Kapperszaak beginnen?
LIFE

Kapperszaak beginnen? Deze spullen heb je zeker nodig!

Een goede kapper moet niet alleen een specialist zijn in het knippen van haar, maar ook in het gezond houden ervan. Het is ook de reden dat wie echt een lang en gezond kapsel wil, het net vaker moet laten knippen. Veel is en blijft echter afhankelijk van de gebruikte producten. Zo kunnen slechte haarverzorgingsproducten het haar net beschadigen! Wij gingen op zoek naar de spullen die je gegarandeerd nodig hebt als je op een verantwoorde manier een eigen kapperszaak begint en leggen uit waarop je zoal moet letten.

Elektrische apparaten

In de eerste plaats zijn er natuurlijk de elektrische kappersbenodigdheden, zoals een föhn(borstel), een krultang, een stijltang en een tondeuse. Het probleem met veel van deze verwarmingstoestellen is dat ze het haar kunnen beschadigen. Met een professionele kappersföhn heb je dat gelukkig niet. Zo’n föhn is speciaal ontworpen om de natuurlijke vochtbalans in het haar te behouden. Een ideale oplossing is om het haar op een koele manier te drogen. Onder andere de föhn CHI Lava maakt van zo’n koele droogtechniek gebruik. Ook goede stijl- en krultangen die beschikken over hitteregelaars en die in een enkele behandeling de klus klaren, helpen het haar stijlvol en gezond te houden.

Hairextensions

Over hairextensions is er al het een en ander geschreven. Een kapper moet dan ook altijd beducht zijn voor tractie-alopecia, een vorm van haarverlies dat ook optreedt bij vrouwen met dreadlocks. Daarom is het aangeraden om de hairextensions niet permanent te bevestigen. Hiervoor bestaan er speciale clip-on-hairextensions. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en zorgen meteen voor meer haarvolume, terwijl ze al even eenvoudig opnieuw te verwijderen zijn.

Shampoo, conditioner en permanent

Het is vooral belangrijk dat er voor sulfaatvrije producten wordt gekozen. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat haarschubben open gaan staan en ze beschadigen de haarstructuur. Hierdoor zal het haar tijdens het borstelen eenvoudiger afbreken. Ook agressieve shampoos zijn niet wenselijk omdat ze voor een droge hoofdhuid kunnen zorgen. Daarnaast moet de shampoo worden afgestemd op het haar zelf. Voor elk type haar is er een andere soort shampoo geschikt en als kapper moet je daarin de juiste keuze zien te maken.

Het gebruik van een conditioner is zeker aangeraden, maar ook een leave-in-conditioner kan interessant zijn. Een leave-in-conditioner wordt niet uitgespoeld en blijft in het haar zitten. Zo vormen ze een goede bescherming tegen stijltangen, krultangen en de föhn. Elke kapper hoort ze in huis te hebben.

Haarverzorgingsproducten

Een kapper is meer dan alleen iemand die het haar stylet. Een goede kapper heeft ook altijd oog voor de gezondheid van deze opperhuiduitgroeisels. Onder andere de haarverzorgingsproducten van Fanola zijn hiervoor toch echt wel nodig in een kapperszaak. Het is een brede lijn met haarverzorgingsproducten die voor talloze doeleinden wordt gebruikt. Een voorbeeld daarvan is de Oro Therapy-serie. Deze serie wordt gebruikt om het haar te versterken met microactief 24K-goud. Denk ten slotte eveneens aan diverse producten die voor een gezonde hoofdhuid moeten zorgen, zoals de N’Ice Cold Hair Lotion of de Philip B Scalp + Body oil op basis van CBD-olie.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken