Detox EAT Foodfeiten

Val je af door te detoxen?

detox sapje review

Last Updated on: 4th november 2021, 04:04 pm

Afvallen met ontgiften

Loop jij er ook op vast dat het afvallen niet meer lijkt te lukken? Je eet super gezond, neemt niets wat niet gezond is en toch blijft je gewicht hetzelfde. Alleen al die frustratie kan ervoor zorgen dat je weer geneigd bent om juist ongezonde dingen te gaan nemen. Wat op zich vrij logisch is want het motiveert ook niet om zo door te gaan. Dit komt vooral vaak voor na het 30e levensjaar en zeker bij vrouwen in de overgang.

Het is eigenlijk heel logisch

sapje review detoxWat veel mensen niet weten is dat er vaak een rede is dat het afvallen niet lukt! De meeste mensen die willen afvallen hebben het overgewicht opgebouwd door bewerkt eten te consumeren of voeding met veel suikers. Het probleem van dat soort “voeding” is niet alleen dat je er van aan komt maar je put er ook je lever mee uit. Iemand die gezond is en die zijn hele leven alleen maar gezond onbewerkt eten binnen heeft gekregen zal waarschijnlijk geen problemen hebben met de werking van de lever. Maar diegene heeft waarschijnlijk ook geen overgewicht…

Als jij periodes hebt (gekend) waarin je minder gezond hebt gegeten, zoals bij iedereen wel eens voorkomt, en dat voor een langere periode, dan draait jouw lever wellicht ook overuren! De lever kan het aantal gifstoffen wat binnenkomt niet aan en het teveel aan “gifstoffen” wordt opgeslagen als vet šŸ™

En nu?

Om weer een goed functionerende lever te hebben heb je wat geduld nodig. Wat in een lange periode is opgebouwd is niet zomaar in 1 week weer recht getrokken! Wil je er zelf mee aan de slag laat dan voor zeker een maand of 2 suikers en bewerkte voeding staan, je wordt er op lange termijn voor beloont! Aan het begin kun je wat last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan zijn moeheid of chagrijnig zijn maar ook misselijk en/of hoofdpijn. Dit geeft al een beetje aan hoe “verslaafd” je lichaam in de tussentijd is geworden aan de suikers. Ook niet zo gek want suikers en geur, kleur en smaakstoffen zitten in zo’n 70% van de “levensmiddelen” in de gemiddelde supermarkt. Zet door met deze gezonde manier van eten en kijk uit naar het moment dat je lever zich hersteld heeft zodat het afvallen weer sneller gaat, maar ook dat je je weer vol energie gaat voelen.

Kan dat niet sneller?

sapje review detox

Zelf je eetpatroon aanpassen is een goede manier om je lever rust te geven en te reinigen maar het vergt wat geduld en als het afvallen al een poosje stil staat heb je dat geduld misschien niet meer. Een andere, sneller manier is het volgen van een detox of ontgiftingskuur. Daarmee kom je sneller in het ontgiften en geef je jezelf als een complete reset in een korte tijd. Dat kun je zelf doen door aan de gang te gaan met groene sapjes en smoothies uit je blender of juicer maar je kunt jezelf de moeite ook besparen door een kant en klaar pakket met een sapkuur te kopen. Het voordeel van dat laatste is dat je weet dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en het scheelt een boel werk.

Ik heb zelf afgelopen week de detoxkuur 3 dagen van Sapje gevolgd. De sapjes en soepjes uit dit pakket worden diepgevroren in glazen flesje bij je bezorgd. Je dringt hierbij 7 flesjes sap op een dag en voor het avond eten een lekkere vullende soep. Daarnaast krijg je van Sapje een afbouwschema doorgestuurd zodat je je goed kunt voorbereiden en ook weer tips hoe je daarna je eten weer goed opbouwt. Daarbij zitten fijne recepten (ook een vegetarische variant!) die je natuurlijk ook daarna nog kunt invoegen in je eetpatroon. Doordat je 3 dagen alleen maar vloeibaar “eet” gaat het ontgiftingsproces een stuk sneller. Tijdens deze detoxperiode val je gemiddeld 2 Ć” 3 kilo af, pak je na de 9 dagen meteen door met gezonde voeding dan gaat het afvallen een stuk sneller.

Hoe het werkt

sapje review detox

Tijdens de pretox ga je 3 dagen niet alleen aan de slag met gezonde recepten, maar stop je ook geleidelijk met koffie en alcohol. Dit zorgt ervoor dat het ontgiftingsproces al langzaam wordt ingezet en je je lichaam rustig laat wennen aan het detox proces. Onderschat dit niet want veel mensen ervaren meteen al tijdens het afbouwen hoe anders het voelt qua energie door een periode zonder suikers en bewerkt voedsel te leven. Na 3 dagen schakel je over op de detox met sapjes en soepjes en combineer je dat met kruiden thee. Je zult merken dat voortdurend een vol gevoel hebt en weinig behoefte aan eten. Na die 3 dagen sappen bouw je weer rustig op met de aftertox recepten. Misschien voel je je daarna wel zo goed dat je de koffie en alcohol wat langer wilt laten staan.

Alles bij elkaar ben je dus 9 dagen je lichaam aan het voeden met gezonde ingrediƫnten en krijgt je lever rust. Dit zorgt ervoor dat je je weer lichamelijk energiek voelt, rustig in je hoofd en volop gemotiveerd om je lichaam meer gezondheid te gunnen met een gezonder eetpatroon.

Voordelen van Sapje

sapje review detox

Er zijn best wel wat verschillende aanbieders in de markt maar Sapje springt er toch wel bovenuit met de punten waar zij voor staan. De belangrijkste voor mij zijn:

  • De kuren zijn 100% biologisch en natuurlijk.
  • De sapje bevatten 400 gram groente (85% groente, 15% fruit, kruiden & specerijen).
  • De ingrediĆ«nten zijn seizoensgebonden.
  • Ze gebruiken lokale ingrediĆ«nten.
  • De groentesap is handgeperst(!) met de slowjuicer i.p.v. industrieel cold pressed.
  • Ze gebruiken glazen flesjes i.p.v plastic flesjes.

Zo, mijn 9 dagen zitten er nu op, ik ben wat flexibeler omgegaan met de recepten van de pre en afterdetox maar was wel weer oprecht verrast over de variatie aan verschillende opties die in het e-book staan. detox sapje review

Hier alvast een voorbeeld van een heerlijk ontbijtje uit het op en afbouw programma van Sapje, niets mis mee toch šŸ˜‰

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met themaā€™s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ā€˜lifestyleā€™ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl