chocolade granola / cruesli zelf maken
EAT

Zelf chocolade cruesli / granola maken

Deze zomer waren we 2 weken op vakantie in Kroatië. Ons standaard ontbijtje daar was kwark met cruesli. Niet geheel zoals ik het thuis zou maken met mijn eigen gezonde pitten en zaden maar gewoon gekochte pakken met chocolade cruesli vol suiker en andere meuk. Ik heb me er maar bij neergelegd omdat we alleen de campingwinkel tot ons beschikking hadden. Maar oooo wat is dat zoet zeg! Ons kinderen klaagde overigens niet 😉 die zijn ondanks dat we thuis andere cruesli hebben ook nog gek op zoetigheid.

Maar het bracht me wel op een idee, want de chocolade door mijn ontbijt vond ik wel erg lekker! Thuis gekomen ben ik meteen aan de slag gegaan met 2 varianten. De eerste valt waarschijnlijk bij iedereen in de smaak want het lijkt op stukjes van pure pindarotsjes, de tweede is meer mijn ding omdat daar iets meer gezonde stuff in zit.

chocolade granola / cruesli zelf maken

Super makkelijk te maken en ook te variëren met andere ingrediënten, hier komt ie:

Ingrediënten versie 1

 • 100 gr kokosvet
 • 50 gr rauwe cacao poeder
 • 200 gr rozijnen
 • 100 gr grove havermoutvlokken

– Smelt het kokosvet, meng met het cacaopoeder tot er geen klontjes meer zijn en daarna met de andere ingrediënten.
– Verspreid het geheel over 2 stukken bakpapier en laat het opstijven in de koelkast of vriezer (als je haast hebt).
– Vouw het bakpapier bij elkaar en verkruimel het mengsel.
– Vouw weer open en bewaar het in de koelkast (anders smelt het weer aan elkaar!)

chocolade granola / cruesli zelf maken
Ingrediënten versie 2

Zelfde als boven aangevuld met:

 • 50 gr chiazaad
 • 50 gr lijnzaad
 • 50 gr hennepzaad
 • 50 gr kokosrasp
 • 50 gr gehakte noten
  (en verder aan te vullen met wat je maar wilt)En ook dezelfde bereidingswijze 🙂

  Geniet ervan!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken