Frisdrank
EAT

New York geeft strijd tegen grote frisdrank nog niet op

De stad New York is gisteren opnieuw naar de rechter gestapt in een nieuwe poging om de grootte van frisdrankbekers te kunnen beperken. De maatregel moet helpen in de strijd tegen obesitas.

De stedelijke verantwoordelijke voor de gezondheid, Thomas Farley, wist burgemeester De Blasio te overtuigen om de strijd tegen grote frisdranken niet op te geven. Voormalig burgemeester Michael Bloomberg kondigde twee jaar geleden een verbod aan op de verkoop van de halve-literbekers cola en andere suikerrijke frisdranken aan in onder meer (fastfood)restaurants, bioscopen en stadions.

Net voordat de maatregel in maart 2013 in zou gaan, werd hij door een rechter naar de prullenbak verwezen. De rechter noemde het een ‘arbitraire’ en ‘wispelturige’ maatregel, omdat bepaalde calorierijke dranken niet verboden werden en omdat het verbod niet zou gelden in bijvoorbeeld supermarkten.

De nieuwe burgemeester van New York, Bill de Blasio, had beloofd de beroepsprocedure voort te zetten, en woensdag voegden de advocaten van de stad de daad bij het woord. Het hooggerechtshof van de staat New York zal binnen één tot drie maanden een oordeel vellen.

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet