LIFE

Frisse neus halen? Laat die telefoon eens thuis!

Frisse neus halen? Laat die telefoon eens thuis!

Last Updated on: 11th mei 2021, 01:49 pm

Al maanden worden we geteisterd door het coronavirus. Het alledaagse leven zoals we dat vóór maart 2020 kenden, is vandaag de dag ver te zoeken. Voor veel mensen is de wereld waarin zij leven drastisch gekrompen. Zeker de laatste weken wordt die wereld weer een stukje kleiner door het opnieuw oplaaiende coronavirus. Men werkt al dan niet thuis, kan in bepaalde gevallen nog sporten en daar houdt het voor nu grotendeels wel mee op. Ons leven is over het algemeen dan ook vele malen eentoniger geworden, waarbij we veel minder buiten komen.

Massaal naar buiten

Doordat onze leefruimte zoveel kleiner is geworden, zoeken we naar bepaalde uitwegen, die uiteraard binnen de maatregelen van het kabinet passen. We smachten dan ook naar een beetje frisse lucht na een lange dag thuiswerken. Of we zoeken naar manieren om toch nog te kunnen sporten, wanneer onze sportclub verplicht de deuren heeft gesloten. Kortom, we vluchten met zijn allen naar buiten, zeker als de regen zich een keer niet laat zien en de zon erbij komt kijken.

De risico’s

Een kanttekening hierbij is echter dat de scheidingslijn tussen werk en ontspanning is vervaagd. Daardoor komt het onwijs veel voor dat mensen hun telefoon en dus min of meer hun werk meenemen tijdens het halen van een frisse neus of buiten sporten. Op die manier ontstaat er nooit optimale ontspanning, wat desastreus kan zijn voor iemands welzijn. Zeker in deze gekke periode is het juist zo belangrijk goed te zorgen voor jezelf. Daarbij helpt het continu ‘aan staan’ zeker niet.

Frisse neus halen? Laat die telefoon eens thuis! Niet alleen voor iemands welzijn is het gevaarlijk om je telefoon zoveel mee naar buiten te nemen. Ook je telefoon loopt sneller het risico beschadigd te raken. Want hoe meer we het toestel meenemen en gebruiken, des te groter de kans is op stoten en vallen. En ook van materiële schade worden we natuurlijk niet blij.

Wat je kunt doen om bovenstaande risico’s te voorkomen? De oplossing is simpel: laat die telefoon eens thuis! Je zult merken dat je echt veel meer kunt ontspannen, wanneer je je werk even durft los te laten. Of je nu een rondje gaat wandelen of gaat sporten. Die telefoon kun je heus wel even missen. Uiteindelijk levert het je alleen maar meer op zelfs.

Kun je het toch niet laten je telefoon mee te nemen terwijl je een frisse neus haalt? Kies dan tenminste voor een goed beschermhoesje om je telefoon. Een beschermhoesje vangt namelijk de eerste schokken op. Daardoor is je telefoon beschermd tegen stoten en vallen en kun je er met een gerust hart mee over straat. Zie dan ook gauw de hoesjes voor de iPhone 11. Zo heb je in ieder geval één risico weten te dekken.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl