MOVE

Personal training week 2: Hardlopen, spierpijn en Groene thee

Last Updated on: 29th januari 2021, 04:05 pm

Nadine heeft via Gezondblog een gratis personal training traject bij TLV gewonnen. Zij blogt hier wekelijks over haar ervaringen op Gezondblog. Wil je haar ervaringen niet missen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.


 

Nadine
Nadine

Er zit weer een week op. Mijn eerste week van het trainingsschema en voedingsplan. Het ging met ups en downs. Ik train om de dag. Ik ben dinsdag begonnen en dacht “dat doe ik even”. Sommige oefeningen gingen prima, maar sommigen oefeningen waren nog best pittig. Ik heb nu dan ook best wel wat spierpijn gehad, de afgelopen week… haha.

Verder probeer ik 2 a 3 keer per week te hardlopen. Ik ben aan het opbouwen met als doel om de 5 km te kunnen lopen. Ik doe dat met de app van ‘hardlopen met Evy’. Ik heb inmiddels ’30’ keer de eerste les gelopen en merk inmiddels dat mijn conditie beter begint te worden. Op dit moment ben ik bij les 8 en het voelt onwijs goed om zo fanatiek bezig te zijn met mijn gezondheid.

Het eten

Mijn eerste opdracht was om 2 koppen groene thee per dag te drinken. Ik heb Moringa oleifera thee bij de tuinen gehaald. Moringa Oleifera is een van oorsprong Aziatische ‘wonderboom’ waarvan de blaadjes enorm veel voedingsstoffen bevatten. Ik ben heel benieuwd wat dit op langere termijn doet.

Aankomende week moet ik 3 koppen per dag drinken. Verder probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk nee te zeggen tegen slechte voeding. Er zijn moeilijke momenten, maar merk hoe vaker ik nee zeg, hoe sterker ik word. Het fanatiek sporten helpt me om niet constant met eten bezig te zijn, waardoor ik minder snel in de verleiding kom om te eten.

Ik ben me inmiddels ook aan het verdiepen in hoe je discipline en doorzettingsvermogen op kan bouwen. Hier is veel over te vinden op het Internet en ik hoop dat ik jullie in de toekomst eventueel wat tips kan geven.

Dit was het weer voor deze week!

Eerdere berichten van Nadine

Wil jij ook gecoacht worden?

Een personal trainer is niet meer alleen weggelegd voor de rijken. Bram en Melvin bieden betaalbare trajecten aan die volledig op jou afgestemd worden. Het mooie is dat het allemaal op afstand gebeurt. Geen reistijd of vaste afspraken, maar wel de begeleiding van een personal trainer.

[vc_button title=”>> Ik wil een personal trainer! <<” target=”_self” color=”orange” size=”size_large2″ href=”https://www.gezondblog.nl/go/tlv-personal-trainers/”]

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl