LIFE

Haarimplantatie; fabels en feiten

Haarimplantatie; fabels en feiten

Last Updated on: 4th november 2022, 10:34 am

Een haarimplantatie is een ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Eén omdat het steeds normaler wordt en twee omdat het voor iedereen steeds betaalbaarder wordt. Om je wat meer kennis mee te geven over haartransplantaties hebben we een paar feiten en fabels voor je op een rij gezet.

Een haarimplantatie betekent littekens

Dit is niet correct. Tegenwoordig maken klinieken vooral gebruik van de FUE-methode waardoor de kans op zichtbare littekens nihil is. De reden waarom men toch denkt aan littekens is dat het met behandelingen die in het verleden werden gebruikt dit wel voorkwam. Bijvoorbeeld bij de FUT-methode. Er moest dan een stuk huid worden weggesneden uit het donorgebied. Dat resulteert dan vervolgens in een litteken. Deze methode wordt bijna niet meer gebruikt.

Een haartransplantatie is niet voor vrouwen

Je hoort vaak dat haarimplantatie niet geschikt zou zijn voor vrouwen. Hier is absoluut helemaal niets van waar! Ook vrouwen kunnen kaalheid ervaren en vervolgens doen besluiten om haren te laten transplanteren. Dit fabel horen we vaak omdat in het verleden het haar kaal moest worden geschoren om de ingreep plaats te laten vinden. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Steeds meer vrouwen kiezen voor een haartransplantatie.

Haartransplantaties zijn onbetaalbaar.

Het valt niet te ontkennen dat een haartransplantatie een vrij dure behandeling is. Als je een haartransplantatie wilt laten uitvoeren kun je zomaar 3000 tot 6000 euro kwijt zijn. Het exacte bedrag hangt van verschillende dingen af. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, het aantal grafts enzovoort. Voor de één is dit makkelijk betaalbaar maar voor de ander is het een heleboel geld. Gelukkig bieden veel klinieken de mogelijkheid om gespreid te betalen waardoor het bijna voor iedereen mogelijk wordt. 

Niet iedereen is geschikt voor een haartransplantatie

Het is inderdaad waar dat niet iedereen geschikt is voor een haartransplantatie. Als het donorgebied waar de haren van getransplanteerd moeten worden al kaal is, is een behandeling onmogelijk. Ook bij sommige ziektes is een haartransplantatie niet mogelijk. Dit kun je bespreken met de kliniek. 

Lees ook eens: Grijze haren voorkomen of uitstellen.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken