LIFE

Hoe kun je succesvol Nederlandse voetbalwedstrijden analyseren?

Hoe kun je succesvol Nederlandse voetbalwedstrijden analyseren
Elke week worden er tal van wedstrijden gespeeld. Even rustig onderuit gaan zitten op de bank om een wedstrijd te kijken, kan een prima manier zijn om je even te ontspannen.

Last Updated on: 29th juni 2023, 07:19 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zeker wanneer je favoriete team speelt én er iets op het spel staat, is dit een leuke manier om een avond te vullen met een gezonde snack. Nu het online inzetten op sportwedstrijden in Nederland gelegaliseerd is, is het interessant om eens te kijken naar het analyseren van de voetbalwedstrijden om zo je kans op winst te verhogen. Hoe kun je een succesvolle analyse maken?

 

Kijken bij de bookmakers, maar dan wel op de goede manier

Je kunt allereerst beginnen bij de bookmakers zelf. Zij hebben de odds berekend aan de hand van alle informatie die zij verzameld hebben over de teams, de omstandigheden en de spelers die op het veld zullen staan. In de odds (ook wel noteringen genoemd) zitten alle factoren verwerkt, die uiteindelijk hebben geleid naar een bepaalde waarde. Dit is handig voor jou, vooral wanneer je de tijd neemt om de odds van andere bookmakers ernaast te leggen. Speel je bij Unibet Nederland en wil je deze methode gebruiken, dan kijk je dus ook naar de odds bij andere Nederlandse (of buitenlandse) bookmakers. Hoewel alle bookmakers ongeveer dezelfde informatie gebruiken, verwerken zij deze informatie lang niet altijd even snel en daarmee kunnen odds sterk afwijken.

 

Op zoek naar extra informatie: is dat zinvol of vergeefse moeite?

Hierboven las je al dat bookmakers alle informatie verzamelen en daaruit een odd berekenen per wedstrijd. Nu is het niet zo dat dit ervoor zorgt dat je zelf geen informatie op hoeft te zoeken. Integendeel, want in veel gevallen kun je juist op nieuwswebsites en sportfora factoren vinden die bepalend kunnen zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Denk hierbij aan een mogelijke blessure voor de topscorer, een te late nacht tijdens een feest bij de verdediging van een van de teams of vertraagde vluchten die ervoor kunnen zorgen dat het team aankomt op de dag van de wedstrijd zelf.

Vooral geruchten en roddels doen het hierbij goed. Bookmakers spelen hier namelijk meestal niet op in, omdat zij zoveel mogelijk zekerheid willen hebben. Wanneer het gerucht inderdaad waar blijkt te zijn en jij hebt dit voor het inzetten opgenomen in je analyse, heb je een betere voorspelling dan de bookmaker zelf. Daar kun je dus een grotere kans op winst uit halen.

 

Kijk ook naar andere bronnen buiten Nederland om

Uitsluitend Nederlandse of Nederlandstalige bronnen gebruiken lijkt handig, maar is het eigenlijk niet. De meeste topvoetballers wonen namelijk in het buitenland en zeker bij internationale wedstrijden is het goed om de wereldpers erbij te volgen om te zien wat er precies speelt en of er blessures of andere problemen gemeld zijn. Poets dus vooral je Engels weer op (of andere talen die je beheerst) om alvast naar Google Nieuws te gaan voordat je een sportweddenschap plaatst of analyse wilt maken gewoon voor de lol.

 

Een tip tussendoor

Eerder kon je al lezen over het belang van een goede werkplek thuis. Wanneer je de wedstrijden uitgebreid gaat analyseren, geldt eigenlijk hetzelfde. Een goede plek om te werken (een goed bureau en een goede stoel) zijn belangrijk, omdat je daarmee een gezonde houding aan kunt nemen. Vergis je er niet in: het vergelijken en analyseren van data kan veel tijd in beslag nemen!

 

Waarom is dit zo verstandig wanneer je een weddenschap wilt plaatsen?

Lukraak inzetten plaatsen is mogelijk. Er zijn genoeg mensen die op deze manier bij de bookmakers spelen, maar op de langere termijn komen zij allemaal met verlies uit de weddenschappen. Wanneer jij de tijd neemt om de sportwedstrijden in alle rust te analyseren en het nieuws te volgen rond de wedstrijd, verlaag je het voordeel van de bookmaker. Heb jij meer informatie en een goed idee van de mogelijkheden, bijvoorbeeld omdat je alle informatie hebt over de spelers op het veld? Dan is de kans aanzienlijk groter dat je een winnende voorspelling kunt doen. Let wel op: het blijft een sport waarbij alle uitkomsten mogelijk zijn. Een gegarandeerd winnende inzet plaatsen is daarmee per definitie onmogelijk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl