Bayer Iberogast
LIFE

Het sprookje van de geneeskrachtige kruiden

Last van maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maag/darmkrampen?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een geneesmiddel op natuurlijke basis. Eén die als een echte alleskunner verlichting geeft bij maag- en darmklachten. Op haar conto een hele waslijst aan toepassingen, zoals maagpijn, maagzuur, een opgeblazen gevoel met misselijkheid (ook als gevolg van migraine), maagkrampen, darmkrampen, prikkelbare maag en darmen. En dat alles in de vorm van een drank, dus snelle opname door de maag gegarandeerd. Ook nog eens in druppelvorm en dus precies te doseren en gemakkelijk te gebruiken als je moeilijk kunt slikken.

Bevat 9 geneeskrachtige kruiden

De hoofdpersonen in dit verhaal hebben lieve en soms aparte namen: bittere scheefbloem, kamillebloem, zouthoutwortel, pepermuntblad, citroenmelisseblad, grote engelwortel, stinkende gouwe, karwijzaad en zaad van de mariadistel. Deze negen kruiden geven hun geneeskracht, ietwat omgeven door mysterie want het is niet geheel duidelijk hoe ze exact te werk gaan. Zoveel kruiden, zoveel toepassingen. Het drankje heeft een bijzondere smaak, want de kamille proef je heel duidelijk. Bevalt de licht bittere smaak je niet, dan neem je dit kruidengeneesmiddel in met wat gezoete thee of vruchtensap. Let wel, de kruiden willen niet verdund worden met een te hete drank…

Zoals dat vaker gaat in de wereld van geneesmiddelen, heeft ook dit kruidengeneesmiddel zijn kracht moeten aantonen in verschillende onderzoeken. Deskundigen erkennen inmiddels haar geneeskracht. Alhoewel, en dat moet gezegd worden, niet iedereen tot verlichting van zijn klachten komt. Na twee weken de kruiden hun gang te hebben laten gaan zonder verbetering, is het beter om naar de dokter te gaan.

En zijn er bijwerkingen te verwachten, de gruwel van elke gebruiker? Heel, heel misschien een overgevoeligheid voor één van de kruiden, in de vorm van huiduitslag, jeuk en soms benauwdheid. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Laat dit kruidengeneesmiddel dan maar staan. Voor de rest is dit kruidengeneesmiddel, in een goed gesloten flesje, prima 24 maanden te bewaren tot het moment dat je het nodig hebt. Je vraagt je af wat de naam van dit wonderlijke geneesmiddel is? IBEROGAST!

Over de auteur

Astrid

Mijn naam is Astrid, getrouwd en moeder van twee lieve kleine zoons. Ik werk in het dagelijks leven met veel plezier als apotheker. In mijn werk heb ik gemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar informatie over gezondheid en schoonheid. Hoe blijf je gezond, en als je je niet lekker voelt, wat doe je dan? Hoe zorg je voor een stralende huid met verantwoorde (natuur)cosmetica? Het blijkt niet altijd makkelijk te zijn om de juiste keuze te maken voor bijvoorbeeld een (genees)middel bij een gezondheidsklacht of een crème bij een beautybehoefte. Dat bracht mij tot het opzetten van een overzichtelijke webshop, www.beautymeds.nl, waarin ik gezondheid en schoonheid met de juiste informatie bij elkaar wil brengen. Bloggen is natuurlijk dé manier om kennis over te brengen en voor jou wellicht keuzes makkelijker te maken. Vanaf nu zal ik je op Gezondblog.nl op de hoogte houden over (natuurlijke) behandelmethoden en (natuur)cosmetica. Een leuke uitdaging, lijkt me!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken