LIFE

Zorgverzekering 2021

zorgverzekering 2021

Last Updated on: 3rd december 2020, 03:46 pm

Het lijkt wel een soort van traditie te worden dat mensen in de laatste maanden van het jaar hun zorgverzekering gaan vergelijken. En mocht er redenen voor zijn, dan is overstappen een logische vervolgstap. Uiterlijk 12 november hebben alle verzekeraars hun premies voor de zorgverzekering 2021 bekend gemaakt en kan het grote vergelijken beginnen. Overstappen kan overigens tot en met 31 december. Zorg dat de overstap voor de jaarwisseling om 00.00 uur geregeld is.

De hoogte van de premie is de voornaamste reden om de zorgverzekering te vergelijken

De voornaamste reden waarom mensen de zorgverzekering vergelijken is de hoogte van de premie. Daarmee gaan mensen wel eens wat tekort door de bocht, want niet alleen de hoogte van de premie is belangrijk. Ook de dekking, de polisvoorwaarden, zijn uitermate belangrijk. Voor de zorgverzekering 2021 is het een kwestie van een verzekering zoeken die de beste prijs- kwaliteitsverhouding biedt. Om dat te achterhalen, check je eerst de huidige verzekering. Hoeveel betaal je aan premie en waarvoor ben je precies verzekerd? Heb je een aanvullende verzekering? Vervolgens ga je kijken naar de zorg die jij denkt in 2021 nodig te hebben. Met die gegevens kun je vervolgens gemakkelijk online zorgverzekeringen vergelijken. Heel snel krijg je in beeld welke verzekering voor jou het meest aantrekkelijk is.

Wie weet betaal je wel veel te veel geld nu

Kun je voordeliger en beter bij een andere verzekeraar, dan stap je over. Heel veel hoef je daar zelf niet voor te doen. Zo wordt de huidige verzekeraar voor je ingelicht. Ingewikkeld is de overstap naar een andere verzekeraar dus in het geheel niet, terwijl verzekeringen vergelijken ook al gemakkelijk is en weinig tijd vraagt. Er is dus eigenlijk geen enkele reden om de zorgverzekering niet te vergelijken. Wie weet betaal je nu wel veel te veel geld.

Zorgverzekering wordt weer duurder

Over de zorgverzekering voor volgend jaar gesproken; die wordt weer duurder. Naar verwachting tussen de vijf en tien euro per maand voor de basisverzekering. Goed nieuws is dat het eigen risico 385 euro blijft. Je kunt ervoor kiezen om de maandpremie naar beneden te krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit kan een optie zijn als je verwacht niet veel zorg nodig te hebben in 2021. De basisverzekering is overigens ook weer op een aantal punten gewijzigd. Zo zijn er drie nieuwe medicijnen tegen kanker aan de basisverzekering toegevoegd. Ook de herstelzorg van Covid-19 behoort in elk geval tot augustus volgend jaar bij de basisverzekering. In 2021 worden bovendien de medische kosten van slachtoffers van seksueel geweld volledig vergoed, al gelden hier wel voorwaarden voor.

Eigen risico is nog een jaar bevroren

Het eigen risico blijft dus ongewijzigd in 2021. Het zal voor het laatste jaar zijn, want na 2021 is het eigen risico niet langer bevroren. Dat eigen risico vervalt volgend jaar overigens voor donoren. De regering meent dat het donoren geen geld mag kosten als ze besluiten andere mensen te helpen en organen afstaan.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl