wat wil ik nou echt
Inspiratie LIFE Mindfulness

Is jouw favoriete bezigheid nog gecoronatiseerd?

Voor veel mensen is het leven nu heel erg voorspelbaar en saai….  Misschien ben je nog aan het werk wat nog wat afleiding geeft maar voor de rest is alles wat een beetje sjeu aan het leven geeft even Off Limits, helaas. Er is zelfs een nieuw woord voor gekomen: gecoronatiseerd

Omdat ik altijd een situatie van 2 kanten bekijk kan ik ook hier nog wel iets positiefs in zien, het mooie van deze tijd is namelijk dat je jezelf beter kan leren kennen. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik merk hardnekkige patronen bij mezelf op die voortkomen uit gedachten die ik “voor waar” heb aangenomen.

Wat is waar?

Een voorbeeld daarvan is dat ik altijd bezig moet zijn, taken moet afvinken, stappen moet zetten. Dat ik altijd meer moet doen, geven en delen. Ik zie nu in dat ik daardoor soms te veel geef, dat ik ook best eens een stapje terug kan doen, misschien dat dat zelfs nog beter werkt, Less is More zeg maar! 

Doordat alle afleiding van het “normale leven” nu is weggevallen is er meer ruimte om mijn gedachten te laten gaan en daardoor dit soort dingen onder ogen te zien. Mijn eigen gedachten hoor ik beter, de volumeknop gaat zeg maar voluit. Het is niet zo dat dit er eerst allemaal niet was maar het wordt nu uitvergroot, zoals vaker gebeurd tijdens een crisis. 

Soms wil ik dat ook ontwijken, dat herken ik bij mezelf als ik bijvoorbeeld voor de 10e keer in een half uur mijn fb tijdlijn te scrollen op nieuws, of de zoveelste domme serie ga kijken…

Als jij dat ook herken dan wil ik je uitnodigen om eens bij jezelf op onderzoek te gaan welke gedachten jij steeds hebt welke jouw leven bepalen. 

Ga op zoek naar een spiegel!

wat wil ik nou echtHet is ook heel erg fijn als je iemand in je omgeving hebt die je een spiegel voor kan houden, waar je je gedachten naar uit kan spreken. Dat kan een goede vriendin zijn of misschien wel je partner. Iemand die gewoon luistert en waarmee je kan toetsen of je gedachten waar zijn. Dit kan natuurlijk ook via facetime oid.

Deze tijd is echt een kans uit duizenden om er iets mee te doen, om je gedachten te onderzoeken op waarheid, op waar jouw gedachten vandaan komen en of je die gedachten ook kan omzetten naar andere gedachten. 

Wat ik je daarnaast wil meegeven is dat het ook ontzettend mooi is om je gedachten op te schrijven. Ook al doe je er voor de rest helemaal niets mee dan nog kun je door het opschrijven van je gedachten heel veel inzichten krijgen. Die inzichten hoeven overigens niet NU METEEN te komen, maar als je later je aantekeningen terug leest dan zie je vaak veel meer en kan alsnog het kwartje vallen.

wat wil ik nou echt

Ik ben altijd een voorstander van het schrijven, al zijn het maar een paar zinnen. Ik doe dat zelf totaal niet consequent, vaak met hele grote tussenpozen. Soms elke dag en soms weken of maanden niet. Maar telkens als ik weer iets teruglees dan word ik weer geconfronteerd met mijn voornemens of inzichten van toen en zie ik ook mijn groei. 

Want zeg nou zelf, hoe snel denk jij dat we deze tijd van bezinning weer gaan vergeten… hoe snel zitten we straks weer in de ratrace?! Welk gevoel, welke wijsheid zou jij echt willen onthouden en meenemen voor “na-corona”. Ik geloof dat we allemaal wat te leren hebben. 

Het is fijn om een boekje naast je bed te hebben en elke morgen of avond even een gedachtendownload te doen. Dat betekent gewoonweg alles opschrijven wat er in je opkomt. Dat kunnen zowel positieve als negatieve gedachten zijn, maak daar vooral geen onderscheid in.

Mijn gedachten en inzichten

Gedachte: Ik raak uit balans want ik kan niet hard werken en dat hoort bij mij…

Inzicht: Mmm, maar in ben nu veel leuker en ontspannender nu ik minder werk. Dat is gek, want mijn gedachten zijn altijd dat ik eerst moet werken, dat ik altijd bezig moet zijn en dat ik het dan verdien om iets leuks te doen en pas kan genieten… mmm is die gedachte waar? Lijkt er niet op, ik mag het dus van elkaar los koppelen. Ik mag én hard genieten én hard werken in welke volgorde dan ook!

Gedachte: Goh, wat kan ik heerlijk lachen als ik ontspannen ben…

Inzicht: Ik dacht altijd dat ik niet iemand was voor de slappe lach en gek doen tot de tranen over mijn wangen rollen. Ik merk nu op dat dat wel in me zit, misschien ben ik nog nooit zo ontspannen geweest om dit te kunnen ervaren. 

Gedachte: Ik mis het dansen, ik heb dat nodig voor mijn vrouwelijke zachte kant te uiten…

Inzicht: Mmm wat als ik die fijne zachte jurk dan maar eens thuis aantrek, dat voelt eerst wat gek, maar tegelijkertijd voel ik me vrij en vrouwelijk, dat kan dus ook zonder dat ik daar anderen voor nodig heb!

Wat heb je hier nou aan?

Door de tijd te nemen om hiermee aan de slag te gaan kun je al snel inzien dat gedachten en gevoelens nauw met elkaar verbonden zijn. Ik zie bijvoorbeeld heel duidelijk dat bepaalde gedachten niet waar zijn terwijl ik ze altijd heb geloofd en nog mooier, als ik die gedachten verander kan ik me dus altijd anders voelen! Hoe cool is dat!

Ik krijg meer en meer inzicht in wat mij nou écht gelukkig maakt, waar ik blij van word en wat ik niet wil missen. Belangrijke dingen voor mij zijn het verbinden met mensen, dansen, mijn werk als ademcoach, uitkijken naar festivals en andere leuke evenementen. Dat zijn de dingen die ik nu ook het meeste mis, heel veel andere dingen die nu zijn gecoronatiseerd vind ik eerlijk gezegd niet zo heel erg. 

Twijfel jij wel eens wat je wilt in je leven, denk dan even aan wat je nu het meeste mist, dat geeft al veel duidelijkheid. Dit werkt overigens ook andersom! Baal je er bijvoorbeeld helemaal niet van dat je niet naar je werk kunt gaan dan is het misschien een goed idee om te kijken naar een andere carrière. Mis je bepaalde vrienden of kroegbezoeken helemaal niet dan kun je daar ook je conclusies uittrekken. Al met al best een leerzame periode nu alles is gecoronatiseerd!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken