zorgbed voor senioren
LIFE

Wat houdt een zorgbed in?

Ben je al wat op leeftijd, en merk je dat het steeds lastiger wordt om ’s ochtends op te staan uit bed? Dan is het misschien een goed idee om een zorgbed voor senioren te kopen. Dit is een bed dat op diverse manieren kan worden aangepast, waardoor je niet alleen comfortabeler slaapt, maar ook gemakkelijker opstaat of zorg aan bed ontvangt. Er zijn verschillende manieren waarop een normaal bed kan worden aangepast naar een zogeheten zorgbed, welke we in dit blog voor je op een rijtje zetten.

Wat is een hoog-laag zorgbed voor senioren?

Een zorgbed voor senioren is een bed dat is aangepast aan mensen met een verminderde mobiliteit, of mensen die veel zorg aan bed nodig hebben. In vrijwel alle gevallen betreft het een hoog-laag bed. Dit houdt in dat het bed met behulp van een afstandsbediening in hoogte kan worden versteld. Voor mensen die wat minder mobiel zijn is dat ideaal, want zo kunnen ze een stuk makkelijker opstaan uit bed. Ook als je zorg aan bed ontvangt is een hoog-laag bed van De Suite prettig. Door het bed te verhogen hoeft de mantelzorger namelijk niet zo ver te bukken, wat een ergonomische werkhouding oplevert. Het bedienen van zo’n hoog-laag bed is erg makkelijk. De afstandsbediening heeft diverse knoppen, waarmee je zowel het voeten- als het hoofdeinde bedient, waardoor je niet alleen het gehele bed kunt verhogen, maar ook enkel het hoofdeind. Handig voor je graag leest of tv kijkt in bed.

Andere opties bij een seniorenbed

Heb je besloten voor een hoog-laag zorgbed van DeSuite.nl te gaan? Dan kun je deze tevens op andere manieren laten aanpassen. Slaap je nog steeds samen met je partner, en ben je van plan dat nog lang te blijven doen? Koop dan een tweepersoons seniorenbed dat deelbaar is. Deze bestaat uit twee losse bedden op wieltjes, die zowel los van elkaar als aan elkaar gebruikt kunnen worden, super handig! Zo’n type zorgbed voor senioren is ideaal voor mensen die wel het gemak van een seniorenbed willen, maar niet apart willen slapen. En willen jullie in de toekomst alsnog los van elkaar slapen? Dan schuif je de bedden gewoon uit elkaar, en neem je elk een eigen eenpersoons-zorgbed.

Ga voor een bed met FPS-technologie

Wil je het ultieme zorgbed voor senioren kopen? Dan kun je bij DeSuite.nl een bed met zogeheten FPS-technologie laten maken. Dit zijn hele subtiele geluidsgolven, die je overigens niet kunt horen. Deze golven stimuleren de bloedsomloop, waardoor het lichaam ontspant en sneller herstelt. Zowel spieren als gewrichten hebben veel baat bij deze technologie. Het is erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld reuma, de ziekte van Parkinson en andere chronische pijnklachten. Heb je bijvoorbeeld fibromyalgie? Dan is een bed met FPS-technologie ideaal voor jou. Het wordt dus heus niet alleen gekocht door senioren, want heel veel mensen kunnen er baat bij hebben. Bij beddenzaak De Suite kun je een dergelijk bed bestellen, waarna hij volledig voor jou op maat wordt gemaakt, en dat in de kleuren en met de materialen die je zelf uitgekozen hebt.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken