Last Updated on: 2nd september 2019, 05:54 pm
Deze zomer waren we 2 weken op vakantie in Kroatië. Ons standaard ontbijtje daar was kwark met cruesli. Niet geheel zoals ik het thuis zou maken met mijn eigen gezonde pitten en zaden maar gewoon gekochte pakken met chocolade cruesli vol suiker en andere meuk. Ik heb me er maar bij neergelegd omdat we alleen de campingwinkel tot ons beschikking hadden. Maar oooo wat is dat zoet zeg! Ons kinderen klaagde overigens niet 😉 die zijn ondanks dat we thuis andere cruesli hebben ook nog gek op zoetigheid.
Maar het bracht me wel op een idee, want de chocolade door mijn ontbijt vond ik wel erg lekker! Thuis gekomen ben ik meteen aan de slag gegaan met 2 varianten. De eerste valt waarschijnlijk bij iedereen in de smaak want het lijkt op stukjes van pure pindarotsjes, de tweede is meer mijn ding omdat daar iets meer gezonde stuff in zit.
Super makkelijk te maken en ook te variëren met andere ingrediënten, hier komt ie:
Ingrediënten versie 1
- 100 gr kokosvet
- 50 gr rauwe cacao poeder
- 200 gr rozijnen
- 100 gr grove havermoutvlokken
– Smelt het kokosvet, meng met het cacaopoeder tot er geen klontjes meer zijn en daarna met de andere ingrediënten.
– Verspreid het geheel over 2 stukken bakpapier en laat het opstijven in de koelkast of vriezer (als je haast hebt).
– Vouw het bakpapier bij elkaar en verkruimel het mengsel.
– Vouw weer open en bewaar het in de koelkast (anders smelt het weer aan elkaar!)
Ingrediënten versie 2
Zelfde als boven aangevuld met:
- 50 gr chiazaad
- 50 gr lijnzaad
- 50 gr hennepzaad
- 50 gr kokosrasp
- 50 gr gehakte noten
(en verder aan te vullen met wat je maar wilt)En ook dezelfde bereidingswijze 🙂Geniet ervan!
Reageer