Detox Dieet ervaringen EAT Foodfeiten

Q-start van Vegaqura in 1 dag helemaal clean?

Vegaqura Q-start review

Last Updated on: 21st januari 2022, 03:26 pm

Q-start, ken jij het al?

Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op projecten en graag dingen nieuwe dingen uitprobeer, zeker qua alternatieve middelen die me helpen om nog vitaler door het leven te gaan. Gezondblog is daarvoor de ideale plek dus ik ben vrijwel altijd enthousiast om iets nieuws uit te testen.

Naast dat ik het gewoon leuk vind om proefkonijn te zijn, vind ik het ook belangrijk om te weten waarover ik schrijf en wil ik achter de producten staan waarover ik een blogartikel plaats. Nou weet ik dat de ervaring van 1 persoon natuurlijk niet echt een gedegen onderzoek is, maar ik kan me hierdoor wel een beter beeld vormen wat een product echt doet. Dit houdt ook weleens in dat ik besluit om ergens niet over te schrijven.

1 dag, is dat niet erg extreem?

Toen het bedrijf Vegaqura me benaderde voor Q-start, een darmontgiftingskuur van 1 dag hield ik eerst de boot nog even af. Hun beloftes klonken wel heel interessant maar ik kon het juiste moment nog niet vinden om hier serieus naar te kijken. Zelf doe ik regelmatig een detox maar dan is het een 14 daags traject waarin we 3 dagen echt gaan sappen en soepen. 1 dag klonk wel erg extreem en een beetje te optimistisch dus ik schoof het even voor me uit, maar ergens bleef het idee me wel triggeren.

Ik ben persoonlijk een voorstander van het periodiek reinigen en ontgiften van je lichaam, want ook al zijn mijn intenties vaak goed, het hele jaar door gezond leven zonder stress en minder gezond voedsel is haast niet mogelijk. Zo’n 2 tot 3x per jaar volg ik daarom een detoxkuur, meestal in september, januari en in het voorjaar. Ik reinig dan mijn lichaam, geef mijn lever even rust en dan is mijn hele systeem letterlijk weer gereset.

Ik combineer de detoxkuur vaak met een darmspoeling als een puntje op de I. Dit zorgt ervoor dat echt alle restanten worden opgeruimd en geeft een heerlijk energiek gevoel. Omdat mijn favoriete darmspoelingscentrum niet om de hoek zit is dat soms wat lastig in te plannen. Dat gaf voor mij de doorslag om de Vegaqura Q-start uit te proberen en als proefkonijn kon ik ook meteen bekijken of het een goede aanvulling zou zijn na een uitgebreidere detoxperiode, eventueel als vervanging voor een darmspoeling.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik mocht de Vegaqura Q-Start persoonlijk uittesten en besloot het nu niet na een detoxkuur te doen, simpelweg omdat die nu even niet op het programma stond, maar gewoon “los”, zoals ze het zelf in de markt zetten. Om de kuur te volgen hoef je je namelijk niet echt voor te bereiden, het is alleen aan te raden om het op een vrije dag te volgen en de avond van te voren licht te eten.

D-Day

Omdat je je dag aardig moet timen had ik de zondag uitgekozen, je moet namelijk gedurende één dag tien zakjes enzymenpoeder met warm water mengen en innemen, zo’n beetje elk uur, dit is wat lastig als je op je werk bent. Deze poeders bestaan uit groente, fruit en enorm krachtige enzymen in combinatie met voedingsvezels. Het smaakt niet echt ergens naar, een beetje muf, heel erg verdunde havermout zeg maar. Deze poeders zorgen ervoor dat je spijsverteringskanaal een extra boost krijgt waardoor onverteerd voedsel (bij de meeste mensen tussen de anderhalf en de tweeënhalve kilo!) je lichaam binnen 24 uur kan verlaten. In de middag en avond voeg je nog zes keer een enzymendrankje toe welke werkt als de katalysator in het reinigingsproces. De enzymen zorgen voor de afvoer van de afvalstoffen.

Smaken verschillen!

Grappig overigens hoe dat werkt met smaak! Ik las tijdens mijn vooronderzoek dat de meeste gebruikers het enzymendrankje erg waardeerde dus ik kreeg er al zin in. Maar brrrr dit was niet mijn soort drankje! Het deed mij een beetje denken aan ahornsiroop, dus erg zoet. Ik ben dat zo niet meer gewend dat ik even moest slikken. Maar alles voor het goede doel!

Aan het einde van de dag voeg je nog twee keer een zakje probiotica toe aan je drankje. De Enzymen en vezels richten zich enkel op ‘schadelijke’ bacteriën en laten de ‘goede’ bacteriën van de darmflora intact. De probiotica zorgt ervoor dat de darmflora meteen weer extra wordt gevoed.

Het schema hield me best wel bezig die dag, timertje aan, tien drankjes en tussen de drankjes door veel water drinken tussendoor en voor de rest lekker cocoonen! Totaal geen honger maar wel lichtelijk hoofdpijn door het gebrek aan koffie.

De dag zelf merkte ik voor de rest niets aan mijn ontlasting behalve veel plassen, ik had al begrepen dat je darmen meestal pas een dag later reageren. Omdat je de dag erna evengoed niet bang hoeft te zijn voor darmkrampen of rennen naar het toilet ging ik die dag gewoon op pad.

Vegaqura Q-start review
Vegaqura Q-start review

What the heck!

Een beetje een raar praatje maar de ontlasting was wel van een hele bijzondere substantie en ook mega veel! Het leek haast wel of het omringt was met een plastic laagje. Bij navraag hoorde ik dat dit waarschijnlijk opgeslagen vet uit mijn bloed en cellen is wat naar buiten is gekomen.
Nou weet ik van mijn natuurgeneeskundige dat mijn lichaam moeite heeft met de vetstofwisseling dus dit klopt voor mij. Ik kreeg bij navraag nog het extra advies om dagelijks een theelepeltje lijnzaadolie of visolie te nemen zodat de Omega-3 kan helpen de vetten uit mijn bloed af te voeren.

Je kunt de dag na de kuur aan de hand van een analysesheet zelf een analyse maken van je ontlasting of (voor een uitgebreide analyse) een foto opsturen naar info@qaqao.nl.

All the way of één dag?

Ook al was het maar 1 dag, het gevoel naderhand was echt heel goed! Ben jij iemand die over het algemeen al heel puur leeft dan zou je dit gewoon als kuur van 1 dag kunnen doen, wat ook het idee is van deze methode. Persoonlijk hou ik gewoon meer van all the way met een uitgebreidere aanpak voor nog meer resultaat!

Wat mij betreft is dit daarom een mooie aanvulling, of liever gezegd afsluiting, van een langere detoxkuur. Daarmee bedoel ik dat je eerst in een kleine week je eetpatroon aanpast door het afbouwen van de suikers, alcohol, koffie en andere ongein. Dan een kuur van bijvoorbeeld 3 dagen sappen & soepen en als afsluiter de Vegaqura Q-start.

Hier nog even een opsomming van de voordelen en speciale eigenschappen van Vegaqura Q-Start:

 • Darm-Kuur van slechts één dag
 • Verwijdert onverteerd voedsel uit de darmen
 • 100% natuurlijk
 • 100% vegan
 • 100% voedsel
 • Heeft een zichtbaar resultaat de volgende dag
 • Goed voor de darmwerking*
 • Goed voor de cholesterolspiegel*
 • Volgens Traditionele Chinese Geneeskunde
 • Reinigen – Herstellen – Onderhouden
 • Geen schadelijke bijwerkingen
 • Enige in Europa
 • Goed van smaak
 • Methode zonder pijn
 • Gebaseerd op drie jaar gefermenteerde enzymen
 • Kan i.c.m. medicijnen gebruikt worden

(*Gezondheidsclaim goedgekeurd door KOAG-KAG)

Ben jij ook nieuwsgierig en wil je de één-daagse darmreiniging ook eens proberen pak dan nu je kans! Ivm de corona crisis hebben ze de box afgeprijsd van 119,95 naar 89,95

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring! Laat je het me weten?

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl