Detox EAT

Ontslak met gemak, met deze tips!

Soms wordt het door mensen weggezet als modeverschijnsel; Ontslakken. Dat begrijpen wij maar al te goed, want de beelden die je hierover online voorbij ziet komen zijn ook niet mals. Soms worden er Spartaanse manieren gebruikt om de laatst restjes troep en afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Iets wat we zeker niet aanraden.

Last Updated on: 5th juli 2022, 02:41 pm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Soms wordt het door mensen weggezet als modeverschijnsel; Ontslakken. Dat begrijpen wij maar al te goed, want de beelden die je hierover online voorbij ziet komen zijn ook niet mals. Soms worden er Spartaanse manieren gebruikt om de laatst restjes troep en afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Iets wat we zeker niet aanraden.

Toch is regelmatig je lichaam ontslakken zeker aan te raden, het heeft namelijk grote gezondheidsvoordelen. Welke dit zijn en hoe je je lichaam effectief ontslakt? Wij leggen uit.

Waarom ontslakken

Ontslak met gemak, met deze tips!Wij leven tegenwoordig in een samenleving waar vele minder gunstige stoffen en producten op je af komen. Denk hierbij aan uitstoot van auto’s, toevoegingen in voedsel en het binnen krijgen van te veel suiker. In de dagelijkse praktijk is dit niet heel erg maar het hoopt zich wel op in je lichaam. Dit resulteert er vervolgens in dat het op een gegeven moment toch tot uiting komt.

Hoe? Dit is per persoon verschillend, denk aan een slechte stoelgang of een oneffen huid. Naast deze bekende symptomen zijn er tal van andere uitingen te bedenken, die minder voor de hand liggend zijn. Soms heb je zelf niet eens in de gaten dat het invloed heeft, totdat je gaat ontslakken. De voordelen van ontslakken zul je dan opeens ervaren.

Hoe ontslak je?

Voor een goede ontslakkingskuur hoef je echt niet opeens allemaal klisma’s en enge toestanden in te brengen. Het kan ook op een gezonde en verantwoorde manier. Een manier die wij tegenwoordig veel terugzien én die effectief is, is vasten waar het gaat om eten en dit aanvullen met gezonde sapjes.

Gebruik hiervoor natuurlijk wel sapjes die echt gezond en vers zijn. Je kunt deze zelf maken, maar handiger is om een sapkuur in te kopen bij een expert die een menu heeft samengesteld waarin alle vitamines en mineralen voorbij komen. Zo weet je zeker dat tijdens het ontslakken je lichaam wel alles krijgt wat het nodig heeft.

(Not) to do’s.

Een paar dagen niet eten is natuurlijk super heftig en ook wel de meest intense manier. Er zijn daarom ook manieren van ontslakken die iets minder heftig zijn, in die gevallen kies je voor het nemen van sapjes en dit combineren met vast voedsel. Hierbij is het wel heel belangrijk dat het gezond vast voedsel is.

Dus volop groente en fruit,  wellicht gecombineerd met wat zaden en noten. Vermijd in ieder geval cafeïne, alcohol, suiker en ander bewerkt voedsel. Ook is het aan te raden in de vastenperiode tijdens het ontslakken niet te intensief te bewegen. Je lichaam moet zich primair kunnen richten op het ontslakkingsproces.ontslakken met sapjes

 

Kortom, Wat het effect van vasten daadwerkelijk gaat zijn op jouw lichaam? Dat is nog maar afwachten, want je weet wellicht nu nog niet wat er te verbeteren valt. Maar je zult je ongetwijfeld fitter en vitaler voelen door de boost aan fruit en vitamines die je krijgt. Je huid gaat stralen en je zult rustiger slapen. Een grote schoonmaak voor lichaam en geest, wie wil dat nu niet!

Lime photo created by Racool_studio – www.freepik.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl