mealhero review
EAT Reviews

Mealhero, mijn ervaring met deze slimme stomer en bijbehorende maaltijdpakketten.

Als blogger in het wereldje van gezond, snel en lekker eten ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen. Het afgelopen jaar heb ik voor ons gezin verschillende maaltijdboxen geprobeerd en dan vooral de vegetarische variaties. Super leuk om weer eens wat nieuwe gerechten uit te testen (shoarma gemaakt van oesterzwammen bijvoorbeeld, nooit geweten dat de structuur van oesterzwammen echt lijkt op vlees! Ik kon mijn gezin er zelfs mee neppen!).

Maar wat ik zelf een groot nadeel vond was de bereidingstijd. Ik hou heel erg van gezond en vers eten maar bij mij mag het ook graag snel en makkelijk. Mijn favoriete recepten hebben vaak als gemene deler dat alles in een pan, ovenschaal of bakblik kan 🙂

Lekker & gezond, zonder veel moeite is mijn credo!

Mealhero review: Mijn ervaringen

Nou dat heb ik nu zeker gevonden! Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met de maaltijden en stomer van Mealhero. Mealhero is een service in maaltijdboxen maar dan net even anders dan de vertrouwde als Hellofresh en Marley bijvoorbeeld. Je hoeft namelijk de maaltijden niet meer zelf te bereiden. Alle gerechten worden in 1 persoons verpakkingen en diepgevroren bij je aangeleverd en je bereid ze in de meegeleverde elektrische stomer. Mijn ervaringen heb ik bijgehouden en lees je in deze Mealhero review.

mealhero reviewHet kiezen op zich is al een feestje! Je kunt een keuze maken uit verschillende maaltijden die allemaal bestaan uit drie verschillende bakjes (groente, een vlees/vega item en een aardappel/rijst/pasta item). Mealhero plaatst zelf elke 2 weken 30 nieuwe combinaties online om het je makkelijk te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf je avondmaaltijd samen te stellen d.m.v. de losse gerechten aan te klikken. Je bent daar helemaal vrij in en kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor alleen vlees en groente of alleen vegetarische gerechten maar geen pasta en dergelijke.

Het leuke vind ik (als lichtelijke gezondheidsfreak) dat er elke 2 weken zo rond de 12 vegetarische gerechten bij zitten en ook alternatieve gerechten als bloemkoolrijst, couscous, volkorenpasta en allerlei groentegerechten die je bijvoorbeeld ook als vervanger voor aardappels kunt gebruiken.

Ik had gekozen voor 6 vegetarische gerechten (omdat menig kok daar weinig leuks voor kan bedenken) en 2 met vis. De doos openen was al erg leuk, al die kleurrijke pakketjes gaven me een rijk gevoel. Het werd me ook meteen duidelijk dat ik dus niet vastzat aan de combinaties die waren gemaakt. Want je kunt de bakjes allemaal met elkaar mixen. 

Hoe werkt Mealhero

Dat het bedienen van het apparaat zo simpel was als er werd omschreven leek me erg onwaarschijnlijk dus ik heb er iets langer over gedaan om het aan de praat te krijgen. De beste manier is dus om gewoon de instructie eerst goed te lezen. Ik was al bezig met mijn eigen manier: eerst doen en dan pas lezen, ik adviseer je om dat voorbeeld niet te volgen 🙂

Zodra de machine in het stopcontact zit kun je hem verbinden met de wifi. Het gemak hiervan is dat hij met je app kan verbinden en precies weet wat jij hebt besteld en nog op voorraad hebt liggen. 

Daarna vul je het apparaat met water tot het aangegeven streepje (als je er niet genoeg in doet geeft ie aan dat er meer bij moet en werkt ie ook niet dus dat kan niet fout gaan) en kun je je maaltijden scannen. Ik las weer wat te snel en zat al een beetje geërgerd te zoeken naar een Qrcode. Toen ik het boekje erbij pakte las ik pas dat je gewoon de gekleurde deksel kunt scannen… Het apparaat geeft meteen aan in welk vakje welk bakje hoort, je doet de deksel erop en de stomer rekent zelf uit hoe lang hij nodig heeft om de maaltijd te bereiden.

Na afloop geeft de stomer een geluidssignaal en houdt de maaltijd nog een half uur voor je warm. Ideaal als je nog niet helemaal klaar bent om te gaan eten. Qua keuze is het assortiment heel breed, van aardappeltjes met rode kool en een lekker pasta tot Provençaalse zalmfilet met gegrilde groente.

Picture this!

Ik zie het zo voor me dat deze manier van eten ideaal is als je alleen woont of met zijn tweetjes. Picture this: Je komt thuis van een dag hard werken, het eerste wat je doet is een in je app kijken uit welke maaltijden je nog kunt kiezen en je haalt de bijbehorende bakjes uit de vriezer. Je vult de stomer, scant de bakjes en de stomer start. Ja en dan kun je heerlijk gaan douchen, de krant lezen en ontspannen tot het piepje gaat! Je schuift de bakjes op een bord en kan genieten van een gezonde en zeer smaakvolle maaltijd. Bonusvoordeel: weinig afwas!

Ook als je nog kleine kinderen hebt die nog niet met de pot mee eten kun je jezelf het gemak van de stomer gunnen. 

Persoonlijk voel ik me superrijk met een vriezer vol met gezonde en lekker opties voor mijn maaltijden. Dus geen tijd of zin om boodschappen te doen en te koken is geen excuus meer voor een pizzakoerier. Het is in deze proefperiode al voorgekomen dat mijn mannen toch voor die pizza gingen en ik heerlijk zat te genieten van een scampi curry met bloemkoolrijst, wie doet me wat!

mealhero reviewEn de prijs?

Voor de prijs hoef je het niet te laten, tenminste, als je normaliter ook een paar keer per maand maaltijdboxen of afhaalmaaltijden koopt. Een Mealhero maaltijd ligt tussen de 6,85 en 7,85 per maaltijd (afhankelijk van het aantal personen en leveringen kan daar iets verschil in zitten). Een gemiddelde afhaalmaaltijd zoals pizza of Chinees kost 10,- en als je voor 2 personen een maaltijdbox besteld ben je gemiddeld 6,80 bij maar moet je het nog wel zelf klaarmaken.

De porties zijn 500 gram per persoon (200 gram groenten, 150 gram koolhydraten en 150 gram vlees, vis of vegetarisch). Dat zijn geen mega porties, maar wel meer dan de 425 gram die over het algemeen wordt geadviseerd en zeker genoeg voor een gemiddelde eter. Wij zijn allemaal grote eters en ik heb eigenlijk bij alle maaltijdboxen die ik heb getest er nog iets bij gedaan (variërend van een soepje vooraf tot wat salade erbij). Daarom staat voor mij de grote van de porties bij zowel de voordelen als de nadelen 🙂

Voordelen:

 • Gemak in bereiden
 • Weinig afwas
 • Gezonde maaltijd zonder chemische smaakversterkers
 • Veel variatie en eigen keuze
 • Meegeleverde stomer 
 • Flexibele maaltijdplan
 • Gezond alternatief voor diepvriespizza!
 • Maaltijden zijn 6 maanden houdbaar in de vriezer
 • Grote van de porties

Nadelen:

 • De plastic bakjes (ze zijn we op zoek naar een effectieve, milieuvriendelijke oplossing hiervoor)
 • Grote van de porties

Eindconclusie en leuke korting voor jou!

Dus alles bij elkaar ben ik super enthousiast over deze slimme stomer en de maaltijden! Wil jij het ook een keer proberen dan mag ik je een korting aanbieden van 3 x € 30,-  Gebruik dan de code GEZONDBLOG3X30 tijdens het bestellen van Mealhero. Je krijgt dan bij drie bestellingen op een rij 30,- korting 🙂

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken