Fitness Inspiratie

De voordelen van het gebruik van fitnessaccessoires

Fitness: het is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, maar voor veel mensen is het lang niet gemakkelijk om zich ertoe aan te zetten. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om jezelf te motiveren, zoals het gebruik van fitnessaccessoires.

Hoewel het natuurlijk slechts accessoires zijn, hebben ze toch een grote positieve invloed op hoe je sport en wat je uit je sport haalt. Twijfel je nog om sportaccessoires in huis te halen, zoals straps en wrist wraps, fitness bands of andere hulpmiddelen? Onderstaand overzicht met de voordelen helpt je zeker de knoop doorhakken. 

Wat zijn fitness accessoires?

  Voor we dieper in kunnen gaan op de belangrijkste voordelen van sportaccessoires, moeten we duidelijk maken wat ermee bedoeld wordt. Het gaat om praktische hulpmiddelen voor sporters in de fitness. Denk maar aan: 

  • straps en wrist wraps

  • een lever belt

  • weerstandsbanden

  Het gaat dus om kleine accessoires die je niet per se nodig hebt om aan sport te doen, maar die je algemene sportervaring wel verbeteren. Hoe die accessoires dat doen, lees je hieronder.
 

De 4 belangrijkste voordelen van fitnessaccessoires 

1. Veilig sporten

Veiligheid is een must als je aan fitness doet, dat is zeker. Dankzij handige accessoires als een training belt blijft je lichaam stevig en strak tijdens het doen van grote compound oefeningen, zoals de squat. Accessoires als straps zorgen dan weer dat je je grip op de bar niet verliest tijdens een zware oefening.

 

2. Beter presteren

Voordat de meeste accessoires extra ondersteuning bieden bij het doen van complexe oefeningen, verbeteren ze ook je prestaties. Hoe werkt dat? Als je bijvoorbeeld een squat uitvoert met een goede training belt rond je middel, zit je in een soort van strak korset dat extra stabiliteit geeft. Hierdoor is het gemakkelijker om een zwaarder gewicht te heffen, omdat je buikspieren en core steviger zitten. 

Accessoires zoals wrist wraps en straps doen dat ook, maar vooral door je grip te ondersteunen bij het trainen met gewichten die je gewoon met je blote handen misschien niet zou kunnen heffen.

 

3. Nooit een saaie workout

Accessoires voor fitness maken elke training een stuk interessanter en leuker, want ze geven je de mogelijkheid om te variëren in de oefeningen die je doet, de intensiteit van je training en meer. Trainingsvariatie biedt enkele interessante voordelen: 

  • Je lichaam krijgt altijd een nieuwe stimulus, waardoor je blijft verbeteren

  • Doordat je niet altijd dezelfde bewegingen opnieuw doet, is de kans op een lokale blessure kleiner

  • Het gebruik van nieuwe accessoires maakt het gewoon leuker om nieuwe oefeningen uit te proberen  

Als je jezelf dus liever niet altijd maar herhaalt in de sportschool, investeer dan in goede accessoires voor fitness!

 

4. Jezelf motiveren en consistent blijven

Een bijkomend voordeel van het bovenstaande puntje is dat je met fitnessaccessoires gemakkelijker gemotiveerd blijft. Misschien heb je je persoonlijk record in de deadlift wel verbroken omdat je straps bent gaan gebruiken? Niets is beter voor je motivatie en je prestaties op de lange termijn en fitnessaccessoires dragen daar zeker aan bij.
 

Investeer in fitnessaccessoires van kwaliteit

Klaar om je fitnessprestaties een niveau hoger te tillen? Dan is het belangrijk om te investeren in betrouwbare fitnessaccessoires van een aanbieder als Tigrar. Zo haal je meer uit je accessoires en gaan ze ook veel langer mee!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl