Inspiratie

Mijn “goede voornemens”

Wat gaat 2017 brengen?

Eigenlijk doe ik niet aan goede voornemens voor de maand januari, want ik ben het hele jaar door steeds bezig met nieuwe plannen en voornemens.
Maar op de een of andere manier is januari altijd wel een mooie maand om te starten met nieuwe projecten en om oude goede gewoontes weer op te pakken.
En ook om terug te kijken op het afgelopen jaar, wat ging er goed, wat kan er beter en wat wil ik heel graag vergeten en in 2016 achter laten…

Zo aan het einde van het jaar is het altijd een mooi moment voor bezinning en overpeinzingen. En er is bij mij best veel gebeurd in 2016! Het is nog maar 9 maanden geleden dat ik bij Gezondblog kwam als mede-eigenaar en daar na de zomer mijn online programma heb neergezet. Zo gaaf om te zien hoe snel het is opgepakt, hoeveel mensen er blij worden van de weekmenu’s en hoeveel plezier ik daar persoonlijk uit haal.

En ook privé zit ik in een mooie flow met leuke nieuwe mensen die ik heb ontmoet het afgelopen jaar  !
Nog een beetje in het kerstgevoel van delen en doorgeven wil ik graag mijn plannen en voornemens op Gezondblog delen, wie weet kan iemand anders  er nog wat inspiratie uithalen 🙂

Tot nieuwjaarsdag ga ik besteden aan het plannen van mijn nieuwe jaar, zowel zakelijk als privé. Welke onderwerpen zal ik eens gaan uitdiepen, wat wil ik nog bijleren, zijn er nog leuke projecten en taken die ik kan bedenken voor mijn stageloper en wat voor producten kan ik nog creëren of opleuken in 2017? Maar dus ook welke stappen ik privé ga maken dit jaar! Ik hou ervan om mezelf te ontwikkelen op alle vlakken en daar passen ook mooie workshops en festivals bij. En welke boeken wil ik nog allemaal lezen… Heerlijk om dat voor mezelf op een rijtje te zetten en leuke doelen te stellen. En als het op papier staat dan wordt het ook allemaal echt! Grote projecten kan ik meteen opdelen in kleinere en voor elk project kan ik een stappenplan maken zodat ik ook echt actie ga ondernemen.

Lichamelijke detox

Qua lichaam duik ik er de eerste 2 weken van januari weer even vol in met een uitgebreide reset voor mijn lijf en geest! Ik hou van structuur en regelmaat en daar doe ik het ook het beste op. Dus maandag 2 januari start ik weer met een 14 daagse detoxkuur. Ik doe dit zo’n 2 á 3 keer per jaar, meestal in januari en september en soms nog een keertje in april. Even 14 dagen afkicken van koffie, alcohol en suiker. Die laatste is niet zo’n probleem want dat gebruik ik vrijwel niet, maar mijn 2 á 3 kopjes koffie en af en toe een wijntje vind ik best wel even lastig. En waarom doe ik het dan zo’n detox? Nou het voelt daarna zoooo lekker! Tijdens deze kuur ga ik eerst een week aan de gang met gezonde lichte maaltijden met daarop volgend drie dagen groene smoothies. Ik combineer het deze keer weer met een darmreiniging om ook de laatste troep goed op te ruimen. Dit doe ik niet altijd maar wel 1x per jaar als super opruimer.

In het drinken van genoeg water moet ik ook weer even een ritme vinden. Een flinke fles water naast mijn bureau en eentje op het aanrecht om mezelf eraan te herinneren helpt al aardig. Ik kwam dit filmpje tegen waarin de voordelen van water drinken nog eens leuk op een rijtje zijn gezet.

Vier weken lang dagelijks 3 liter water drinken verandert je lichaam. De gevolgen zijn verbluffend!

Geplaatst door Snuggerd op maandag 5 december 2016

Digitale detox

Om meteen qua werk weer even op het juiste spoor te komen én omdat ik een beetje gek word van mijn Iphone verslaving combineer ik het met een digitale detox! Even weer focussen op wat ik belangrijk vind in het leven. En dat is toch echt niet het zoveelste grappige kattenfilmpje of de dagelijkse updates van een verre nicht…
Voor mijn blog en de online programma’s kan ik niet buiten Facebook maar hoe vaak ik er nu opzit is echt iets teveel van het goede. Ik heb een nieuwe structuur voor mezelf bedacht waarin ik wel snel kan reageren op vragen in de Facebookgroep en op de mail, maar me toch niet de hele dag laat afleiden. In de ochtend even alle mail beantwoorden en op Facebook de vragen nalopen, dan alles uitschakelen en rond lunchtijd de tweede ronde. En dan voor het einde van de werkdag nog 1 keer alles langs zodat vragen nooit langer dan een halve dag blijven liggen.
En in de tijden die over zijn kan ik super veel werk verzetten zodat ik ’s avonds tijd kan besteden aan andere leuke dingen. Tijd voor mijn gezin of even lekker in een boek duiken.

Levensveranderende boeken

Heb je een extra stimulans nodig om je goede voornemens op verschillende vlakken vol te houden, dan heb ik nog wat leuke boeken die ik je kan aanraden. Ik hou namelijk zelf erg van inspirerende boeken, zowel zakelijke boeken als voor mijn persoonlijke ontwikkeling, en ik heb er al menig verslonden. En niet alleen gelezen maar ook in de praktijk gebracht. Ik heb er best veel goede dingen van overgehouden onder andere een goed geordend archief systeem en een dagelijkse routine die erg goed voor me werkt. Met het boek Getting Things Done leer je hoe je niet verdwijnt in 101 lijstjes en hoe je je hele administratie, zowel zakelijk als prive, in een systeem kan wegzetten. Het kost je even 1 flinke dag om het systeem op te zetten maar dan heb je er ook jaren plezier van. Het opzetten van het systeem heb ik gedaan in een zogenaamde Helweek. Die week is bedoelt om achterstallige dingen aan te pakken
en ook uit je comfortzone te gaan op verschillende vlakken in je leven. Ik heb twee keer zo’n Helweek gedaan. Daarnaast heeft het boek The Miracle Morning me ook veel gebracht om mezelf goede gewoontes aan te leren. Voor iedereen die denkt geen tijd genoeg te hebben voor ontwikkeling, lezen, leren, sporten, hobby’s, mediteren etc. is dit boek een echte aanrader. Door dit boek ben ik mijn wekker wat eerder gaan zetten. Mijn wekker gaat dus om 5.00… Klinkt absurd vroeg maar als je het gewend bent is het echt een cadeautje voor jezelf!

En is jouw voornemen misschien om je huis wat meer geordend te maken of houden dan is het boek Opgeruimd van Marie Kondo ook een aanrader. Met haar manier van opruimen ben ik mijn hele huis doorgegaan en alles heeft nu al meer dan een jaar een eigen plek.

Ik moet eerlijk zeggen dat bovenstaande wijze lessen en systemen de laatste paar december weken ook wat zijn verslonsd dus 1 van mijn goede voornemens is mijn systemen en routines weer op te pakken en er een super jaar van te maken! Gezond, fit, actief, productief en daarnaast ook lief zijn voor mezelf en mezelf genoeg vrije tijd geven om te genieten van mijn gezin. Wat zijn jouw intenties voor het nieuwe jaar?

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

2 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken