Een paar makkelijke tips om mee af te vallen
EAT Foodfeiten

Een paar makkelijke tips om mee af te vallen

Als jij op zoek bent naar afvallen tips, dan ben je zeker niet de enige. Afvallen kan namelijk erg zwaar zijn en soms ben je je motivatie even kwijt. Het is daarom fijn om er even aan herinnert te worden dat je niet heel je leven moet laten draaien om het afvallen. Door kleine dingen aan te passen in je dagelijkse leven maak je de moeilijke taak van afvallen een stuk makkelijker en kun je blijven genieten van het leven. Maar wat zijn nu kleine aanpassen die écht werken? We delen er graag een paar met jou. Kies er vooral een uit die voor jou realistisch is om toe te voegen aan je routine voor het beste resultaat.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraat arm dieet heeft veel gezondheidsvoordelen. Een daarvan is dat het kan helpen bij afvallen. Voor veel mensen is het onhaalbaar om volledig koolhydraat arm te leven. Afvallen met koolhydraatarme recepten is daarentegen een stuk makkelijker vol te houden. Door een aantal keer per week gebruik te maken van deze recepten kun je al een verschil gaan merken. Wie weet bevallen de recepten zo goed dat je hier vaker gebruik van kunt maken en dat dit voor jou wel een gewoonte kan worden. Let bij dit soort diëten vooral op dat je het ‘gebrek’ aan koolhydraten ‘compenseert’ met veel eiwit!

Drink veel water

Een andere makkelijke tip die je zeker moet gaan toepassen als je dit nog niet doet, is om veel water te drinken. Doe dit op een paar cruciale momenten van de dag. Begin elke ochtend met een groot glas water. Je hebt net urenlang geslapen en niets gedronken, je lichaam is dus wel toe aan wat hydratatie. Drink ook een glas water voor het eten. Een deel van het hongergevoel kan veroorzaakt worden doordat je eigenlijk ook dorst hebt. Als laatst zou je elke keer als je dorst hebt moeten beginnen met water. Grijp niet gelijk naar fris of sap, maar les eerst de dorst met water. Daarna kun je best af en toe een glas fris of sap drinken voor de lekkere smaak, maar niet te vaak!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken