Detox LIFE

Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost, met een detox kuur

Last Updated on: 15th november 2021, 01:16 pm

Ben je bezig met je gezondheid en wil je elke dag beter worden? Heb je genoeg van overgewicht en vind je dat het zo stilaan tijd wordt om je fit, energiek en in balans te voelen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat kan enkel door middel van de juiste gewoontes.

Persoonlijke groei speelt zich af op lichamelijk, maar ook op psychologisch, emotioneel en mentaal niveau. Detoxen is misschien wel de beste manier om dat gehele proces in gang te zetten!

Een detox kuur: een kickstart voor je persoonlijke ontwikkeling

Er zijn ontelbaar veel manieren om aan zelfontwikkeling te doen. Zodra je echter beseft dat het in de menselijke natuur zit om elke dag beter, gezonder, fitter en wijzer te worden, besef je dat het de moeite waard is om de manieren te zoeken die voor jou goed zijn. Een van de beste manieren om je persoonlijke groei een goede start te geven, is door je lichaam en geest eens een reset te geven. En daarvoor is een detox kuur perfect!

Een detox kuur, of je dat nu doet met groene sapjes, door te vasten of met een ander dieet, is een goede manier om je lichaam als het ware te resetten. Daarbij heeft zo’n detox ook een effect op je geestelijke gezondheid. Als je een ontgiftingskuur wilt volgen, bereid je dan echter goed voor en informeer je over de verschillende werkwijzen. Zo haal je er immers meer uit.

Tijdens zo’n kuur moet je met een aantal zaken rekening houden:

Houdt rekening met detoxsymptomen

Het spreekt voor zich dat detoxen zwaar werk is voor je lichaam. Alle toxines en afvalstoffen worden immers afgevoerd, waardoor er minder energie over is voor andere activiteiten. Dat betekent dat je je tijdens zo’n kuur moe of lusteloos kunt voelen. Bouw daarom genoeg rust in en pamper jezelf een beetje.

Kies voor de juiste detox kuur

Veel mensen gaan voor een detox kuur op basis van groene sapjes, aangezien deze voedingsmiddelen heel wat vitamines en mineralen bevatten. Dit helpt om je lichaam energiek en fit te houden. Andere mogelijkheden om te detoxen zijn doormiddel van verschillende soorten kruidenthee en bijvoorbeeld fruit. Verdiep je erin en kies een manier die bij jou en je leefstijl past.

Supplementeer om je lichaam te ondersteunen

Ten slotte is het ook belangrijk dat je tijdens je detox kuur de juiste supplementen neemt. Vitamine C voor je immuunsysteem, een collageen booster om je huid, haar en nagels gezond te houden en bijvoorbeeld zink kunnen allemaal helpen om het ontgiftingsproces te ondersteunen!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl