Inspirerende ideeën voor de keuken 2
Inspiratie

Inspirerende ideeën voor de keuken

De keuken is tegenwoordig vaak een centrale plek in huis. Was het eerder nog de plek om te koken, tegenwoordig wordt er ook vaak gegeten, ontvangen we er vrienden en buren, zijn we er samen met het gezin en misschien wordt de keuken zelfs wel gebruikt als thuiswerkplek.

De keuken moet daarom helemaal passen bij jouw wensen en smaak. Opzoek naar inspiratie keuken? We zetten een aantal keuken-ideeën voor je op een rijtje.

De witte keuken

Wit is een veel geziene kleur in een keuken. Een witte keuken heeft een strakke uitstraling en past binnen bijna iedere woonstijl, van landelijk tot modern. Bovendien lijkt een witte keuken groter en lichter, wat fijn is als je een kleinere keuken hebt.

Bij wit kun je denken aan strakwit, maar ook aan wittinten zoals eierschaal, crèmewit of gebroken, wit. Bovendien heb je de keuze uit onder meer hoogglans en mat.

De zwarte keuken

Bij een zwarte keuken hoef je niet te denken aan een donkere en saaie keuken. Zwarte keukens maak je eenvoudig gezellig. Bovendien heeft zwart een luxe sfeer, waardoor dit soort keuken goed past binnen een moderne of hotel-chique woonstijl.

Een zwarte keuken krijgt meer warmte door te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en marmer. Kies bijvoorbeeld voor een marmeren werkblad of een houten of houtlook vloer. Ook laat een zwarte keuken zich goed combineren met groene planten. Dit geeft ook een wat speelsere sfeer in de keuken.

De landelijke keuken

Een landelijke keuken is een echte leefkeuken. In een landelijke keuken voelt iedereen zich snel thuis, en bovendien laat de landelijke stijl zich goed combineren met andere stijlen. Heb je bijvoorbeeld een modern of klassiek interieur, dan laat je dit naadloos overlopen in een landelijke keuken. De landelijke stijl wordt gekenmerkt door warme kleuren, sfeervolle verlichting en natuurlijke materialen. Natuurlijk daglicht speelt een belangrijke rol en apparaten zijn stijlvol en functioneel.

De moderne keuken

Een moderne keuken is minimalistisch en wordt gekenmerkt door strakke lijnen. Deuren en kasten zijn greeploos, in plaats daarvan openen en sluiten ze door middel van een zachte druk. De keukenapparatuur is naadloos weggewerkt. Neutrale kleuren en een hoogglans afwerking zorgen voor een rustig beeld. Wil je een iets warmere sfeer in de moderne keuken? Verwerk dan natuurlijke materialen zoals een werkblad van natuursteen, een houten vloer of koperen kranen.

De industriële keuken

Een industriële keuken heeft een stoere uitstraling door het gebruik van ruwe en robuuste materialen die gezien mogen worden. Een bakstenen muur, grote lampen boven de eettafel en metalen rekken aan de muur zijn hier goede voorbeelden van. Kleuren zijn vaak donkerder, de indeling is strak en ruimtelijk. Keukenapparatuur mag gezien worden, maar kan ook netjes in kasten worden weggewerkt als je liever een meer moderne industriële keuken wilt.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken