EAT

10 x voeding voor een sterke weerstand tijdens corona

Voeding corona

Hoewel handen wassen en voldoende afstand houden het meest belangrijk is als het om corona gaat, zijn er ook voedingsmiddelen die kunnen helpen om je weerstand tegen het virus zo optimaal mogelijk te houden. Dit zijn 10 voedingsmiddelen die bij uitstek je weerstand verhogen:

1 Broccoli

Broccoli zit vol vitamine C, E en A en is daarmee een aanwinst voor je immuunsysteem. Om al deze gezonde stoffen in stand te houden, verhit je de groente het beste zo kort mogelijk. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke salade met broccoli en kikkererwten.

2 Paprika

Paprika’s bevatten niet alleen twee keer zoveel vitamine C als citrusvruchten. Ze zijn ook rijk aan provitamine A, waaruit onze lichaam vitamine A kan maken. Deze vitamine is net zo belangrijk voor onze weerstand als vitamine C. Zet dus vaak paprika op het menu tijdens corona, zoals met dit lekkere recept.

3 Papaja

Papaja’s zijn niet alleen heerlijk van smaak. Ze leveren ook nog eens grote hoeveelheden vitamine C en daarnaast folaat (de natuurlijke vorm van foliumzuur) en andere B-vitamines. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem.

4 Paranoten

Selenium is een mineraal dat je nodig hebt voor een sterke weerstand. Paranoten vormen één van de rijkste bronnen van selenium. Je hoeft er slechts een paar van te eten om voldoende selenium binnen te krijgen. Het advies is om dagelijks niet meer dan vijf van deze noten te eten omdat je anders te veel selenium binnenkrijgt.

5 Linzen

Linzen zijn niet alleen rijk aan eiwitten. Ze bevatten ook behoorlijk wat ijzer en foliumzuur. Deze voedingsstoffen ondersteunen ons immuunsysteem op een geweldige manier. Ook andere peulvruchten zijn overigens goede bronnen van deze mineralen. Net als van kalium, vezels en magnesium.

6 Shiitake

Nog zo’n mineraal dat belangrijk is voor onze weerstand, is koper. Shiitake paddenstoelen zitten er vol mee, net als andere paddenstoelen overigens. Zelfs de gewone witte champignon is een prima leverancier van dit belangrijke mineraal. Maak eens deze lekkere champignon burgers en profiteer van de gezondheidsvoordelen.

7 Schaal- en schelpdieren

Zink is een mineraal dat onmisbaar is voor een goede weerstand. Je lichaam kan dit mineraal niet zelf aanmaken, dus je moet het met je voeding binnenkrijgen. Eén van de beste bronnen van zink zijn oesters (die ook nog eens veel ijzer en koper bevatten), maar ook garnalen bevatten behoorlijk wat van dit belangrijke mineraal. Probeer dit smakelijke recept eens!

8 Spinazie

Spinazie staat bekend om zijn ijzergehalte, maar de groente bevat ook vitamine C en provitamine A. Daarmee geeft deze groene bladgroente ons immuunsysteem een geweldige oppepper. Voeg hem toe aan een smoothie of maak er een lekkere en gezonde hartige taart van.

9 Sardines

Orgaanvlees is één van de allerbeste bronnen van vitamine B12, maar sardines zijn eveneens rijk aan deze belangrijke B-vitamine. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor  je energiepeil, maar ook voor je weerstand. Zet deze lekkere vis dus vooral op tafel in periodes dat je je immuunsysteem wilt ondersteunen.

10 Pompoenpitten

Deze zaden van de pompoenplant herbergen alle mineralen die voor je weerstand van belang zijn, te weten:

  • IJzer
  • Zink
  • Koper
  • Selenium

Ook vitamine C en foliumzuur vind je in deze smakelijke pitten. Een uitkomst voor je immuunsysteem! Voeg ze dan ook zeker toe aan salade, soep en smoothie. Je kunt ze ook eten als gezonde snack. Probeer het eens!

Je kunt pompoenpitten in de winkel kopen, maar je kunt de zaden ook zelf uit een pompoen halen en drogen. Gooi ze de volgende keer dus niet weg, maar maak goed gebruik van hun gezonde eigenschappen.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl