EAT Inspiratie LIFE

Een terugblik op mei –> alcoholvrij

Even een kleine terugblik op de challenge Mei –> Alcoholvrij.

Samen met een aantal andere leden van Club Gezondblog ben ik de challenge aangegaan om in de maand mei geen alcohol te drinken. Dat had meerdere redenen, natuurlijk voor mijn gezondheid maar ook om gewoontes te doorbreken en te kijken hoe ik er mee om zou gaan. Waarom drink ik eigenlijk, vind ik het lekker, is het voor de gezelligheid of gebruik ik het als ontspanning om de scherpe kantjes van het drukke bestaan er wat af te halen? Best wel interessante vragen voor mezelf.

Energie en een platte buik

Wat mij in eerste instantie opviel bij mezelf was dat ik enorm veel energie kreeg! Ik heb ontzettend goed geslapen (hoofd op het kussen en weg was ik) en in de ochtend fris & fruitig voor-de-wekker-wakker rond 5:00. Wel wat vroeg om uit jezelf wakker te worden maar ik ben een ochtendmens dus voor mij geen probleem.

Daarnaast zag ik een duidelijk verschil qua figuur. Normaliter zet mijn buik snel op bij bepaald eten zoals brood. Nu viel het me op dat dat dus ook zo is bij wijn. Mijn buik is nog nooit zo plat geweest. Qua kilo’s weet ik het niet omdat ik geen weegschaal heb maar ik voelde me wel veel lichter.

Bewustwording

alcoholvrijMeer energie en een platte buik is natuurlijk heel fijn maar ik vond het nog bijzonderder om mijn gedachtes te onderzoeken. Het viel me vooral in de eerste twee weken erg op hoe ik er mee bezig was. Of eerlijk gezegd het viel me op hoe vaak ik anders een glas wijn zou inschenken. Het was de eerste week van mei super mooi weer wat vaker uitnodigt om een glas koude witte wijn in te schenken bij het eten. Niet dat het nou zo’n straf was om niet te drinken maar wel een eyeopener dat het drinken vrijwel ongemerkt gaat. En ook hoe snel het glas leeg was zonder erg. Ik was meteen all the way gegaan en ook de koffie even geband dus het automatische antwoord wat al bijna uit mijn mond kwam, “Doe maar een witte wijn, rode port of koffie”, moest ik heel bewust omzetten naar “graag een Spa rood of kopje thee”.

Geen pauze…

Omdat ik de maand mei ook geen koffie dronk merkte ik wel dat ik het lastig vind te pauzeren en relaxen zonder een reden. Het kopje koffie is een legitieme reden om te pauzeren en zonder dat dender ik gewoon door. Bijkomend voordeel dat ik dus heel productief ben geweest in de maand mei! Elke ochtend super vroeg wakker en meteen het huishouden aangepakt. Tel daar de tijd bij op waarin in normaliter koffie zou drinken en je hebt heel wat meer uren in de dag om te vullen. Niet heel gezond want ontspannen hoort er ook bij, dus voor de koffie ben ik een alternatief gaan zoeken. Dat is granenkoffie geworden van Yannoh, samen met havermelk maak ik daar tegenwoordig een heerlijke cappuccino van! !

Hoe verder?

We zijn nu alweer vier weken verder en een nieuwe gewoonte die ik aan deze maand heb overgehouden is dat ik de Yannoh koffie thuis drink en de gewone koffie drink ik buitenshuis, dat scheelt toch weer een aantal kopjes per dag. Ben ik van huis (zoals de afgelopen week in Ibiza) dan beperk ik mijn koffie met 1 á 2 kopjes per dag.

Daarnaast drink ik veel minder snel alcohol en niet meer alleen uit gewoonte. Ik luister meer naar mijn lichaam en drink nu veel meer Spa rood en combineer een glas wijn met een kan water erbij.

Ervaringen Club Leden

Jose:
Het was best wel een dingetje voor mij, het niet drinken voor een hele maand maar het is me gelukt! Voor mij was het een stimulans om het samen te doen. Ik heb het meteen aan iedereen verkondigd zodat ik een goede stok achter de deur had 😉
Ik ben ook wel weer blij dat het voorbij is omdat ik een wijntje zo op zijn tijd wel gezellig vind. Maar ik merk ook dat ik nu veel minder drink en er meer van geniet. Dus het heeft me zeker goed gedaan. En dan nog 3 kilo kwijt ook! Haha, voor mij zeker een stimulans om dit jaarlijks te gaan doen. Net lekker zo voor de zomer!

Sabine:
Ik heb het bijna volgehouden! Het laatste weekend zat ik (voor de bui losbarsten) op een terrasje en toen had ik echt zo’n zin in een witte wijn dat ik lekker een glaasje genomen heb! En ik heb er heerlijk van genoten! Maar wel heel bewust dus ipv omdat iedereen het doet. Ben blij met deze challenge, dit ga ik meer in mijn leven inbouwen, bewustere keuzes maken.

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken