afvallen en detoxen
Detox EAT Foodfeiten

Val je af door te detoxen?

Afvallen met ontgiften

Heel veel mensen lopen vast op het feit dat afvallen niet meer lukt. Ze eten super gezond, nemen niets wat niet gezond is en toch blijft het gewicht hetzelfde. Dat wekt frustratie op en de neiging om weer ongezonde dingen te gaan nemen. Wat logisch is want het motiveert ook niet om zo door te gaan.
Dit komt vooral vaak voor na het 30e levensjaar.

Het is eigenlijk heel logisch

Wat veel mensen niet weten is dat er vaak een rede is dat het afvallen niet lukt! De meeste mensen die willen afvallen hebben het overgewicht opgebouwd door voeding met veel suikers en/of bewerkt eten. Het probleem van dat soort “voeding” is niet alleen dat je er van aan komt maar je put er ook je lever mee uit. Iemand die gezond is en die zijn hele leven alleen maar gezond eten binnen krijgt zal geen problemen hebben met de werking van de lever. Maar diegene heeft waarschijnlijk ook geen overgewicht…

Als je periodes hebt waarin je minder gezond eet, zoals bij iedereen wel eens voorkomt, en dat voor een langere periode, dan draait je lever overuren. De lever kan het aantal gifstoffen niet aan en het teveel aan “gifstoffen” wordt opgeslagen als vet.

Ga hier naar onze eigen programma

En nu?

Om weer een goed functionerende lever te hebben heb je wat geduld nodig. Wat in een lange periode is opgebouwd is niet zomaar in 1 week weer recht getrokken! Laat voor zeker een maand of 2 suikers en bewerkte voeding staan en je wordt op lange termijn beloont! Op het begin kan je wat last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan zijn moeheid of chagrijnig maar ook misselijk en hoofdpijn. Dit geeft aan hoe “verslaafd”  je lichaam al is geworden aan de suikers. Ook niet zo gek want het zit in zo’n 70% van de “levensmiddelen” in de gemiddelde supermarkt. Zet het door en kijk uit naar het moment dat je lever zich hersteld heeft zodat én het afvallen weer beter gaat, maar ook dat je je weer vol energie gaat voelen. Want daar heeft een detoxkuur zeker effect op. Dus dubbelop profijt voor je moeite!

Kan het niet sneller?

Zelf je eten goed aanpassen is een manier om je lever rust te geven en te reinigen. Wat ook een manier is is een detox of ontgiftingskuur. Daarmee gaat het sneller en geef je jezelf als het ware een reset.

De detoxkuur die wij hier zelf aanbieden is een combinatie van 2 dingen, aan de ene kant krijg je voor 2 weken lang menu’s voor de hele dag, zodat je al verschillende combinaties leert maken die je ook daarna kunt voegen in je eetpatroon. En aan de andere kant ga je ook 3 dagen aan de gang met groene smoothies waardoor het ontgiftingsproces een stuk sneller gaat.

Tijdens de detoxperiode val je natuurlijk ook al af en pak je daarna meteen door met gezonde voeding dan gaat het afvallen een stuk sneller.

Hoe gaat het in zijn werk?

Volg je deze detoxkuur dan krijg je automatisch toegang tot de leden omgeving. Hierin staat de hele detoxkuur van 14 dagen compleet uitgewerkt. De ledenomgeving staat vol met recepten, tips, boodschappenlijstjes en meer wat je nodig hebt voor deze 14 dagen. De eerst 7 dagen ga je aan de slag met gezonde maaltijden die er voor zorgen dat je al wat gaat ontgiften. Dit is bedoelt om je lichaam rustig te laten wennen aan het detox proces. Onderschat dit niet want veel mensen ervaren meteen al tijdens het afbouwen hoe anders het voelt qua energie als je een periode zonder suikers en bewerkt voedsel leeft. Op dag 8, 9 en 10 eet je vijf groene smoothies op een dag (dus honger hoef je niet te hebben!) en dag 11 tot en met 14 bouw je je eten weer op.

Is het ook iets voor jou? Lees dan hieronder verder.

Wil je alvast een preview van de detoxkuur ontvangen? Vraag dan hier een gratis proefdag aan door hieronder je gegevens achter te laten!

smoothie challenge

Benieuwd naar DETOXEN?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot een gratis Detoxdag!

  • Voorbeeld van een dagmenu met recepten
  • Recept van een detoxsmoothie

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Inspirerende workshops

Inspirerende workshops

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet