EAT Koolhydraatarm Recepten Diner

Koolhydraatarme maaltijd: Sperziebonen met gehakt

snel sperziebonen recept

Last Updated on: 1st december 2021, 01:36 pm

Na een lange dag werken kom je thuis. Je twijfelt even seconde… iets halen bij de snackbar of toch maar iets gezonds? Voor mij een wekelijks terugkeren moment. Op donderdag en vrijdag moet onze kleine naar het kinderdagverblijf, mijn vriendin en ik moeten beide werken en zo rond 18:00 komen we met z’n drieën thuis. En dan ontstaat dat moment. Gelukkig heb ik een ’10-minuten-zonder-na-te-denken-gerecht’… Gehakt met Sperziebonen!

De ingrediënten:

Het gerecht is heel simpel en je hoeft er ook niet teveel bij na te denken. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • Sperziebonen (uit pot is handig omdat je het altijd in huis kunt hebben en het snel gaar is anders even beetgaar koken)
  • Gekruid gehakt (rundergehakt of half om half)
  • Kookroom (zo min mogelijk koolhydraten)
  • Knoflook (2 verse teentjes, maar poeder voldoet ook)
  • Kookroom of slagroom (mag max. 5.0 gram koolhydraten bevatten)
  • Paprikapoeder

Bereiding:

Ongetwijfeld zal iedere topkok zich omdraaien in zijn graf, maar ik gooi het gehakt in de pan en rul het tot kleine fijne stukjes. En nu komt de truc… ik gooi de rest erbij, ik roer wat en als het gaar lijkt te zijn haal ik het van het vuur. Et voila! Kan niet mis gaan!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl