Duurzaamheid EAT Foodfeiten Reviews

Krillolie of (verse) vis, wat is de beste keuze?

Verse vis of krillolie

Last Updated on: 12th april 2023, 10:26 am

De gemiddelde Nederlander heeft een tekort aan omega-3 vetzuren (EPA en DHA, dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren). Omega 3-vetzuren beschermen onder anderen tegen hart- en vaatziekten. De EPA en DHA vetzuren dragen bij aan een gezonde werking van je hart. De HDA helpt daarnaast ook mee aan een gezonde hersenfunctie en gezichtsvermogen, Deze effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA (waarvan minimaal 40mg DHA).

De bekendste gezondheidseffecten:

Ontstekingsremmend

Bevordert een gezonde nachtrust

Voor gezonde botten en gewrichten

Vertraagt het verouderingsproces

Beschermt je hersenen
(mijn pubers van 13 en 15 krijgen ze ook elke morgen bij het ontbijt 😉 )

Bevordert de vetverbranding

Werkt cholesterolverlagend

Vermindert PMS-klachten

Tegen depressies en angststoornissen

Verbetert het gezichtsvermogen

Verlaagt het risico op auto-immuunziektes

Bronnen van omega 3-vetzuren

EPA en DHA worden ook wel visvetzuren genoemd en de belangrijkste bron hiervoor is vette vis. Daarnaast zijn er ook nog andere voedingsmiddelen die omega 3-vetzuren bevatten zoals algen, peulvruchten, groene bladgroenten, walnoten en pijnboompitten.

Vette vis omstreden door schadelijke stoffen

Door milieuverontreiniging kunnen er helaas ook schadelijke stoffen zoals zware metalen en dioxines voorkomen in vis. Vette vissoorten  zoals makreel zijn meer vervuild dan magere, omdat de schadelijke stoffen makkelijk in het vet worden opgeslagen. Bij gekweekte vis zoals zalm kan er ook antibiotica gebruikt worden wat weer een ander nadeel is, plus kweekzalm bevat beduidend minder Omega 3 vetzuren.

Gezonde vette vis dus ongezond?

Als beste keuzes staan sardientjes, Hollandse haring en Wilde zalm uit Alaska bovenaan maar gezien het gifgehalte in vette vis is het niet aan te raden meer dan 2x per week deze vis te eten.

Buiten het consumeren van vette vis is het aan te raden om de omega 3-vetzuren aan te vullen door middel van een voedingssupplement.

Verschil visolie en krillolie

krillolie of visolieNaast “gewone” visolie capsules kun je ook krill olie capsules gebruiken. Krill olie is rijk aan omega 3-vetzuren en bevat daarnaast ook fosfolipiden en antioxidanten.

Krill is een klein garnaalachtig schaaldiertje deze behoort tot het zogenaamde zooplankton en voedt zich met omega-3 rijke plankton en ijsalgen.

De olie lijkt op visolie, maar het voordeel is dat je er veel minder van nodig hebt als bij gewone visolie (1 krill staat gelijk aan 4 visoliecapsules).

De EPA en DHA in de krill olie is gebonden aan de fosfolipiden wat in water oplosbaar is en daardoor kunnen ze beter worden opgenomen in ons lichaam dan de visoliecapsules waarbij de vetzuren zijn ingebouwd in triglyceriden.

We geven 5 stuks weg!

Via de website natuurvoordeel.nl mag ik 5 verpakkingen met Krill Oil van het merk Nataos (twv € 21,95) verloten! Wil jij hiervoor in aanmerkingen komen laat dat dan hieronder weten  en wie weet maak ik jou blij! 

Deze actie is afgelopen!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

12 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Zou deze graag eens willen proberen. Kijken of mijn humeur minder last heeft van de maandelijkse schommeling.?

  • Ik zou het ook wel eens willen uitproberen om te kijken wat het voor me kan doen?

    • Heel benieuwd. Ik sta open voor nieuwe ervaringen . Graag wil ik kennis maken met de Krill olie. Het beloofd veel goeds?

  • Ik doe heel graag mee om kans te maken op de Krill waar ik super benieuwd naar ben. Dus fingers crossed ??Iedereen suc6

  • Oh ik doe heel graag mee om de Krill Oil eens te proberen, vooral omdat ik goed op mijn cholesterol wil letten. Misschien dat dit middel mij zou kunnen helpen/ondersteunen. En een goede nachtrust is ook altijd meegenomen toch? Cross my fingers.

  • Ik ben heel nieuwsgierig naar de werking van Krilolie,zou het graag proberen. Ik ben 2 keer gedotterd dus ik denk dat het goed voor me is.

  • Momenteel gebruik ik Omega 3 om de ontstekingen veroorzaakt door mijn atrose in de heupen tegen te gaan. Er is een alternatief namelijk groenlipmossel, maar dat is veel te duur. Benieuwd of de kril olie beter is dan wat ik nu gebruikt. Hoop dat ik één van de gelukkige ben.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl