fructose intolerantie
EAT Foodfeiten Gezondheid

Hoe kun je het beste omgaan met een intolerantie?

Je hoort de laatste tijd steeds vaker mensen praten over intoleranties. Dit komt met name door het feit dat er steeds meer bekend wordt. Waar intoleranties vroeger niet heel erg serieus genomen werden, zijn er tegenwoordig steeds meer studies waarin de kenmerken beschreven worden. Juist omdat deze vorm van voedselovergevoeligheid nog relatief onbekend is bij het grote publiek vertellen we je in deze blog meer over intoleranties. We zullen je vertellen hoe je ze kunt herkennen en hoe je hier in het vervolg het beste mee om kunt gaan. We hopen dat je na het lezen van de blog wat meer weet over de verschillende intoleranties en dat je daarnaast weet hoe je moet omgaan met de eigen potentiële intoleranties!

Herkennen van intoleranties

De eerste stap in de omgang met intoleranties zit hem in de herkenning ervan. Dit klinkt misschien gemakkelijk, maar het herkennen van intoleranties is bijvoorbeeld een stuk moeilijker dan het herkennen van allergieën. Deze worden namelijk minder makkelijk gemeten worden dan bijvoorbeeld een bacterie. Toch is het wel degelijk mogelijk om bijvoorbeeld een lactose intolerantie te herkennen. Zo zijn er verschillende testen die je kunt uitvoeren om te kijken of jouw lichaam deze specifieke lactose intolerantie heeft. Vaak zal dit in eerste instantie een beetje wazig voelen, maar op het moment dat je doorhebt waar jouw lichaam een intolerantie voor heeft, zal dit ontzettend veel voor jou verklaren. Denk hierbij aan onverwachte buikpijn aanvallen of regelmatige toiletbezoeken na het consumeren van specifieke soorten voeding.

Omgaan met intoleranties

Nadat je ontdekt hebt welke intoleranties je allemaal hebt, is het tijd om hier op de juiste manier mee om te gaan. Je wilt immers zo min mogelijk last hebben van jouw lichaam. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. Heb je bijvoorbeeld last van een fructose intolerantie? Dan kun je ervoor kiezen om helemaal geen producten met fructose meer te consumeren. Een andere oplossing is het slikken van specifieke medicatie. Deze neutraliseert door de dag heen de fructose die je binnenkrijgt waardoor je deze gewoon kunt consumeren. Belangrijk hierbij is om wel te benoemen dat je iedere dag weer een pil zult moeten slikken om deze fructose intolerantie te bestrijden. De pillen die hiervoor gemaakt zijn, zijn echter over het algemeen gemaakt van natuurlijke materialen. Zo kun je de fructose intolerantie op een veilige en fijne manier bestrijden en kun jij door de dag heen genieten van de verschillende producten met fructose erin.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken