Reviews

Gezondblog Review: Beste koop Slow Juicer 2024

Gezondblog Review - Beste koop Slow Juicer 2023
De slow juicer is een heerlijke en verfrissende manier om je dieet vol voedingsstoffen te verpakken. Ontworpen om de smaakvolle sappen uit fruit en groenten te persen, zijn ze de gezondste manier om sap te maken.

Last Updated on: 20th juni 2024, 08:41 am

Dit komt omdat het langzame sapproces het kauwen nabootst. Ze halen het sap voorzichtig uit het fruit terwijl het voedzame vruchtvlees en de vezels behouden blijven. Hoewel je sapcentrifuges hebt, werken deze veel meer als een blender om in recordtijd door groenten te snijden. Dit betekent dat het sap niet zo gezond is als slowjuicers.

We hebben de slowjuicers getest, met een verscheidenheid aan ingrediënten en de kwaliteit. We beoordeelden ze ook op gebruiksgemak en schoonmaak, prijs en – natuurlijk – uiterlijk.

Beste slow juicer 2024

Deze slow juicer presteerde constant goed, met genoeg kracht om smoothies, notenmelk en meer te maken. Voor extra veelzijdigheid kun je ook de meegeleverde sorbet- en smoothiezeefjes gebruiken bij de Kuvings Whole Slow Juicer EVO820. Het werkt met 60 omwentelingen per minuut en laat voldoende tijd over om antioxidanten te extraheren.

De Kuvings Whole Slowjuicer EVO820 is een duurdere optie. Maar wil je de slimste en handigste slowjuicer op de markt, dan is de keuze volgens ons duidelijk. Het wordt ook gedekt door een garantie van 10 jaar.

Positief                                              Cons

Krachtig                                                          Hoog en past mogelijk niet overal

Eenvoudig in gebruik

Multifunctioneel

Tweezijdige invoertrechter

Hurom H200 Slowjuicer – De beste koude pers juicer, nummer twee

Het is gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is. De Hurom slowjuicer bootst het sap na dat je krijgt door met de hand te knijpen, maar met minder rommel. Het is in staat om veel sap te extraheren en het meeste droge vruchtvlees uit de tweede buis te duwen. Terwijl de hoofdtrechter soepele en heerlijke brouwsels giet, waaronder sinaasappelsap, appelsap en zelfs aardbei.

Hoewel het een slowjuicer is, voelt het alsof het in een mum van tijd klaar is. Er is maar één snelheidsinstelling en je gooit je fruit of groenten gewoon in de vultrechter. Heel gemakkelijk in gebruik.

Andere bonusfuncties zijn onder meer het feit dat het notenmelk kan maken van geweekte noten. Er worden twee zeven meegeleverd, zodat je kunt kiezen hoe vlezig je jouw drankje wilt hebben. Al met al is het een prima allrounder.

Positief                                               Cons

Leuk ontwerp                                                  Smalle invoertrechter

Een slowjuicer uit het middensegment

Compact en gemakkelijk op te bergen

NutriBullet Juicer Pro – De beste kleine slowjuicer voor eenvoudig opbergen

De Nutibullet Juicer Pro heeft een vijzel met stalen punt, die duurzaam genoeg is om hele groenten en fruit te verwerken. De motor is lekker zacht, wat perfect is voor wie zoveel mogelijk gezondheidswinst wil. De sapcentrifuge wordt geleverd met een sapbeker en een royale pulpcontainer. Er is ook een no-drip tuit.

Je kunt de meeste onderdelen verwijderen en in de vaatwasser doen, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent wordt. De montage is relatief eenvoudig in vergelijking met veel andere apparaten.

Positief                                                 Cons

Hoge sapopbrengst                                           Vijzel is lastig te verwijderen

Vaatwasmachinebestendige onderdelen

Een rustige keuze

Ninja Slow Juicer – De beste koude pers-sapcentrifuge voor een goede prijs

De Ninja Slow Juicer heeft drie verschillende filters die kleurgecodeerd zijn en gemakkelijk uit te schakelen. Ze stellen je in staat om het pulpniveau aan te passen. Alle verwijderbare onderdelen kunnen ook in de vaatwasser, wat zeldzaam is voor veel van de beste slow juicers. Alles bij elkaar genomen is dit de beste budgetvriendelijke slow juicer op de markt.

Het worstelt echter in vergelijking met duurdere modellen als het gaat om het maken van sap. De trechter is wat klein en je moet fruit heel fijn hakken om een gemakkelijke uitvoer te krijgen. Het is ook gemakkelijker als je de schil van uw appels verwijdert.

Positief                                                       Cons

Vaatwasmachinebestendige onderdelen             Veel fruitvoorbereiding vereist

Eenvoudig te monteren

Budgetvriendelijk

Sage Big Squeeze Slowjuicer – De beste koude pers-sapcentrifuge voor kleinere ruimtes

De Sage Big Squeeze Slowjuicer heft instellingen met twee snelheden, die beide aan de trage kant zijn. Het maakt het echter heel gebruiksvriendelijk, zodat je binnen enkele minuten na het uitpakken al aan het persen bent.

Het is vrij compact, dus het neemt niet veel ruimte in beslag op je aanrecht. In de invoertrechter passen in theorie hele appels. Maar de instructies specificeren dat je de zaden moet verwijderen voordat je sap maakt. De meeste onderdelen kunnen niet in de vaatwasser. Als je het met de hand wast, is het vrij eenvoudig schoon te maken en te drogen.

Positief                                                      Cons

Kleine voetafdruk voor compacte ruimtes         Fruit moet worden gehakt

Grote vultrechter

Eenvoudige montage

Omega Slowjuicer – De beste koude pers-sapcentrifuge als je meer wilt maken dan alleen sappen

Specificaties

Redenen om te kopen

Redenen om te vermijden

Met 80 omwentelingen per minuut onder een motor van 150 W is de Omega Slowjuicer een absoluut werkpaard. En dat alles zonder oververhit of lawaaierig te worden tijdens het proces.

Het biedt vijf instelbare instellingen om de prestaties te maximaliseren voor wat je aan het maken bent. Met een bereik om sap en notenboter te maken, maar ook om koffie te malen of babyvoeding te pureren. Ondanks alle instellingen is het eenvoudig genoeg om te gebruiken. Hoewel het horizontale ontwerp ervoor zorgt dat het wat meer ruimte inneemt op het aanrecht.

De opvallende chromen afwerking is behandeld om bestand te zijn tegen de zuurgraad van citrussappen die aanslag kunnen veroorzaken. Het is een aanzienlijke investering, maar met een garantie van 15 jaar van Omega.

Positief                                                Kan beter

Grote veelzijdigheid                                          De invoertrechter is niet zo genereus als andere, dus er is meer voedselbereiding nodig

Goede sapopbrengst                                          Andere sapcentrifuges hebben krachtigere motoren op dit niveau

Eenvoudig in gebruik

Toonaangevende garantie

Conclusie

Bedenk hoeveel ruimte je hebt om een sapcentrifuge in je keuken te huisvesten of op te bergen. En hoe je wilt dat je machine eruitziet. Je moet nadenken over het soort sap dat je wilt maken. Wil je sap maken van bladgroenten, zoek dan een slowjuicer met minimaal 400 watt voor de meest efficiënte opbrengst. Bedenk hoeveel je bereid bent te hakken en in blokjes te snijden en kijk naar de grootte van de invoerbuis.

Image by Freepik

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl