Detox

Een milde detox

Last Updated on: 12th november 2021, 03:28 pm

Ben je ook bezig met gezond eten of zit je wel eens over detoxen na te denken maar weet je nog niet of het echt wat voor jou is? Dan kan je ook eerst eens een mildere versie doen in combinatie met voedingssupplementen. Je kunt dan je eetpatroon aanpassen met behulp van werkzame bestanddelen. Met deze werkzame bestanddelen van de voedingssupplementen zorg je ervoor dat je lever, nieren en gal extra worden gereinigd. De Flinndal supplementen bevatten Mariadistel, Jeneverbes, Chlorella en Spirulina. Deze plantaardige bestanddelen helpen je lichaam om schadelijke stoffen af te voeren.

Mariadistel

Het werkzame stofje Silymarine in Mariadistel helpt om giftige substanties uit het lichaam te trekken. Ook vermeerdert het de stroom van gal uit de lever en galblaas. Silymarine heeft ook nog 2 hele sterke eigenschappen, het kan namelijk de buitenste laag van de levercellen wijzigen waardoor giftige stoffen niet meer kunnen binnendringen. Daarnaast bevordert het de aanmaak van nieuwe levercellen zodat het zelf herstellende vermogen van de lever verhoogd wordt.

Jeneverbes

Jeneverbes werkt urinezuurverdrijvend en bloedzuiverend. Het werkt daarnaast ook nog infectiewerend en helpt nierstenen voorkomen.  Het stimuleert de spijsvertering en zorgt daardoor voor een goede stoelgang.

Chlorella

Chlorella is een van de meest krachtige natuurlijke ontgifters! Het is een alg uit de zoete wateren die rijk is aan chlorofyl, eiwitten, vitaminen en mineralen. De groene alg verbindt zich aan zware metalen en andere giftige stoffen in je lichaam en voert deze af via de normale spijsvertering. Door het ontgiftende en reinigende effect gaat je huid er ook mooier uitzien.

Spirulina

Spirulina is net als chlorella een alg die veel vitaminen, mineralen en eiwitten bevat. Het bevat ook chlorofyl en werkt ook mee met het ontgiften maar dan op een mildere manier. Spirulina zorgt bij regelmatig gebruik ook nog voor meer energie en een betere weerstand.

Wat kan je nog meer doen

Naast het gebruik van een voedingssupplement om de detox te ondersteunen, is het belangrijk om belastende voedingsmiddelen voor de detoxperiode te detox flinndalschrappen. Beginnend bij alle toegevoegde suikers. En dan niet alleen gewone suiker maar ook zoetstoffen. Zoetstoffen geven namelijk een nog grotere ballast op je lever, omdat het een chemisch product is. Dat geldt ook voor conserveringsmiddelen en smaakversterkers (de zogenaamde e-nummers). Tijdens een detoxkuur is het belangrijk om zo puur mogelijk te eten. Een handig hulpmiddel is om de buitenste kant van de supermarkt af te gaan 🙂 De meeste supermarkten zijn zo ingericht dat daar alles ligt wat vers is en aan de binnenkant heb je alle bewerkte producten.

Ook qua drinken zijn er wat aanpassingen die de detoxperiode bevorderen. Schrap de koffie en gewone thee, frisdranken en alcohol en drink veel water en kruidenthee.  Een glas water met citroen in de ochtend op je nuchtere maag zorgt er ook voor dat je lever gaat ontgiften. Dit is overigens iets wat je het hele jaar door kunt doen.  Tijdens een detox is het belangrijk om veel water te drinken, zeker 2 liter. Dat zorgt ervoor om alle afvalstoffen goed af te drijven.

Bijwerkingen

Begin je net met gezonder eten en het laten staan van suikers en bewerkte voeding, dan kan het zijn dat je lichaam detoxverschijnselen gaat vertonen. Voorbeelden van detoxverschijnselen zijn hoofdpijn, vermoeidheid of misselijkheid. Dat is niets om je zorgen over te maken. Het is een reactie van je lichaam op het ontgiften wat met de supplementen extra gestimuleerd wordt. Door veel te drinken ga je sneller door deze fase heen. Mocht je wat last van je maag krijgen, dan kan je wat stukjes verse gember in heet water laten trekken. Dat kan je dan gedurende de dag met kleine slokjes opdrinken. Het brengt je maag tot rust en zorgt voor een goede spijsvertering.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl