EAT Reviews

Ibiza, tips voor bewust & lekker eten, healthy hotspots

Vakantie… voor veel mensen gaat dat te samen met ongezond eten, weinig bewegen, veel drank, alle gezonde gewoontes van thuis vergeten, kilo’s groeien en futloos thuiskomen. De reden ook dat veel mensen in september weer massaal “op dieet” gaan en/of de sportschool weer gaan bezoeken.

Ik ken dat gedrag natuurlijk ook, niet dat ik dan graag ongezond eet maar in sommige vakantieoorden heb je niet zoveel keus. Ik voel me daarna vaak niet helemaal mezelf meer. Ik mis dan ook echt mijn eigen ontbijtjes en gezonde snacks en verlang dan weer hevig naar de Nederlandse supermarkten. Maar deze vakantie was dat helemaal anders!

Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo lekker heb gegeten op vakantie en de leuke bijkomstigheid dat het allemaal nog goed voor me was ook! Maar waar kun je in Ibiza bewust eten? Ik werd gewoon blij van al die bewuste restaurantjes met uitgebreide menukaarten vol mooie pure gerechten.  Ik deel hier daarom graag wat leuke tips met je welke restaurants wij hebben bezocht die eruit sprongen en nog wat andere handige tips!

Retro Gusto, Figuretas

Retró Gusto Ibiza lekker eten
Retró Gusto in trendy Ibiza

Het eerste ontbijtje in Ibiza was meteen helemaal in mijn straatje! Een super gezellig restaurantje met een kaart vol gezonde lekker opties. De sfeer ademt retro en relax. Op loopafstand van het strand met een gezellige boulevard. Ook een goede tip als je naar Ibiza stad wilt gaan want je kunt hier veel beter je auto parkeren en dan kun je voor € 3,- met een boot de trip maken naar het oude gedeelte van Ibiza stad. De boot vaart de hele dag heen en weer tot 23:00 ’s avonds.

Retró Gusto ontbijtje Ibiza
Retró Gusto ontbijtje

Adres: Facebook: www.facebook.com/pg/retrogustoibiza


Vista Alegre Bistró Ibicenco, San Juan

Vista Alegre Bistró Ibicenco lekker eten
Lekker lunchen bij Vista Alegre Bistró Ibicenco

Elke zondag is er vanaf 10:00 een leuke hippie markt in San Juan, wil je nog makkelijk kunnen parkeren kom dan vroeg en geniet van een laat ontbijtje of vroege lunch op het terras van Vista Alegre. Ik blijf gek op granola’s, noten en fruit dus het werd weer een healthy bowls met een smoothie erbij.

Adres: Carrer eivissa 1 San Juan Bautista

Restaurant L’Amorigen, Cala Nova

L'Amorigen, gezond en lekker eten op Ibiza!
Genieten in de lounge banken van L’Amorigen!

Op zoek naar het strandje van Cala Nova ontdekte we op 10 meter van het strand af het fijne restaurant L’Amorigen. En dat was vrij uniek want ze waren net voor de tweede dag open! Aan de logistiek kon je het nog wel merken, de menukaarten waren nog niet klaar bijvoorbeeld, maar dat mocht de pret niet drukken. Een menukaart vol biologische, vegetarische gerechten, wederom keuzestress…. Hier kun je nog een uitgebreider verslag lezen van L’Amorigen

Restaurant L’Amorigen gezond en lekker eten
Restaurant L’Amorigen gezond en lekker eten

Adres: Calle ses Pedrisses 5, Cala Nova
Facebook: www.facebook.com/pg/lamorigen


 Drum down the sunset

Ook een echte aanrader is het strandje van Cala Benirràs waar elke zondag de zonsondergang wordt gevierd met heel veel trommelaars, een bekend hippie-ritueel. Omdat deze mooie baai met super helder water heel veel mensen trekt is het handig (ook in verband met parkeren) om al in de middag heen te gaan en heerlijk van het strand te genieten. Neem lekker je eigen eten mee en ga met een kleedje op het strand genieten van de zonsondergang. Wil je liever bij een restaurant eten dan is restaurant Elements een aanrader. Reserveren is dan wel een must, dat kan eventueel al vanaf thuis regelen in het hoogseizoen.

Elements Ibiza Restaurant, Cala Benirràs Ibiza
Hippie-ritueel ‘drum down the sunset’ Cala Benirràs Ibiza

Andere tips!

Nog even wat extra tips om de vakantie wat gezonder door te brengen. Ik neem zelf altijd wat “voor het geval dat” snacks mee. Favoriet zijn dan de Nakd repen en zakjes shakemix met een beker. De reepjes gaan in de handtas en mee naar het strand en ik begin ’s morgens vaak met een shake zodat ik lekker rustig kan opstarten en echt op zoek kan gaan naar een leuke tent voor een laat ontbijtje/vroege lunch.
De shakes vind ik ook er handig voor als we laat uit eten gaan. In de warmere landen wordt er vaak pas tegen 21:00 gegeten of zelfs nog later. Als ik zo lang moet wachten dan krijg ik de neiging om te gaan snaaien. Dat vind ik niet alleen vervelend omdat het meestal rotzooi is wat er dan ingaat maar ik vind het ook zonde van mijn eetlust voor later op de avond. Dus even een shake rond een uur of 6 en ik kan weer wat uurtjes door.

Gezonde vakantie tips
Gezonde vakantie tips

En ga ook eens op zoek naar een biologische winkel als je op Ibiza bent. Daar vind je genoeg lekkere snacks en sapjes om in te slaan voor als je tussendoor wat lekkers wilt nemen.

Ibiza is dus uitermate geschikt voor foodies, gezondheidsfreaks of gewoon iedereen die niet wil leven op de standaard keuze langs boulevards in toeristische plaatsjes als “friet van Piet” of spaghetti bolognese en wienerschnitzels. Ik ben nog nooit zo fit thuis gekomen na een vakantie!

We waren er helaas maar vijf dagen, dus tekort maar we gaan zeker nog eens terug naar Ibiza dus mocht je nog aanvulling hebben voor deze lijst dan ben je zeer welkom!

Fijne vakantie!


Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken