snel sperziebonen recept
EAT Koolhydraatarm Recepten Diner

Koolhydraatarme maaltijd: Sperziebonen met gehakt

Na een lange dag werken kom je thuis. Je twijfelt even seconde… iets halen bij de snackbar of toch maar iets gezonds? Voor mij een wekelijks terugkeren moment. Op donderdag en vrijdag moet onze kleine naar het kinderdagverblijf, mijn vriendin en ik moeten beide werken en zo rond 18:00 komen we met z’n drieën thuis. En dan ontstaat dat moment. Gelukkig heb ik een ’10-minuten-zonder-na-te-denken-gerecht’… Gehakt met Sperziebonen!

De ingrediënten:

Het gerecht is heel simpel en je hoeft er ook niet teveel bij na te denken. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • Sperziebonen (uit pot is handig omdat je het altijd in huis kunt hebben en het snel gaar is anders even beetgaar koken)
  • Gekruid gehakt (rundergehakt of half om half)
  • Kookroom (zo min mogelijk koolhydraten)
  • Knoflook (2 verse teentjes, maar poeder voldoet ook)
  • Kookroom of slagroom (mag max. 5.0 gram koolhydraten bevatten)
  • Paprikapoeder

Bereiding:

Ongetwijfeld zal iedere topkok zich omdraaien in zijn graf, maar ik gooi het gehakt in de pan en rul het tot kleine fijne stukjes. En nu komt de truc… ik gooi de rest erbij, ik roer wat en als het gaar lijkt te zijn haal ik het van het vuur. Et voila! Kan niet mis gaan!

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet