Detox EAT

Citroen, gember supergezond!

Last Updated on: 6th augustus 2020, 07:16 pm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]citroen gember

Combineer Citroen met Gember!

Ken je alle gezondheidsvoordelen al van de combinatie citroen en gember? Ik heb het even voor je op een rijtje gezet en onderaan deel ik een paar ideeën om er verschillende sapjes mee te maken!

Citroen

Citroenwater lever detox

Bij het opstaan kan je citroenwater drinken voor een leverreiniging, een kleine detox. Hiervoor kun je gewoon een citroen uitpersen in een glas met warm water (helft gekookt, helft koud).

Citroen gezonde nutriënten

Citroen bevat veel nutriënten zoals mineralen en vitamines die we dagelijks nodig hebben. Zo bevat citroen vitamine C, flavonoïden, vitamine B, calcium, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels. Citroen is ook goed voor het verlagen van Allergie, want citroen bevat fytonutriënten hesperetin waarbij in onderzoeken en studies is aangetoond allergische symptomen te verlagen.

Helpt met afvallen

Citroen bevat pectine vezels, die helpen om je eetlust in bedwang te houden.

Immuunsysteem verbeteren

Je immuunsysteem heeft vitamine C nodig om optimaal te kunnen functioneren, het is dan ook niet voor niets dat er wordt aangeraden om vitamine C te nemen wanneer je ziek bent. Zoals eerder al verteld is zit citroen vol met vitamine C. Wanneer je elke ochtend een glas met water met citroen drinkt, dan ga je elke dag een extra portie vitamine C opnemen. Wanneer je het water ’s morgens drinkt, vooral als je iets hebt gegeten, dan krijgt je lichaam de kans om deze vitamines optimaal op te nemen.

Mooiere huid

Water met citroen zorgt ook voor een mooiere huid. De vitamine C wordt door je lichaam gebruikt om collageen te produceren wat dan weer zorgt voor een zachte gezonde huid.

Gember

Cholesterol

gember citroen

Gember kan je cholesterolwaarden verlagen.

Pijnstillend

Het is aangetoond dat gember kan meewerken aan het bestrijden van spierpijn na het sporten.

Spijsvertering

Gember werkt mee aan een gezonde spijsvertering. Gember stimuleert de alvleesklier tot de productie van verschillende enzymen.

Anti-bacteriële en anti-viraal

Gember heeft anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen. Door het consumeren van gember kan je bijvoorbeeld je griep sneller genezen.

Lekkere combinaties

Deze ingrediënten zijn ook goed te combineren met groene thee of komkommer. Ik heb wat verschillende combinaties voor je uitgeprobeerd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”14390″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ice Tea

In deze mix werkt de groene thee mee voor de vetverbranding en zorgt het voor wat extra anti-oxidanten!

Zet een pot sterke thee met 1 liter water en flink wat groene thee.
Pers een citroen en sinaasappel hier boven uit.
Schil een stukje gember (2 cm), snij die in plakjes en voeg die ook toe.
Laat alles goed trekken en bewaar het in de koelkast.
Is het wat te sterk meng het dan nog met koud water.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text](Natuurlijk smaakt het heel anders dan de Ice Tea die als frisdrank te koop is, die is mierzoet en voor niemand aan te bevelen.)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Super detox juice

Wil je je dag goed beginnen maak dan deze detoxjuice. Lekker fris en super goed voor het ontgiften van je lichaam.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7497″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

IngwerTRINK 100% natuurlijk
IngwerTRINK 100% natuurlijk

Kant en klare gemberdrank

IngwerTRINK is een drankje met verse stukjes gember, citroen en wilde agave! Het heeft een licht pittige smaak die door het sap van de citroen en de wilde agave fijn wordt

uitgebalanceerd. Je kunt dit drankje als een shotje puur nemen, verdunnen met mineraalwater, mixen door de thee of na eigen smaak mee experimenteren.
Dit soort drankjes zijn te koop bij o.a Natuurvoordeel.nl

Basis voor koud of warm drankje

Heb je een sapmachine of een slowjuicer dan kan je heel makkelijk een basis maken voor je drankjes.
Maak een hoeveelheid super sterke basis door gelijke hoeveelheid citroen, gember en munt in een machine tot sap te bereiden.
Deze basis meng je met koud water voor een fris sapje of met gekookt water voor een pittige citroenthee. Let op! Het is super geconcentreerd dus je hebt echt maar een klein scheutje nodig.

Bewaar de basis in een afgesloten flesje in de koelkast of vries het in een ijsblokjeshouder. Dan kan je er steeds 1 in een kan met water gooien. Het houdt je water lekker koud en in heet water smelt ie meteen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”14387″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”14388″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl