EAT LIFE Reviews

Nootropics en medicinale paddenstoelen, ken jij ze al?

Nootropics en medicinale paddenstoelen

Last Updated on: 1st juli 2019, 02:11 pm

Eat, sleep, repeat. Eat, sleep, repeat en daartussen nog werken, wassen, kinderen overal naar toe rijden, strijken, sporten, boodschappen doen, koken en leuk zijn voor mijn omgeving. Men zegt ooit dat een moeder de beste manager is en ik geloof het direct. Geen wonder dat onze batterij een recharge nodig heeft. Een energieboost.  

Nootropics
Nootropics

Nootropics

Ik ben altijd zoekende naar nieuwe trends en interessante ontwikkelingen in de voedingsmiddelenmarkt. Tijdens deze zoektocht kwam ik op een informatieve pagina uit over nootropics. Euh, wat? Nootropics? Daar had ik niet eerder van gehoord dus mijn aandacht is getrokken. De website omschrijft het als “een middel dat kan bijdragen om je gezonde lichaam en geest beter te laten presteren…”. Interessant, ik lees even verder want het is dus geen supplement dat ‘iets’ herstelt maar dat je een nog betere versie van jezelf maakt.

Op de website bieden ze diverse soorten nootropics aan waaronder een concentratiepil of studeerpil, een pil voor een beter humeur, een slaappil en zelfs een pil om gefocust te kunnen gamen… Ik besluit om mijn winkelmandje te vullen met de Neubria Edge. Juist, die accu-oplader, een stimulerend supplement dat me tomeloze energie geeft én helemaal gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Ik ben namelijk iemand van de projecten en mijn nieuwste project is een lezing maken en daar heb ik best wat focus en energie voor nodig! Deze lijkt me daar het meest geschikt voor want het bevat o.a. gingko biloba, ashwagandha, Cognizin® citicoline en Co-enzym Q10. Allemaal ingrediënten waaraan vele gezondheidsvoordelen worden toegeschreven. Ik ben heel benieuwd wat het voor me gaat doen!

Medicinale paddenstoelen

Medicinale paddenstoelen
Medicinale paddenstoelen

Ik surf even verder op de site want ook de andere kopjes spreken me wel aan. Ik zie paddenstoelen staan met een heilzame werking. Ik denk direct aan paddo’s die me in een hogere sfeer brengen maar die gedachte wordt direct ondermijnd. In deze paddenstoelen zit geen psilocybine, die stof waar je high van wordt.

Wist je dat al eeuwenlang zwammen, schimmels en fungi ingezet worden bij de bestrijding en voorkoming van allerlei aandoeningen! Vooral in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gebruikt men geneeskrachtige paddenstoelen als voedingsmiddel met een gezondheidsbevorderende werking. De wetenschap die zich bezig houdt deze medische paddenstoelen, wordt de mycotherapie genoemd (myco- staat voor ‘schimmel’).

Een paddenstoel bestaat o.a. uit een vruchtlichaam (het gedeelte dat boven de grond uitsteekt), de lamellen (plaatjes) waarin de sporen (zaadjes) zitten, de hyfen en het mycelium. Het mycelium is het netwerk van dunne draden onder de grond. Al deze onderdelen bevatten specifieke geneeskrachtige eigenschappen die de paddenstoel zo ontzettend aantrekkelijk maakt om in te zetten bij klachten.

Living Nutrition Kef-flamex

Ik besluit nog een product aan mijn winkelmandje toe te voegen. Gezien de omschrijving lijkt de Kef-flamex het beste bij mijn situatie te passen. Ik zoek een middel om mijn RSI klachten wat draaglijker te maken. Dat ik daar last van heb is wel een beetje mijn eigen schuld want ik kan nooit zo makkelijk stoppen als ik in de flow zit maar als dit me kan helpen dan zal dat fijn zijn!

Dit 100% natuurlijk en biologisch voedingssupplement is op kefir-kombucha fermentatie gebaseerd. Fermenteren is het omzetten of afbreken van voedingsmiddelen door nuttige bacteriën, gisten en schimmels in afwezigheid van zuurstof. Deze micro-organismen maken enzymen aan die o.a. van belang zijn om de voedingsmiddelen beter te kunnen verteren. Hierdoor is de biologische beschikbaarheid van deze voedingssupplementen enorm hoog. Dit betekent dat ze zonder teveel weerstand zeer effectief door het lichaam opgenomen kunnen worden op de plek waar de behoefte groot is.  

Kefir

Kefir is een probioticum en kennen we misschien wel als het yoghurtplantje dat je thuis in een weckfles kunt kweken. Dit gebeurt ook aan de hand van fermentatie. Kefir is een dik vloeibaar, koolzuurhoudend en licht alcoholische melkdrank. Ook bestaat overigens ook waterkefir. Aan kefir worden veel gezondheidsvoordelen toegeschreven zoals een gezonde en evenwichtige darmflora.

Kombucha

Ook kombucha is een gefermenteerd drankje dat ontstaat uit het fermenteren van zwarte of groene thee met suiker, water, een starter en een kombucha-zwam, de SCOBY. Deze zwam is een symbiotische kolonie van goede bacteriën en gisten. Na het fermentatieproces is het drankje vol aan antioxidanten die o.a. je immuunsysteem versterken. Daarnaast werkt het ontgiftend, bevordert het de opname van voedingsstoffen en heeft het een gunstige effect op de huid.

Reishi

De toevoeging van de Reishi paddenstoel aan dit supplement maakt het extra aantrekkelijk volgens de omschrijving. Wat mij direct al aanspreekt is dat de Reishi ingezet kan worden als anti-aging middel. Aha, dat klinkt goed! Deze fungus wordt namelijk niet voor niets de “paddenstoel van de onsterfelijkheid” genoemd. Reishi is ook nog eens een natuurlijke anti-histamine dus als je allergisch bent voor bepaalde stoffen, kan de Reishi paddenstoel deze allergie onderdrukken, bijvoorbeeld hooikoorts. Het is ook een krachtige ontstekingsremmer, bestrijder van eczeem en ondersteuner van de lever.

De Kef-flamex in zijn algemeenheid zou geschikt zijn voor:

  • pijn en ontsteking
  • pijn bij reuma en artritis
  • sportherstel
  • chronische ontsteking

Beide genoemde voedingssupplementen zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Extra korting!

Ben je ook benieuwd naar deze voedingssuplementen? Tot en met 31 juli 2019 mag ik hierop 10% korting geven.

Vul bij het veld van het invoeren van je persoonlijke gegevens, de kortingscode GEZONDBLOG in en zie direct de 10% korting verrekend. Surf daarvoor naar de website www.vitaa.nl

Ik ben benieuwd of jij al bekend bent met deze nieuwe generatie van voedingssuplementen! Laat je het me weten?

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl