 1 stuk door.
  Als die capsules zouden helpen dan ben ik zolpidem vrij en kan ik afbouwen met valium, wat toch super is. ?
  Jouw verhaal geeft me weer hoop ?

 • Ik zou de capsules graag uitproberen omdat ik door mijn fibromyalgie nooit echt diep in slaap kom en dus ook bijna nooit echt uitgeslapen opsta. Daardoor komt mijn lichaam niet tot rust en in de ochtend weer net zo stram en stijf is als de avond ervoor. Één nacht gewoon heerlijk doorslapen lijkt mij zalig!

 • Wil heel graag de capsules winnen. Wie weet zie ik dan niet elke 2uur.
  En word ik eindelijk een keer uitgerust wakker ?

 • Hallo Eveline, ik zou graag een potje willen winnen en uitproberen Omdat ik slaapapneu heb en het slapen met de cpap vaak moeilijk is. Als ik ’s nachts wakker word, is inslapen heel erg moeilijk. Groetjes Truus

 • Hoi, ik gebruik nu als ik goed wil slapen medicatie van de arts. Chemisch dus. Ik wil het wel uitproberen en hopen dat ik dan zonder die chemische medicijnen kan slapen. Groetjes marlika

 • Ik zou het graag willen winnen voor mijn moeder, zij heeft de ziekte van Parkinson en slaapt geen nacht meer door! Misschien lukt het met deze capsules wel!

 • Ik wil ze graag uitproberen omdat ik slecht in slaap kan komen,dan pak ik maar weer een boek om mijn gedachten even een halt toe te roepen,het zou mooi wezen als ik met de capsules beter in slaap val.

 • Ik wil ze graag uitproberen omdat ik regelmatig slecht in slaap kan komen, zal de overgang zijn of idd een te drukke dag waardoor je hoofd maar doorgaat.

 • Hallo, zou dat graag eens uittesten. Heb al veel dingen geprobeerd zoals Maca, zwarte walnoot, enz.. En ik eet wel gezond maar heb dagen dat ik me niet uitgeslapen voel , ondanks ik 7 à 8 uren slaap. Zou heb ik veel diepe slaap en andere dagen niet. Natuurlijk , stuur ik nadien daar een verslagje van van mijn ervaringen met CBD.

 • Om 2 uur wakker worden, komt me zo bekent voor. En dan denk je oh lekker nog 3 uurtjes slapen voor de eerste wekker gaat, en dan s..t nog maar 1 uur voordat de wekker gaat, en dan moet ik al opstaan. as weer en kort nachtje. Ja wil ze graag eens uitproberen 😉

 • Inmiddels ben ik uitbehandeld bij de neuroloog. Ik heb mijn hele leven al slaapproblemen. Ik ben officieel gediagnosticeerd met DSPS, Delayed Sleeping Phase Syndrome. Dit houdt in dat mijn lichaam geen melatonine meer aanmaakt. Ik kan opblijven, zo lang is ik zou willen, want ik krijg geen slaap. Ik ga dus altijd klaar wakker naar beden blijf net zolang liggen, totdat ik uiteindelijk in slaap val. Als ik de tijd heb, dan slaap ik gewoon de hele dag en word ik pas wakker als de zon weer onder is. Misschien is de CBD-olie eindelijk het wondermiddel, waardoor ik weer een normaal dag- en nachtritme kan krijgen en ik weer mee kan doen in de maatschappij.

 • Nou Evelina ik zou graag de cbd capsules proberen , ook ik heb last van soms halve nachten wakker liggen .
  Groetjes je moeder.

 • Het gaat niet verzenden , probeer het nog eens.
  Graag wil ik de capsules proberen .
  Gr je moeder

 • Ik zou de capsules graag winnen, niet voor mezelf maar voor mijn vader. Hij lijdt aan FOSMN, een zeer onbekende progressieve spierziekte verwant aan ALS. Er zijn 8n de wereld maar 600-800 gevallen bekend, waarvan 4 in Nederland. Onderzoek naar medicijnen is dus niet interessant voor de farmaceutische industrie. Ik hoop aan te kunnen tonen dat cbd een positieve invloed kan hebben. Gr Tamara

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl