LIFE

Een taboe thema; de one night stand

Een taboe thema; de one night stand
Als je vrijgezel bent, dan kan een one night stand weleens voorkomen. In sommige kringen heerst hier nog een taboe op.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vaak wordt er niet graag over gepraat, iets wat zeer onterecht is. Waarom zouden mensen in een relatie alleen mogen genieten van seks? Er is dan ook niets geks aan een one night stand. Het is echter wel belangrijk ervoor te waken dat een one night stand gevolgen kan hebben voor je gezondheid en je welzijn. Daarom een aantal zaken waarvan het goed is om te checken of deze nog op orde zijn, nadat jij van dit nachtelijke avontuurtje hebt genoten.

 

Doe de (zelf) test

Je hoeft tegenwoordig niet meer met het schaamrood op de kaken naar een SOA kliniek, huisarts of GGD wanneer een one night stand hebt gehad. Online zijn namelijk eenvoudig uit te voeren zelftesten te vinden die je al snel inzicht geven in de ‘stand van zaken’. Een soa test thuis is zo gefikst en de uitslag ontvang je erg snel. Dus of het nu een chlamydia zelftest is of een andere. Schaf ze aan of zorg dat je een voorraadje hebt. Better safe than sorry. Ohja, wanneer je positief bent uiteraard wel even overleggen met je scharrel én je huisarts. Oók als dit dezelfde persoon was.

 

Anticonceptie

Wanneer je al snel weet dat dit het was met je plezier voor één nacht, check dan ook even dubbel of de anticonceptie zijn werk heeft gedaan. Ook bij je bedpartner navragen of dit op orde was kan geen kwaad. Mochten hier twijfels over zijn, dan is het raadzaam om dit in een vroeg stadium te checken en te kijken of er maatregelen nodig zijn. Ook hier geldt dat hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

 

Covid is niet weg

Waar veel mensen denken dat covid een gepasseerd station is, is dit helaas niet het geval. Covid is nog steeds aanwezig, alleen minder prominent dan eerst. Het is dan ook aan ieder verantwoordelijkheid om het virus beheersbaar te houden. Mocht je na een one night stand klachten krijgen, neem dan maatregelen en test jezelf. Ook hier geldt; informeer de ander ook. Zo kunnen jullie er samen voor zorgen dat de gevolgen beheersbaar blijven.

Een one night stand is iets heel begrijpelijks, en waarvan je vooral moet genieten als de gelegenheid zich voordoet. Houd echter wel rekening met een aantal zaken zoals de gezondheid. Met bovenstaande tips ben je al zeer safe bezig![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Redactie Gezondblog

De redactie van gezondblog.nl zorgt ervoor dat de website gevuld is met informatieve, betrouwbare en toegankelijke artikelen over een breed scala aan gezondheidsonderwerpen. Van voeding en beweging tot mentale gezondheid en meer bewegen, de redactie van gezondblog.nl streeft ernaar om de lezers te helpen hun gezondheid te verbeteren en een gezonde levensstijl te behouden.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl