LIFE Mindfulness Reviews

De moonbird werd mijn beste vriend

review moonbird

Last Updated on: 21st juni 2022, 10:02 am

Omdat ik naast het bloggen ook ademcoach ben was ik via allerlei wegen al wat langer op de hoogte van de moonbird. Een eenvoudig handzaam apparaatje welke speciaal is gemaakt om rustig mee te leren ademen! Lees alles over mijn Moonbird ervaringen in dit artikel.

Hoe kom je op het idee zou je denken. Nou in deze tijd met zoveel stress is het niet zo’n gek idee om daar een product voor te ontwikkelen. Zo’n 80% van de mensen ademt namelijk verkeerd! En dat terwijl ademen iets is wat zo natuurlijk zou moeten gaan, het is het eerste wat je doet als je geboren wordt en het laatste als je sterft.

Ben je rustig en ontspannen dan zou je gemiddeld op 15 tot 20.000 ademhalingen per dag horen te zitten. Maar in deze drukke tijden zit zo’n 80% van de mensen op een gemiddelde van 40.000 keer!

Oei, daarbij zou echt een alarmbel af moeten gaan want als je je ademhaling (onbewust) versnelt breng je je lichaam telkens weer in de stressstand met alle nadelige gevolgen van dien.

review moonbirdTijd dus om rustiger te gaan ademen met Moonbird

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk als je naar een yogaklas gaat of een mindfulness training volgt dan gaat dat ademen helemaal prima. Even focussen en er is niets aan de hand. En misschien ben jij iemand die thuis ook nog wel eens mediteert en dan ook de ademhalingen zelf naar beneden kan brengen. Maar heb je je adem wel eens geobserveerd op je werk? Of als je een spannende film aan het kijken bent? Hoe staat het dan met je adem, gaat ie heel snel en kort of misschien adem je wel helemaal niet bij inspanning, dat is ook niet goed.

Wake & Shake functie

De moonbird dus! Een eenvoudig apparaatje met in de basis één doel: jou rustig laten ademen. Er zitten nog allerlei leuke extra oefeningen op maar in eerste instantie is het: “schud hem wakker”, plaats je duim op de sensor en adem in als ie uitzet en adem uit als ie weer zijn normale vorm aanneemt. Oftewel de Wake & Shake functie. Meer is het niet als je het eenvoudig wil houden, alleen dit kan je al helemaal tot rust brengen.

 

De Moonbird App

Naast de Wake & Shake functie zit er ook een gratis app bij die je helemaal kunt instellen met jouw eigen voorkeuren. Hierin heb je de mogelijkheid om de basisoefening aan te passen (bijvoorbeeld met een langere of juist kortere ademhaling) maar er staan ook extra oefeningen in voor de verschillende gelegenheden die zo voorbij kunnen komen. Hieronder zie je er als voorbeeld drie maar er zijn er meer.

Bij de oefeningen heb je de keuze om te luisteren naar een stem, die je als een soort geleide meditatie meeneemt in de oefening, of je kunt het geluid gewoon uitzetten.

Via de duimsensor kun je in de app ook je hartslag, je hartslagvariabiliteit (HRV) en je hartcoherentie in de gaten houden. De HVR meet de tijdspanne tussen elke bons van je hartslag en is een hele belangrijke indicatie van je lichamelijke gesteldheid. Alles wat stress geeft zoals zwaar trainen, tekort nachtrust, ziekte, alcohol zorgt ervoor dat deze waarde verandert en daardoor een lage HVR score geeft. De HRV is belangrijker dan je hartslag zelf omdat het aangeeft hoe snel jij weer hersteld van stress. Normaliter is dit lastig om zelf te meten maar met de duimsensor van de moonbird pak je dat makkelijk mee.

En.. hoe zijn mijn Moonbird ervaringen? In het kort gezegd, ik ben er tevreden mee.

 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl