Ogen laten laseren
LIFE

Ogen laten laseren in 2022; waar kan je voor kiezen?

Ogen laten laseren. Dat klinkt al eng, maar is het feitelijk niet. Sterker nog; Je ogen laten laseren biedt enorm veel mogelijkheden. Zeker voor mensen die al een bril of lenzen dragen. Na een ooglaserbehandeling heb je die namelijk niet meer nodig. Terwijl je bij behandelingen ook kunt kiezen voor aanvullende behandeling die bijvoorbeeld je nachtzicht verbeteren en ervoor zorgen dat je met je ogen meer contrast ziet. Welke opties zijn er om je ogen te laten laseren? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Verschillende behandelmethoden

Bij de oogklinieken in Nederland heb je keuze uit verschillende behandelmethoden en die lopen nogal uiteen. Welke behandeling voor oog laseren het beste bij je past is niet alleen een kwestie van in welke conditie je zicht verkeert, maar ook waar je jezelf het prettigst bij voelt. Het is dan ook goed om je vooraf goed in te lezen over de verschillende technieken en om ervaringen van andere mensen te lezen. 

TransPKR

De TransPKR-behandeling is een zogenaamde “no touch” behandeling. Met andere woorden; je ogen worden niet door de chirurg aangeraakt. Een ander voordeel van de TransPKR-behandeling is dat er geen flapje wordt gemaakt om het oog te kunnen laseren. Daarnaast wordt er ook niet in het oog gesneden met de laser. De PKR-laser verwijdert alleen het epitheel, dat niets meer dan een laagje aan het oppervlak van het oog is. Dit groeit ook vanzelf weer aan. En een ander pluspunt is dat het een zeer korte ingreep is die ook slechts één keer nodig is. De nadelen zijn dat de ogen branderig kunnen aanvoelen hoewel, dit binnen 72 uur vanzelf weer wegtrekt en dat er na de behandeling een beschermende lens geplaatst wordt. Echter kan deze na 3 tot 4 dagen weer worden verwijderd. 

IntraLASIK

De IntraLASIK is de meest traditionele methode om het oog te laten laseren en het is een behandeling die al ruim 18 jaar wordt toegepast. Met de IntraLASIK-behandeling maakt de chirurg met de laser een flapje dat als een bladzijde wordt opengeslagen om het weefsel daaronder te kunnen laseren. De nadelen zijn dat het oog na de behandeling kan gaan jeuken of branden, maar een pluspunt is dat dit gevoel tot maximaal 6 uur duurt. Een ander nadeel is dat de behandeling in twee fases plaatsvindt en dat je een dagdeel moet vrijmaken om de behandeling te kunnen ontvangen.

ReLEx SMILE

ReLEX SMILE-behandeling is de modernste behandeling waarvoor je kunt kiezen en deze behandeling is zeer innovatief. Met een speciale laser wordt er een minuscule incisie gemaakt om het oog te kunnen laseren. Met als bijkomstig voordeel dat er dus geen flapje gemaakt hoeft te worden. Daarnaast heb je na de behandeling minder kans op droge ogen en een vrij snel herstel van het zicht. Binnen 24 uur kan het zicht zelfs tot 80% hersteld zijn. Daarnaast duurt de behandeling zeer kort en kun je meestal binnen een aantal uren de kliniek weer verlaten. ReLEx SMILE wordt ook aanbevolen aan mensen met speciale beroepen, zoals politieagenten, militairen en vechtsporters. Puur wegens het feit dat de kans op complicaties bij een ReLEx SMILE-behandeling het kleinst zijn. 

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken